full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Emilia Lindberg: Nya steg

by Radio Tio | sep 18, 2014

Nu var det ett tag sen jag skrev sist men tiden går så fort! Dagarna bara flyger iväg och vi med dem! Jag tycker jag lever i en spännande tid just nu. Det är mycket som händer som är nytt för mig. Ny turné under hösten, nytt jobb, nystartat företag, ny skiva, ny frisyr, rätt så nygift (jag känner fortfarande igen mig på bröllopskorten). Så det är väl rätt passande att nya skivan heter just ”Nya Steg” som snart är färdig!

Det är med glädje och förväntan jag ser nya dörrar öppnas just nu. En del kliver man rakt in i, en del stänger man kanske och en del håller man lite på glänt..

På en gång tänker jag på Paulus. Genom Apostlagärningarna kan vi läsa hur han gång på gång hamnar i nya möten med nya människor i nya sammanhang och han ryggar aldrig tillbaka för det han tror på, evangeliet om Jesus Kristus.

Till och med inför Konung Agrippa talar han frimodigt om hur han önskar att konungen och alla andra blev sådana som honom, fast utan bojorna han då bär. Det får mig att visionera, komma ihåg vad det är vi jobbar för, vad det är vi vill se. Hur Herren kan flytta in i människors liv och göra allting nytt! Ta bort det vi inte behöver och ge oss nya perspektiv, nya ögon att se med, nya öron att höra med. Han kan förvandla hela människan! Tänk om vi kunde röstat på Honom den 14 september...

Vart vill jag då komma med det här? Jo, jag vill förstås uppmuntra dig likväl som jag känner mig uppmuntrad att se vilken arena du står på. Vad kan du och jag göra? Vi kan göra oändligt mycket om vi bara ser möjligheterna.

Ett annat exempel på någon som tänkte såhär var Lewi Petrus. Jag är just nu med på en turné med Tommy Dahlman där vi besöker kyrkor under namnet ”Arvet efter Lewi”. Du vet säkert att Lewi startade bland annat tidningen Dagen, IBRA-radio, LP-stiftelsen mm.

Nu när jag lyssnat till berättelsen om hans liv inser jag hur aktuell hans inställning var när han levde och är idag! Han var mån om att vara en del av samhället och påverka omgivningen på alla plan utan att rygga tillbaka. Han gick uppenbarligen till sig själv först, vad kan jag göra? Jag tror det är en nyckel!

Res dig upp där du är, var ärlig mot dig själv och inse att det går att göra skillnad. Du och jag är viktiga för världen vi lever i. Ställ frågan till någon den här veckan, hur har du det? Hur mår du? Kan jag göra någonting för dig? Sådana människor behövs!

Besök gärna vår turné när vi är i närheten (turnéplan finns på Världen idags hemsida) och ta del av arvet från någon som gått före, men framförallt bli inspirerad att tända din fackla och bära den vidare i vår tid, bland våra vänner och familjer, bland de som bor här, har flyttat hit eller flytt hit. Vår värld behöver både evangeliefacklans ljus, eld och värme just nu!

Leave a comment