full screen background image

Hej alla kära läsare av Musik-Bloggen här på radio 10 : )

Jag börjar med att citera Jesus där han faktiskt står och ropar i Lukas 4: 18 -19

"Herrens Ande är över mig,  för att han har smort mig till att förkunna glada nyheter för de fattiga. Han har sänt mig till att hela dem som har förkrossade hjärtan. Till att ropa ut FRIHET för de fångna och syn före de blinda, och till att ge de förtryckta frihet (tex folket i Iran ) och till att predika Herrens behagliga år" !!!

Jag citerar också här från en bok som jag just nu läser:

"Den lame mannen som fördes fram till Jesus på en bår behövde först och främst få förlåtelse för de synder han begått., vilket Jesu ord till honom gör klart:

" Var vid gott mod, mitt barn. Dina synder är förlåtna" ( Matt 9:2) Den oförlåtna synden hade fört med sig en andlig bundenhet, men så snart denna bröts botades hans förlamning.

De som stod runt omkring trodde att mannens oförmåga att gå var hela problemet, men Jesus visste att mannen behövde en mycket djupare befrielse innan han kunde återfå sin fulla hälsa.

(fortsatt citat)" Medan vi bad för Mary, en mogen kristen kvinna som sökte mer av Guds helande i sitt liv, mindes hon plötsligt något som hände när hon var 8 år. En äldre pojke hade närmat sig henne, pratat med henne och rört vid henne på ett sexuellt sätt. Hon hade blivit förvirrad och upprörd av det som hände.

Hon hade inte tänkt på händelsen på många år, men förstod att Herren förde upp det i hennes tankar nu så att han skulle kunna hela henne.

När Mary förlät pojken vad han hade gjort upplevde hon det som om han faktiskt var närvarande, och även hur smutsig hon hade känt sig av det som hänt. Vi bad Herren göra henne fri från det osynliga andliga inflytande som pojken haft över hennes liv. När Gud mötte henne med frihet och helande suckade hon djupt och berättade att hon upplevt en fantastisk känsla av befrielse när hon löstes från denna nedsmutsning.

Det Mary beskrev var i själva verket ett andligt inflytande som hållit henne bunden i 50 år. Det blev möjligt för henne att ta emot verklig frihet från Jesus". (slut citat) För att anknyta till det som är aktuellt "me too" .

Det är verkligen fantastiskt att alla de som pg.av olika anledningar inte vågat träda fram och berätta, nu gör det och avslöjar sina förövare. Men människan som blivit utsatt och även förövaren förstås, måste få hjälp som dessa två vi skrivit om härovanför. Den enda som kan ge verklig hjälp är Jesus Kristus.

Till slut ska jag citera en sång jag skrivit som finns på min CD "Goda gåvor" som förklarar hur Jesus sätter dej fri.

Den är skriven utifrån Jesaja 53 och 1 Petrus 2:24-25 samt utifrån det Jesus gjort på Golgata och när han uppstod igen för oss, som beskrivs i Nya Testamentets första 4 böcker Evangelierna:

" Straffet tog han på sig för att du skulle få frid. Det var dina smärtor han bar för din befrielse. Medan man trodde att han var slagen av Gud . Var det för din synd och sjukdom som han inte sa ett ljud. Tigande tog han hugg och slag tills hans rygg var som ett sår. All förbannelse tog han in i sig när spikarna trängde in i hans kropp. Det var våra sjukdomar han bar. Våra smärtor lade han på sig . Han var sårad för våra synders skull. Slagen för det onda vi gjort. Han dog för dig för att du skulle få frid. Genom Jesu sår har vi blivit helade ."

Med önskan om Guds Frid till dig detta nya år

Marie Lönngren Sonesson

 

Veckans bloggare:
Marie Lönngren Sonesson

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Rebecka Isberg: Djupt, heligt allvar

by Radio Tio | jul 14, 2014
Jag brukar leda lovsång i en underbart härlig och Jesus-centrerad församling i Märsta som heter Märsta Internationella Kyrka. Jag skulle vilja dela med mig från ett söndagsmöte när Lisa Pålsson predikade.

