full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Helena Bergkvist: Ett mäktig våg, en mäktig vind.

by Radio Tio | jul 14, 2014
Jag tror att vi står inför den största väckelsen i vårt lands historia. Vi befinner oss absolut nu i den allra sista tiden innan Jesus ska komma tillbaka. Klockan står på fem i tolv.

Ulf Christiansson skrev den underbara sången: En mäktig våg, En mäktig vind då han skulle medverka i TV- programmet Caramba 23 dec 1989, tillsammans med Carola. Jag såg det programmet då. Jag var väl i 20-årsåldern. Det var mäktigt!  

Ulf hade gått ut i skogen och sökt Gud och fick då denna helt fantastiska sång
från Himlen.Sången är mer än en vanlig sång. Den är profetisk. Skriven till det svenska folket. Den talar om det Herren vill göra i den sista tiden innan Han kommer tillbaka.
  
Vi sjunger den ofta i våra möten även om ingen av oss kan göra sången så mycket rättvisa som Ulf själv och hans skönsjungande och fina dotter Viktoria. Sången skrevs för ganska många år sedan. Men jag undrar om det inte är just nu som vi står inför det sången handlar om. Just nu besöker Herren sitt folk för att väcka oss och vara beredda då denna väckelse kommer. För Han behöver varenda en av oss. 

En del av oss vaknar lätt då väckarklockan ringer på morgonen. En del
av oss behöver flera väckarklockor för att vakna. Låt oss ta vara på besökelsetiden och ta emot det Herren vill göra!  
 
                            En mäktig våg, En mäktig vind
                            En mäktig våg, En mäktig vind
                            Kommer från Himlen
                            Och sveper ned över oss
 
                            En mäktig våg, En mäktig vind
                            En mäktig våg, En mäktig vind
                            Den kommer från Himlen
                            Och reser upp vårt land igen
 
                            Tiden är här då Han ska komma
                            Tiden är här för en förändring
                            Tiden är här då vi ska vakna
                            Tiden är här för oss

Leave a comment