full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Helena Bergkvist: Jag vill va´ Maria

by Radio Tio | aug 13, 2014
En natt drömde jag en ganska rolig dröm. Jag brukar skratta för mej själv då jag tänker på den. Jag drömde att jag sprang och städade. Jag putsade och fejade. Sen liksom i ögonvrån såg jag hur några vänner stod vid en brinnande brasa och spelade gitarr och sjöng lovsånger till Jesus. Jag tänkte `Vad skönt de verkar ha det där borta` . Det såg så varmt och skönt ut och verkade så mysigt. Sen vaknade jag.

Jag tror att Herren vill tala till mej om att inte vara som Marta
och springa och städa och greja så mycket utan att stanna upp och ta tid för Honom. Inte vara så upptagen med annat. Jag berättade detta för min man som sa `Men inte är du nån Marta heller! `Det var ju snällt sagt, Men jag vet att det var Herren som talade till mej om att stanna upp och ta lite mer tid med Honom.

Det står i Ordet i Lukas 10: 38- 42 att Jesus säger att Maria valde den goda delen. Hon satte sig vid Herrens fötter
och lyssnade på vad Han hade att säga. Marta valde bekymmer och oro. Vi kan alltså välja vad vi vill göra.

Fina sångerskan Laila Dahl sjöng för många år sedan då jag var tonåring en sång som fastnat i mej. Hon sjunger : `Jag vill va` Maria. Stanna
och ta tid för dej.

Ja, jag vill vara som Maria och välja den goda delen. Inte låta vardagens stress och jäkt ta över utan låta Honom vara först och i fokus för allt jag gör. Stanna upp och bara sitta vid Herrens fötter och lyssna.

Leave a comment