För några månader sedan såg jag filmen Noah på bio. Jag hade inga direkta förväntningar på den, utan tänkte mer att den skulle grundas på bibeln men med lite extra Hollywood-tillägg. Oj vad jag hade fel!
Det finns kristna som älskar den, eller tycker i alla fall att den är ok. Jag tillhör inte denna gruppen. När jag och min vän genomlidit filmen, går vi ut ifrån biosalongen med en tomhet på insidan. Varför? Efter några timmars grubblande kommer jag på det. Kärlek. Den saknade kärleken från Gud.

En sak som slog mig, är att så som samhället ser ut idag kan jämföras med hur samhället såg ut på Noas tid, gudlöst, självförverkligande, sexuellt lössläppt, osv. TACK GUD för att han lovade att han inte skulle sända ännu än syndaflod.

Så ut kommer jag från bion, längtandes efter att får vara nära Gud och hungrigare än någonsin på Hans kärlek. Detta formade också sångerna jag valde till söndagsmötet. 
Lovsången var härlig och hans närvaro var stark. Efter ca 45 min av härlig, innerlig tillbedjan så kommer det ett heligt allvar över mig, och atmosfären ändras.  

Som Guds barn är vi kallade till gemenskap med honom, att lära känna Honom, och leva nära Honom. Och det är lätt man man stannar där. ”Gud älskar mig, och jag är förlåten och på väg till himlen. YEY! Nu ska jag bara försöka hålla mig borta från att synda.” Och det är inte fel, men vi har också fått kallelsen att föra evangeliet vidare. Jesus dog ju för ALLA. Har Du rätten att bli frälst har väl killen i kassa på ICA rätten att bli frälst, inte sant?.

Det var just detta som jag fick så otroligt starkt mitt under lovsången: ”Är du redo för Jesu-återkomst?” Det står ”Herrens dag kommer som en tjuv om natten.” Vi vet alltså inte när han kommer tillbaka, vi kan bara gå efter de tecken som bibeln talar om. Därför måste vi ta vara på vår tid! Gud har gett oss allt vi behöver; Hans ord. Så det enda vi behöver göra är att låta Gud använda oss.

I ärlighetens namn så hade jag inte förberett mig så mycket i bön, utan detta kom verkligen bara ut ifrån mitt hjärta men med ett djupt, heligt allvar. Det var nästan som att man kunde sträcka ut handen och ta på det, så mastigt var det! Så jag bad med församlingen om mod att våga vittna för människor och tackade Gud för hans hjälpande hand.

Vi prisade Gud en stund till, sedan kom Lisa upp. Hon ber och jag spelar lite till sedan går jag ner från scenen. ”Det där var tungt Gud, tänkte jag, undrar hur hon ska gå vidare efter de här..” För så häftigt var det, det var verkligen som ett slag i magen. Men ändå tänkte jag att predikan skulle handla om något helt annat.

Lisa inleder gråtandes med att säga ”Idag vill jag predika på knä, för det jag ska dela med er fick jag så otroligt starkt för några månader sedan. Och när Gud först talade till mig vägrade jag pga rädsla att dela detta mer er. Det här är för stort Gud!” Hon fortsätter att berätta att sedan Gud talade till henne har hon inte upphört att ropa till Gud. Dag som natt har hon bett gråtandes över detta. Men nu kände hon att Gud manade henne att dela det hon fått från Honom. ”Jesus kommer snart, väldigt snart och frågan är, är vi redo?”

- Vad säger hon!?
Det jag precis delade på scenen fick hon för några månader sedan och idag av alla söndagar så delar hon det och detta är dessutom första gången jag hör henne predika! Jag hör henne sedan prata kring det jag skrev i början, om samhället på Noas tid hur det likar vårt samhälle idag och under hela predikan tar hon upp saker som jag talade ut under lovsången.

Fast att jag inte hade förberett mig så mycket i bön använde Gud mig ändå och det fick mig att inse vilken stor GUD vi tjänar! Här tror jag att jag bara går på mina känslor när det i själva verket är Gud som talar genom mig! Det jag trodde bara var en fas under lovsången som vi skulle begrunda och bevara i våra hjärtan, var istället själva kärnan i det Gud ville säga. 

Det som fick mig att verkligen inse Guds storhet var hur allting var så planerat. Det jag såg som bara visa ord, hade Gud redan planerat genom att tala samma sak till Lisa månader innan.
Wow, vilken Gud vi tjänar!

Leave a comment