full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Guds närvaro över icketroende musiker

by Radio Tio | jul 28, 2014

Musik är ett uttryck och ett språk som når in till människors hjärtan på ett sätt som inte enbart ord kan. Den fyller oss med glädje, jubel, tro, och den tröstar och läker människohjärtan som upplevd både sorg och saknad. Musikens väsen äger förmågan att tala till vårt inre, ord vi själva endast kan höra i djupet av vårt hjärta. Allt detta är ett bevis på att Gud finns och att i Honom bor alla toner, all musikalisk kreativitet nerlagd i en människas inre, och att det är Skaparen själv som skapat det mest unika instrument som finns; rösten som sjunger.

Jag vill berätta om ett tillfälle som ägde rum när jag var i en studio i Norge och spelade in min CD, Varje Dröm.  Jag hade förmånen att ha med mig musiker från musik konservatoriet i Kristiansand och deras skicklighet förmedlades i varje sång som spelades in. En ung kille som heter Steffen, spelade keyboard och piano med en enorm känslighet och djup. Han var inte en bekännande kristen, men visade stor respekt för varje sång.

När dagen kom för inspelningen av en sång som heter Uppenbarelsen; bestämde vi att vi skulle göra en test först eftersom han inte var helt klar på hur han ville uttrycka den på flygeln han skulle spela på. Jag gick in och satte på mig mina hörlurar och lyssnade till Steffens intro och började sjunga.  Han lyssnade på mig och spelade, jag lyssnade på honom och sjöng och plötsligt kände jag hur rummet där jag stod uppfylldes av en närvaro som gjorde mig nästan knäsvag och fyllde mina ögon med tårar.

När den sista tonen klingade ut i Steffens musikaliska uttryck, och producenten sa ”tack, detta blev bra”, reste han sig upp från flygeln och rusade ut ur rummet, satte sig i en soffa och utbrast: ”Inte be mig göra denna en gång till! Jag är helt skakis. Vad var det som hände? Jag kände som om Någon stod bakom mig när jag spelade, och nu känner jag mig helt utslagen”!!

Producenten, som är en personlig kristen frågade Steffen medan han pekade på både hjärtat och huvudet: ”Var känner du dig helt utslagen”? Här, sa Steffen och pekade på sitt hjärta. Jag insåg då att Guds närvaro hade varit över Steffen när han spelade och låtit honom få smaka hur det känns att spela starkt berörd av Gud själv. Vi var tvungna att ta en 30 minuters paus så Steffen kunde hämta sig efter denna upplevelse och detta ledde också till många intressanta samtal under inspelningens gång.

När du lyssnar till sången Uppenbarelsen på CD skivan, så lyssnar du till vad som hände och hur Gud rörde vid Steffen när han spelade – och mig också.

Blessings / Ingalill Vaim

Leave a comment