full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Dag Bergkvist: Tårarnas symfoni

by Radio Tio | sep 03, 2014

Jag har varit i himlen. Jag hörde toner som ej enbart kan återges med jordiska instrument. Dessa toner lät så perfekt och harmoniskt sammanflätade att de enklast kan beskrivas som en himmelsk symfoni. När de inbördes elementen i ett musikstycke så förhåller sig till varann att de var och en har en egen och urskiljningsbar distiktion med ett rätt inbördes förhållande i tonhöjd, tid och styrka, åstadkommes en total musikalisk enhet. Denna enhet uttrycker på ett fulländat sätt mästarens hjärta. Så skulle jag vilja definiera den fulländade och perfekta musikstycket, låten eller sången.

Vem har inte någon gång hört verken från någon av våra musikaliska mästare? De närmast perfekt sammanflätade melodiösa tonslingorna i Bachs fugor, eller för att inte tala om den närmast överjordiska eufori som kännetecknar Halleluja-kören i Händels Messias. Dessa jordiska mästare fick vara ett redskap att nedteckna och komponera musik som än idag framförs flera hundra år senare.

Den himmelska musiken innehåller ännu något mer än enbart melodi, harmoni och rytm för vårt fysiska öra. Den innehåller som en lika vital ingrediens Mästarens eget hjärta. Den himmelska musiken utgjuter all den kärlek och alla de känslor som Mästaren själv hyser till dig och mig - vi som av Honom själv kallas för skapelsens krona.

Jag har varit i himlen. Där hörde jag den himmelska sången. Vad som skiljde den sången ifrån den jordiska var ett element som jag med sorg måste konstatera att jag saknat i sången på jorden. Detta element verkade för mig vara den saknade pusselbiten, det förlorade guldmyntet, det förlorade fåret eller den förlorade sonen. Det var tårarnas toner. Helt plötsligt kunde jag uppfatta Mästarens hjärta, Hans outtömliga kärlek till mig. Den kärleken framkallar tårar. Sången är
tårarnas symfoni.

"Ty så älskade Gud världen, att Han utgav sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall förgås utan ha evigt liv" (Joh.3:16).

Kan det vara tårarna som saknas hos en tynande kristenhet? Är det bristen på tårar som är orsak till våra minskade medlemsantal? Ve och fasa! Kan det vara så att avsaknaden av tårar hos oss som tillhör honom är orsaken till bristen på väckelse i vårt land, i våra församlingar och i våra egna liv?

Ack att mitt huvud vore en vattenbrunn och mina ögon en tårekälla ,så att jag kunde gråta dag och natt över de slagna hos dottern mitt folk! (Jes.9:1).

Jag var i himlen och hörde tårarnas symfoni i helgen. Den kom från ett folk som insett sin egen begränsning, som i glädjetårar för sina inre ögon helt plötsligt såg sin Frälsares utgivande död på korset han själv burit, och som med sorgetårar börjat se nöden hos sig själva och sina egna. Det var bönemöte på en av vår stads större arenor. Idag en udda företeelse. Ett bönemöte med hjärtats nöd och nationell omvändelse som fokus. Sjuttio pastorer hade fått inbjudan. En hade svarat. Tårarnas symfoni. Behövs inte den?

Jag ville hellre vara där än någon annanstans på jorden. Jag ville höra, känna, ta in och gripas av det jag hörde. Helt enkelt därför att jag tror att världen behöver höra just den - tårarnas symfoni.

"Klippa, du som brast för mig. Låt mig gömma mig i dig. Vattnet, blodet som går fram från ditt hjärta, O Guds lamm, blive mig en dubbel bot emot synd och lagens hot"

Leave a comment