full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Emilia Lindberg: Nya steg

by Radio Tio | sep 18, 2014

Nu var det ett tag sen jag skrev sist men tiden går så fort! Dagarna bara flyger iväg och vi med dem! Jag tycker jag lever i en spännande tid just nu. Det är mycket som händer som är nytt för mig. Ny turné under hösten, nytt jobb, nystartat företag, ny skiva, ny frisyr, rätt så nygift (jag känner fortfarande igen mig på bröllopskorten). Så det är väl rätt passande att nya skivan heter just ”Nya Steg” som snart är färdig!

Det är med glädje och förväntan jag ser nya dörrar öppnas just nu. En del kliver man rakt in i, en del stänger man kanske och en del håller man lite på glänt..

På en gång tänker jag på Paulus. Genom Apostlagärningarna kan vi läsa hur han gång på gång hamnar i nya möten med nya människor i nya sammanhang och han ryggar aldrig tillbaka för det han tror på, evangeliet om Jesus Kristus.

Till och med inför Konung Agrippa talar han frimodigt om hur han önskar att konungen och alla andra blev sådana som honom, fast utan bojorna han då bär. Det får mig att visionera, komma ihåg vad det är vi jobbar för, vad det är vi vill se. Hur Herren kan flytta in i människors liv och göra allting nytt! Ta bort det vi inte behöver och ge oss nya perspektiv, nya ögon att se med, nya öron att höra med. Han kan förvandla hela människan! Tänk om vi kunde röstat på Honom den 14 september...

Vart vill jag då komma med det här? Jo, jag vill förstås uppmuntra dig likväl som jag känner mig uppmuntrad att se vilken arena du står på. Vad kan du och jag göra? Vi kan göra oändligt mycket om vi bara ser möjligheterna.

Ett annat exempel på någon som tänkte såhär var Lewi Petrus. Jag är just nu med på en turné med Tommy Dahlman där vi besöker kyrkor under namnet ”Arvet efter Lewi”. Du vet säkert att Lewi startade bland annat tidningen Dagen, IBRA-radio, LP-stiftelsen mm.

Nu när jag lyssnat till berättelsen om hans liv inser jag hur aktuell hans inställning var när han levde och är idag! Han var mån om att vara en del av samhället och påverka omgivningen på alla plan utan att rygga tillbaka. Han gick uppenbarligen till sig själv först, vad kan jag göra? Jag tror det är en nyckel!

Res dig upp där du är, var ärlig mot dig själv och inse att det går att göra skillnad. Du och jag är viktiga för världen vi lever i. Ställ frågan till någon den här veckan, hur har du det? Hur mår du? Kan jag göra någonting för dig? Sådana människor behövs!

Besök gärna vår turné när vi är i närheten (turnéplan finns på Världen idags hemsida) och ta del av arvet från någon som gått före, men framförallt bli inspirerad att tända din fackla och bära den vidare i vår tid, bland våra vänner och familjer, bland de som bor här, har flyttat hit eller flytt hit. Vår värld behöver både evangeliefacklans ljus, eld och värme just nu!

Leave a comment