full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren: En andra chans

by Radio Tio | jul 14, 2014

Wao!! Vilken sommar vi fick idag : )

Och här sitter jag o pluggar : )  Jag borde ju sitta ute men nu råkar det vara så att jag har texten jag ska läsa just nu på datorn som inte är bärbar : )

Jag gläder mig över alla er som firar 17:e maj o ni som deltar i Jesus- manifestationen. Ni har verkligen fått en perfekt dag : ) Ja och så alla er andra också som bara njuter där ni är : )

Jag har nyligen börjat plugga. Jag fick en chans till: ) Jag har läst på Örebro Högskola och på Uppsala universitet förut. Jag trodde inte att jag skulle kunna fullborda min examen men nu blev det så. ( det är mitt syfte i alla fall)

Jag gick till en studievägledare för ett tag sedan. Han gick in i sin databas o såg att jag hade ju redan en hel del poäng från universitet o högskola. Han var så uppmuntrande : ). Han sa:
-Men Marie du har ju bara 1 år o lite till kvar till en kandidatexamen: )
Ärligt talat hade jag ingen aning om detta . Men som sagt , vad uppmuntrad jag blev : )

Vi kom fram till att jag först skulle läsa färdigt A-kursen i religionsvetenskap där jag hade fullbordat 3 delkurser och hade 2 kvar. När jag är klar med den är jag behörig att fortsätta o läsa 2 B-kurser i teologi o sen när jag har skrivit min uppsats är jag klar med min kandidatexamen: )

 Några dagar senare gick jag upp till teologiska instutitionen i Uppsala som ligger bakom universitetsbiblioteket Karolina Rediviva. Jag fick prata med ett par studievägledare där." Vad roligt att du tänker fullborda dina studier" sa en utav dem uppmuntrande : ) Vi ska se vad vi kan göra, sa hon.

Det som var så häftigt var att den kurs jag skulle gå, delkurs 4 på A-kursen i religionsvetenskap , började dagen därpå : ). Detta hade jag ju absolut ingen aning om. Men det hade Den Helige Ande : ) Han hade kollen : ). Jag hade haft ett studieuppehåll på nästan 15 år när jag slutade mitt i A-kursen för att det blev faktiskt för mycket då med 3 småbarn osv…

Tänk vad Gud är god : ) Vilken omsorg han har. Det står att han t.o.m vet hur många hårstrån vi har på huvudet ( för oss som har hår där: ) Annars har han koll på allt annat också. Han som har skapat oss. Han vet hur många celler du och jag består av. Det står att han bryr sig om fågeln och den lilla blomman.

Varför bekymrar vi oss då så mycket ??

Jesus säger i Matteus 6:34 " Gör er alltså inga bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.

Men vi måste komma ihåg att för att denna vers ska gälla så måste vi göra det som står i versen strax före. Alltså vers 33, där står: "SÖK FÖRST GUDS RIKE OCH HANS RÄTTFÄRDIGHET SÅ SKA NI FÅ ALLT DET ANDRA OCKSÅ" !!!

Ja men vad menas med det då? Det är i alla fall inget svårt, för Jesus säger också att för att kunna förstå vad Guds rike är så måste vi bli som barn. Men å vad skönt. Om ett barn kan förstå det så måste ju jag också kunna förstå : ) 

När du har en relation med Fadern Sonen och Den Helige Ande likt den relation som ett barn har med sin Far och Mor då kommer du att kunna förstå vad Guds rike är. Jesu säger i Johannes 1, vers 12 : Men åt Alla dem som tog emot honom gav han makt att bli Guds barn! Åt alla dem som tror på hans namn.

Guds rike består av rättfärdighet frid och glädje i Den Helige Ande

När vi gör det i våra liv som innebär att vi förblir i dessa tre saker. Vi gör så mycket rätt vi kan med det ljus som vi har.  Vi gör det som leder till frid både inuti oss och i våra omständigheter och vi gör det som ger våra medmänniskor glädje. När vi gläder andra blir vi själva naturligtvis glada : )

Allt detta kan också uttryckas på ett annat sätt : Att vi följer Den Helige Andes röst i vårt hjärta . Vad han talar till oss och visar oss att vi ska göra. Det stod ju: rättfärdighet, frid och glädje i Den Helige Ande : ) 

Jag ska sluta med en uppmuntrande vers som jag fick i morse genom en vän som skrev den på FB: "Jag vet väl vilka tankar jag har för er säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens, till att ge er en framtid och ett hopp!!! (Jer 29: 11)

Ja då kan man fråga sig: " Vad har allt detta du skrivit med musik att göra"? Detta är ju en blogg där sångare o musiker skriver. Både ja och nej kan man svara på den frågan: ) När jag skriver, skriver jag alltid utifrån mitt hjärta : ) för därifrån utgår livet står det i Ords 4: 20.

Jag är först och främst en människa. Sen är jag en Jesu lärjunge, en troende som predikar guds ord. Sen är jag en kvinna och en ensamstående mamma.  Jag är en artist, musiker, sångförfattare och sångerska. Jag är ju flera saker också, studerande, undersköterska.

Nej nu får det väl räcka. Men det som var bra var ju att det blev en presentation av mig på samma gång . Det är ju första gången jag skriver på denna blogg. Egentligen är ju sången o musiken inte vår identitet utan bara redskapet vi använder för att förmedla det vi har i våra hjärtan: ) Vid något annat tillfälle blir det mer från sångartistmusikerlovsångssidan av mig Jag har svårt att sluta men det gör jag väl nu då

Kram på er alla : ) / Marie

 

Leave a comment