full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Alf Lax: Musiken förenar, den binder människor till varann!

by Radio Tio | jul 14, 2014
För mig har musiken och sången en central plats i livet. Som barn sjöng jag mig till sömns, varje kväll, medans jag rullade fram o tillbaka i min säng.Jag var ett oroligt barn, men upptäckte tidigt att musik o sång gav mig någonting. Jag blev lugn och harmonisk av att lyssna. Eller av att själv sjunga.

Musik skapar stämning och känslor. Den lever sitt eget liv. Som ett andligt väsen påverkar den oss, och gör någonting med oss. Samtidigt är musiken lagd i människans händer, hon kan i stort sett, göra vad hon vill med den.

Jag såg ett TV-program för ett tag sedan. Det handlade om ungdomsgäng i USA.
Top-6, tror jag dom kallade sig för. Det började med 6 ungdomar som bl.a rappade och
körde Hip-Hop. Men dom levde kriminellt och använde droger. Musiken blev deras mest effektiva vapen. Genom den fick dom ut sitt budskap, som var väldigt våldsinfluerat.
Musiken blev ett instrument till att sprida vålds och drogpropaganda.
Jimmi Hendrix sa en gång - "Ge folket musiken först, sen kan du ge dom det budskap du vill ha ut. Om man slarvigt vill uttrycka sig, skulle man kunna säga - " Lek inte med musiken, för till sist, leker den med dig". 
När jag skriver en sång, så är det oftast melodin som kommer först.Och den skapar en slags stämning som öppnar upp för, inom vilket område texten skall handla om. Jag vill ju inte sjunga min innerligaste kärleksförklaring till en stenhård marsch.
 
För mig tjänar musiken till ,glädje, uppbyggelse, gemenskap och kärlek, inte minst. Den kan också användas för att förstärka och peka på orättvisor. Den kan beskriva människors livsöden, på ett sätt som väcker empati och medmänsklighet.
Där någonstans är väl jag med mina story-songs. Jag vill väcka empati och medkänsla. Vet inte riktigt varför detta har en så stor betydelse för mig. Kanske var det för att Gud, i sin nåd, såg till mig. Kände någon slags empati för mig. Kanske rent av älskade mig.
Förhoppningsvis, föddes där och då en sång som inte ville tystna. Som kristen sångare och låtskrivare känner jag en stor tacksamhet och även respekt för det hantverk som jag fått av Gud. Att förvalta och bringa musiken vidare!
MVH. Alf Lax

Leave a comment