full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Stefan Jernsand: Sångens tid har kommit

by Radio Tio | aug 05, 2014

Blommorna visar sig på marken, sångens tid har kommit, och turturduvans röst hörs åter i vårt land. / Höga Visan 2:12

En skön sommardag

Anne min fru kom med andan i halsen och ropade till mig och Evelina, vår yngsta dotter att vi skulle komma direkt och titta på något hon hittat i vår trädgård. En fågel hade fastnat i jordgubbsnätets snara i en av våra pallkrageodlingar. Vi rusade dit och böjde oss ner och lade en hand över fågeln och bad att Herren skulle hjälpa oss att befria den.

Anne min fru kom med andan i halsen och ropade till mig och Evelina, vår yngsta dotter att vi skulle komma direkt och titta på något hon hittat i vår trädgård. En fågel hade fastnat i jordgubbsnätets snara i en av våra pallkrageodlingar. Vi rusade dit och böjde oss ner och lade en hand över fågeln och bad att Herren skulle hjälpa oss att befria den.

Det såg riktigt illa ut, fågeln hade trasslat in sig rejält.

Anne hämtade en sax och vi kunde nu börja klippa i de små trådarna som höll fågeln i dess fångenskap. Fågeln flaxade under tiden med sina vingar vilket gjorde att den blevtrött. Under hela vår befrielseinsats så var fågeln ändå helt tyst.

När vi klippte den sista tråden så händer följande:

Fågeln blir helt fri och flyger iväg samtidigt som den börjar sjunga. Vilken glädje att få se fågeln komma ut sin frihet. Att få höra den sjunga sin vackra sång rörde verkligen våra hjärtan. Det påminde oss då om sången -

Snaran har gått sönder och fågeln den är fri.

Herren gav oss den dagen en hel predikan.

Vi upplevde att sångens tid har kommit och turturduvans röst hörs åter i vårt land.

Vi önskar att få vara med och befria människor som fienden snärjt in i sina snaror. De behöver din och min hjälp att bli befriade från sin fångenskap.

Jag skulle vilja uppmuntra dig som är en sångare och musiker.Din smorda sång och musik kommer att göra skillnad i människors liv. Du kommer att få vara med och befria, hela och upprätta människor i vårt land.Du kommer att få vara med och förändra klimatet i Sverige!

Vi ber om att en ny frimodighet och kreativitet kommer över varje sångare och musiker.
Vi ber att du smörjer våra huvuden med olja så vår bägare flödar över idag.
Vi ber att vi skall få förmedla en ny ton från himmelen.
Vi ber om att vi skall ledas av Din ande och tändas av Din eld.
Vi vill känna Din andedräkt.
Vi vill höra Din röst.
Vi vill alltid vara nära Dig.

Din smorda sång och musik kommer att göra skillnad i människors liv. Du kommer att få vara med och befria, hela och upprätta människor i vårt land.Du kommer att få vara med och förändra klimatet i Sverige!om att en ny frimodighet och kreativitet kommer över varje sångare och musiker.Vi ber att du smörjer våra huvuden med olja så vår bägare flödar över idag.Vi ber att vi skall få förmedla en ny ton från himmelen.Vi ber om att vi skall ledas av Din ande och tändas av Din eld.Vi vill känna Din andedräkt.Vi vill höra Din röst.Vi vill alltid vara nära Dig.

Tack för en ny tid i vårt land!

Leave a comment