full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Dag Bergkvist: Tårarnas symfoni

by Radio Tio | sep 03, 2014

Jag har varit i himlen. Jag hörde toner som ej enbart kan återges med jordiska instrument. Dessa toner lät så perfekt och harmoniskt sammanflätade att de enklast kan beskrivas som en himmelsk symfoni. När de inbördes elementen i ett musikstycke så förhåller sig till varann att de var och en har en egen och urskiljningsbar distiktion med ett rätt inbördes förhållande i tonhöjd, tid och styrka, åstadkommes en total musikalisk enhet. Denna enhet uttrycker på ett fulländat sätt mästarens hjärta. Så skulle jag vilja definiera den fulländade och perfekta musikstycket, låten eller sången.

Vem har inte någon gång hört verken från någon av våra musikaliska mästare? De närmast perfekt sammanflätade melodiösa tonslingorna i Bachs fugor, eller för att inte tala om den närmast överjordiska eufori som kännetecknar Halleluja-kören i Händels Messias. Dessa jordiska mästare fick vara ett redskap att nedteckna och komponera musik som än idag framförs flera hundra år senare.

Den himmelska musiken innehåller ännu något mer än enbart melodi, harmoni och rytm för vårt fysiska öra. Den innehåller som en lika vital ingrediens Mästarens eget hjärta. Den himmelska musiken utgjuter all den kärlek och alla de känslor som Mästaren själv hyser till dig och mig - vi som av Honom själv kallas för skapelsens krona.

Jag har varit i himlen. Där hörde jag den himmelska sången. Vad som skiljde den sången ifrån den jordiska var ett element som jag med sorg måste konstatera att jag saknat i sången på jorden. Detta element verkade för mig vara den saknade pusselbiten, det förlorade guldmyntet, det förlorade fåret eller den förlorade sonen. Det var tårarnas toner. Helt plötsligt kunde jag uppfatta Mästarens hjärta, Hans outtömliga kärlek till mig. Den kärleken framkallar tårar. Sången är
tårarnas symfoni.

"Ty så älskade Gud världen, att Han utgav sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall förgås utan ha evigt liv" (Joh.3:16).

Kan det vara tårarna som saknas hos en tynande kristenhet? Är det bristen på tårar som är orsak till våra minskade medlemsantal? Ve och fasa! Kan det vara så att avsaknaden av tårar hos oss som tillhör honom är orsaken till bristen på väckelse i vårt land, i våra församlingar och i våra egna liv?

Ack att mitt huvud vore en vattenbrunn och mina ögon en tårekälla ,så att jag kunde gråta dag och natt över de slagna hos dottern mitt folk! (Jes.9:1).

Jag var i himlen och hörde tårarnas symfoni i helgen. Den kom från ett folk som insett sin egen begränsning, som i glädjetårar för sina inre ögon helt plötsligt såg sin Frälsares utgivande död på korset han själv burit, och som med sorgetårar börjat se nöden hos sig själva och sina egna. Det var bönemöte på en av vår stads större arenor. Idag en udda företeelse. Ett bönemöte med hjärtats nöd och nationell omvändelse som fokus. Sjuttio pastorer hade fått inbjudan. En hade svarat. Tårarnas symfoni. Behövs inte den?

Jag ville hellre vara där än någon annanstans på jorden. Jag ville höra, känna, ta in och gripas av det jag hörde. Helt enkelt därför att jag tror att världen behöver höra just den - tårarnas symfoni.

"Klippa, du som brast för mig. Låt mig gömma mig i dig. Vattnet, blodet som går fram från ditt hjärta, O Guds lamm, blive mig en dubbel bot emot synd och lagens hot"

Leave a comment