full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren: En andra chans

by Radio Tio | jul 14, 2014

Wao!! Vilken sommar vi fick idag : )

Och här sitter jag o pluggar : )  Jag borde ju sitta ute men nu råkar det vara så att jag har texten jag ska läsa just nu på datorn som inte är bärbar : )

Jag gläder mig över alla er som firar 17:e maj o ni som deltar i Jesus- manifestationen. Ni har verkligen fått en perfekt dag : ) Ja och så alla er andra också som bara njuter där ni är : )

Jag har nyligen börjat plugga. Jag fick en chans till: ) Jag har läst på Örebro Högskola och på Uppsala universitet förut. Jag trodde inte att jag skulle kunna fullborda min examen men nu blev det så. ( det är mitt syfte i alla fall)

Jag gick till en studievägledare för ett tag sedan. Han gick in i sin databas o såg att jag hade ju redan en hel del poäng från universitet o högskola. Han var så uppmuntrande : ). Han sa:
-Men Marie du har ju bara 1 år o lite till kvar till en kandidatexamen: )
Ärligt talat hade jag ingen aning om detta . Men som sagt , vad uppmuntrad jag blev : )

Vi kom fram till att jag först skulle läsa färdigt A-kursen i religionsvetenskap där jag hade fullbordat 3 delkurser och hade 2 kvar. När jag är klar med den är jag behörig att fortsätta o läsa 2 B-kurser i teologi o sen när jag har skrivit min uppsats är jag klar med min kandidatexamen: )

 Några dagar senare gick jag upp till teologiska instutitionen i Uppsala som ligger bakom universitetsbiblioteket Karolina Rediviva. Jag fick prata med ett par studievägledare där." Vad roligt att du tänker fullborda dina studier" sa en utav dem uppmuntrande : ) Vi ska se vad vi kan göra, sa hon.

Det som var så häftigt var att den kurs jag skulle gå, delkurs 4 på A-kursen i religionsvetenskap , började dagen därpå : ). Detta hade jag ju absolut ingen aning om. Men det hade Den Helige Ande : ) Han hade kollen : ). Jag hade haft ett studieuppehåll på nästan 15 år när jag slutade mitt i A-kursen för att det blev faktiskt för mycket då med 3 småbarn osv…

Tänk vad Gud är god : ) Vilken omsorg han har. Det står att han t.o.m vet hur många hårstrån vi har på huvudet ( för oss som har hår där: ) Annars har han koll på allt annat också. Han som har skapat oss. Han vet hur många celler du och jag består av. Det står att han bryr sig om fågeln och den lilla blomman.

Varför bekymrar vi oss då så mycket ??

Jesus säger i Matteus 6:34 " Gör er alltså inga bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.

Men vi måste komma ihåg att för att denna vers ska gälla så måste vi göra det som står i versen strax före. Alltså vers 33, där står: "SÖK FÖRST GUDS RIKE OCH HANS RÄTTFÄRDIGHET SÅ SKA NI FÅ ALLT DET ANDRA OCKSÅ" !!!

Ja men vad menas med det då? Det är i alla fall inget svårt, för Jesus säger också att för att kunna förstå vad Guds rike är så måste vi bli som barn. Men å vad skönt. Om ett barn kan förstå det så måste ju jag också kunna förstå : ) 

När du har en relation med Fadern Sonen och Den Helige Ande likt den relation som ett barn har med sin Far och Mor då kommer du att kunna förstå vad Guds rike är. Jesu säger i Johannes 1, vers 12 : Men åt Alla dem som tog emot honom gav han makt att bli Guds barn! Åt alla dem som tror på hans namn.

Guds rike består av rättfärdighet frid och glädje i Den Helige Ande

När vi gör det i våra liv som innebär att vi förblir i dessa tre saker. Vi gör så mycket rätt vi kan med det ljus som vi har.  Vi gör det som leder till frid både inuti oss och i våra omständigheter och vi gör det som ger våra medmänniskor glädje. När vi gläder andra blir vi själva naturligtvis glada : )

Allt detta kan också uttryckas på ett annat sätt : Att vi följer Den Helige Andes röst i vårt hjärta . Vad han talar till oss och visar oss att vi ska göra. Det stod ju: rättfärdighet, frid och glädje i Den Helige Ande : ) 

Jag ska sluta med en uppmuntrande vers som jag fick i morse genom en vän som skrev den på FB: "Jag vet väl vilka tankar jag har för er säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens, till att ge er en framtid och ett hopp!!! (Jer 29: 11)

Ja då kan man fråga sig: " Vad har allt detta du skrivit med musik att göra"? Detta är ju en blogg där sångare o musiker skriver. Både ja och nej kan man svara på den frågan: ) När jag skriver, skriver jag alltid utifrån mitt hjärta : ) för därifrån utgår livet står det i Ords 4: 20.

Jag är först och främst en människa. Sen är jag en Jesu lärjunge, en troende som predikar guds ord. Sen är jag en kvinna och en ensamstående mamma.  Jag är en artist, musiker, sångförfattare och sångerska. Jag är ju flera saker också, studerande, undersköterska.

Nej nu får det väl räcka. Men det som var bra var ju att det blev en presentation av mig på samma gång . Det är ju första gången jag skriver på denna blogg. Egentligen är ju sången o musiken inte vår identitet utan bara redskapet vi använder för att förmedla det vi har i våra hjärtan: ) Vid något annat tillfälle blir det mer från sångartistmusikerlovsångssidan av mig Jag har svårt att sluta men det gör jag väl nu då

Kram på er alla : ) / Marie

 

Leave a comment