full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Emilia Lindberg: Nya steg

by Radio Tio | sep 18, 2014

Nu var det ett tag sen jag skrev sist men tiden går så fort! Dagarna bara flyger iväg och vi med dem! Jag tycker jag lever i en spännande tid just nu. Det är mycket som händer som är nytt för mig. Ny turné under hösten, nytt jobb, nystartat företag, ny skiva, ny frisyr, rätt så nygift (jag känner fortfarande igen mig på bröllopskorten). Så det är väl rätt passande att nya skivan heter just ”Nya Steg” som snart är färdig!

Det är med glädje och förväntan jag ser nya dörrar öppnas just nu. En del kliver man rakt in i, en del stänger man kanske och en del håller man lite på glänt..

På en gång tänker jag på Paulus. Genom Apostlagärningarna kan vi läsa hur han gång på gång hamnar i nya möten med nya människor i nya sammanhang och han ryggar aldrig tillbaka för det han tror på, evangeliet om Jesus Kristus.

Till och med inför Konung Agrippa talar han frimodigt om hur han önskar att konungen och alla andra blev sådana som honom, fast utan bojorna han då bär. Det får mig att visionera, komma ihåg vad det är vi jobbar för, vad det är vi vill se. Hur Herren kan flytta in i människors liv och göra allting nytt! Ta bort det vi inte behöver och ge oss nya perspektiv, nya ögon att se med, nya öron att höra med. Han kan förvandla hela människan! Tänk om vi kunde röstat på Honom den 14 september...

Vart vill jag då komma med det här? Jo, jag vill förstås uppmuntra dig likväl som jag känner mig uppmuntrad att se vilken arena du står på. Vad kan du och jag göra? Vi kan göra oändligt mycket om vi bara ser möjligheterna.

Ett annat exempel på någon som tänkte såhär var Lewi Petrus. Jag är just nu med på en turné med Tommy Dahlman där vi besöker kyrkor under namnet ”Arvet efter Lewi”. Du vet säkert att Lewi startade bland annat tidningen Dagen, IBRA-radio, LP-stiftelsen mm.

Nu när jag lyssnat till berättelsen om hans liv inser jag hur aktuell hans inställning var när han levde och är idag! Han var mån om att vara en del av samhället och påverka omgivningen på alla plan utan att rygga tillbaka. Han gick uppenbarligen till sig själv först, vad kan jag göra? Jag tror det är en nyckel!

Res dig upp där du är, var ärlig mot dig själv och inse att det går att göra skillnad. Du och jag är viktiga för världen vi lever i. Ställ frågan till någon den här veckan, hur har du det? Hur mår du? Kan jag göra någonting för dig? Sådana människor behövs!

Besök gärna vår turné när vi är i närheten (turnéplan finns på Världen idags hemsida) och ta del av arvet från någon som gått före, men framförallt bli inspirerad att tända din fackla och bära den vidare i vår tid, bland våra vänner och familjer, bland de som bor här, har flyttat hit eller flytt hit. Vår värld behöver både evangeliefacklans ljus, eld och värme just nu!

Leave a comment