full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Stefan Jernsand: Sångens tid har kommit

by Radio Tio | aug 05, 2014

Blommorna visar sig på marken, sångens tid har kommit, och turturduvans röst hörs åter i vårt land. / Höga Visan 2:12

En skön sommardag

Anne min fru kom med andan i halsen och ropade till mig och Evelina, vår yngsta dotter att vi skulle komma direkt och titta på något hon hittat i vår trädgård. En fågel hade fastnat i jordgubbsnätets snara i en av våra pallkrageodlingar. Vi rusade dit och böjde oss ner och lade en hand över fågeln och bad att Herren skulle hjälpa oss att befria den.

Anne min fru kom med andan i halsen och ropade till mig och Evelina, vår yngsta dotter att vi skulle komma direkt och titta på något hon hittat i vår trädgård. En fågel hade fastnat i jordgubbsnätets snara i en av våra pallkrageodlingar. Vi rusade dit och böjde oss ner och lade en hand över fågeln och bad att Herren skulle hjälpa oss att befria den.

Det såg riktigt illa ut, fågeln hade trasslat in sig rejält.

Anne hämtade en sax och vi kunde nu börja klippa i de små trådarna som höll fågeln i dess fångenskap. Fågeln flaxade under tiden med sina vingar vilket gjorde att den blevtrött. Under hela vår befrielseinsats så var fågeln ändå helt tyst.

När vi klippte den sista tråden så händer följande:

Fågeln blir helt fri och flyger iväg samtidigt som den börjar sjunga. Vilken glädje att få se fågeln komma ut sin frihet. Att få höra den sjunga sin vackra sång rörde verkligen våra hjärtan. Det påminde oss då om sången -

Snaran har gått sönder och fågeln den är fri.

Herren gav oss den dagen en hel predikan.

Vi upplevde att sångens tid har kommit och turturduvans röst hörs åter i vårt land.

Vi önskar att få vara med och befria människor som fienden snärjt in i sina snaror. De behöver din och min hjälp att bli befriade från sin fångenskap.

Jag skulle vilja uppmuntra dig som är en sångare och musiker.Din smorda sång och musik kommer att göra skillnad i människors liv. Du kommer att få vara med och befria, hela och upprätta människor i vårt land.Du kommer att få vara med och förändra klimatet i Sverige!

Vi ber om att en ny frimodighet och kreativitet kommer över varje sångare och musiker.
Vi ber att du smörjer våra huvuden med olja så vår bägare flödar över idag.
Vi ber att vi skall få förmedla en ny ton från himmelen.
Vi ber om att vi skall ledas av Din ande och tändas av Din eld.
Vi vill känna Din andedräkt.
Vi vill höra Din röst.
Vi vill alltid vara nära Dig.

Din smorda sång och musik kommer att göra skillnad i människors liv. Du kommer att få vara med och befria, hela och upprätta människor i vårt land.Du kommer att få vara med och förändra klimatet i Sverige!om att en ny frimodighet och kreativitet kommer över varje sångare och musiker.Vi ber att du smörjer våra huvuden med olja så vår bägare flödar över idag.Vi ber att vi skall få förmedla en ny ton från himmelen.Vi ber om att vi skall ledas av Din ande och tändas av Din eld.Vi vill känna Din andedräkt.Vi vill höra Din röst.Vi vill alltid vara nära Dig.

Tack för en ny tid i vårt land!

Leave a comment