full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Helena Bergkvist: Jag vill va´ Maria

by Radio Tio | aug 13, 2014
En natt drömde jag en ganska rolig dröm. Jag brukar skratta för mej själv då jag tänker på den. Jag drömde att jag sprang och städade. Jag putsade och fejade. Sen liksom i ögonvrån såg jag hur några vänner stod vid en brinnande brasa och spelade gitarr och sjöng lovsånger till Jesus. Jag tänkte `Vad skönt de verkar ha det där borta` . Det såg så varmt och skönt ut och verkade så mysigt. Sen vaknade jag.

Jag tror att Herren vill tala till mej om att inte vara som Marta
och springa och städa och greja så mycket utan att stanna upp och ta tid för Honom. Inte vara så upptagen med annat. Jag berättade detta för min man som sa `Men inte är du nån Marta heller! `Det var ju snällt sagt, Men jag vet att det var Herren som talade till mej om att stanna upp och ta lite mer tid med Honom.

Det står i Ordet i Lukas 10: 38- 42 att Jesus säger att Maria valde den goda delen. Hon satte sig vid Herrens fötter
och lyssnade på vad Han hade att säga. Marta valde bekymmer och oro. Vi kan alltså välja vad vi vill göra.

Fina sångerskan Laila Dahl sjöng för många år sedan då jag var tonåring en sång som fastnat i mej. Hon sjunger : `Jag vill va` Maria. Stanna
och ta tid för dej.

Ja, jag vill vara som Maria och välja den goda delen. Inte låta vardagens stress och jäkt ta över utan låta Honom vara först och i fokus för allt jag gör. Stanna upp och bara sitta vid Herrens fötter och lyssna.

Leave a comment