full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Helena Bergkvist: Ett mäktig våg, en mäktig vind.

by Radio Tio | jul 14, 2014
Jag tror att vi står inför den största väckelsen i vårt lands historia. Vi befinner oss absolut nu i den allra sista tiden innan Jesus ska komma tillbaka. Klockan står på fem i tolv.

Ulf Christiansson skrev den underbara sången: En mäktig våg, En mäktig vind då han skulle medverka i TV- programmet Caramba 23 dec 1989, tillsammans med Carola. Jag såg det programmet då. Jag var väl i 20-årsåldern. Det var mäktigt!  

Ulf hade gått ut i skogen och sökt Gud och fick då denna helt fantastiska sång
från Himlen.Sången är mer än en vanlig sång. Den är profetisk. Skriven till det svenska folket. Den talar om det Herren vill göra i den sista tiden innan Han kommer tillbaka.
  
Vi sjunger den ofta i våra möten även om ingen av oss kan göra sången så mycket rättvisa som Ulf själv och hans skönsjungande och fina dotter Viktoria. Sången skrevs för ganska många år sedan. Men jag undrar om det inte är just nu som vi står inför det sången handlar om. Just nu besöker Herren sitt folk för att väcka oss och vara beredda då denna väckelse kommer. För Han behöver varenda en av oss. 

En del av oss vaknar lätt då väckarklockan ringer på morgonen. En del
av oss behöver flera väckarklockor för att vakna. Låt oss ta vara på besökelsetiden och ta emot det Herren vill göra!  
 
                            En mäktig våg, En mäktig vind
                            En mäktig våg, En mäktig vind
                            Kommer från Himlen
                            Och sveper ned över oss
 
                            En mäktig våg, En mäktig vind
                            En mäktig våg, En mäktig vind
                            Den kommer från Himlen
                            Och reser upp vårt land igen
 
                            Tiden är här då Han ska komma
                            Tiden är här för en förändring
                            Tiden är här då vi ska vakna
                            Tiden är här för oss

Leave a comment