full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Guds närvaro över icketroende musiker

by Radio Tio | jul 28, 2014

Musik är ett uttryck och ett språk som når in till människors hjärtan på ett sätt som inte enbart ord kan. Den fyller oss med glädje, jubel, tro, och den tröstar och läker människohjärtan som upplevd både sorg och saknad. Musikens väsen äger förmågan att tala till vårt inre, ord vi själva endast kan höra i djupet av vårt hjärta. Allt detta är ett bevis på att Gud finns och att i Honom bor alla toner, all musikalisk kreativitet nerlagd i en människas inre, och att det är Skaparen själv som skapat det mest unika instrument som finns; rösten som sjunger.

Jag vill berätta om ett tillfälle som ägde rum när jag var i en studio i Norge och spelade in min CD, Varje Dröm.  Jag hade förmånen att ha med mig musiker från musik konservatoriet i Kristiansand och deras skicklighet förmedlades i varje sång som spelades in. En ung kille som heter Steffen, spelade keyboard och piano med en enorm känslighet och djup. Han var inte en bekännande kristen, men visade stor respekt för varje sång.

När dagen kom för inspelningen av en sång som heter Uppenbarelsen; bestämde vi att vi skulle göra en test först eftersom han inte var helt klar på hur han ville uttrycka den på flygeln han skulle spela på. Jag gick in och satte på mig mina hörlurar och lyssnade till Steffens intro och började sjunga.  Han lyssnade på mig och spelade, jag lyssnade på honom och sjöng och plötsligt kände jag hur rummet där jag stod uppfylldes av en närvaro som gjorde mig nästan knäsvag och fyllde mina ögon med tårar.

När den sista tonen klingade ut i Steffens musikaliska uttryck, och producenten sa ”tack, detta blev bra”, reste han sig upp från flygeln och rusade ut ur rummet, satte sig i en soffa och utbrast: ”Inte be mig göra denna en gång till! Jag är helt skakis. Vad var det som hände? Jag kände som om Någon stod bakom mig när jag spelade, och nu känner jag mig helt utslagen”!!

Producenten, som är en personlig kristen frågade Steffen medan han pekade på både hjärtat och huvudet: ”Var känner du dig helt utslagen”? Här, sa Steffen och pekade på sitt hjärta. Jag insåg då att Guds närvaro hade varit över Steffen när han spelade och låtit honom få smaka hur det känns att spela starkt berörd av Gud själv. Vi var tvungna att ta en 30 minuters paus så Steffen kunde hämta sig efter denna upplevelse och detta ledde också till många intressanta samtal under inspelningens gång.

När du lyssnar till sången Uppenbarelsen på CD skivan, så lyssnar du till vad som hände och hur Gud rörde vid Steffen när han spelade – och mig också.

Blessings / Ingalill Vaim

Leave a comment