full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Torbjörn Frisk: Kasta av dig manteln!

by Radio Tio | sep 25, 2014

I söndags tog jag som vanligt, tillsammans med min fru, hissen ner till den kyrka jag tillhör för att fira gudstjänst. Vi kom lite sent efter en lugn morgon som av någon oförklarlig anledning blev stressigare ju närmre mötestiden kom. Det skulle duschas, bäddas, diskas, vovven skulle ut och göra sitt.

När vi så anlände in i kyrksalen var det så gott som fullsatt och svårt att hitta någon plats, men det löste sig. Lovsången hade redan börjat och jag var inte sen med att haka på där jag stod i bänkraden tillsammans med den tusenhövdade skaran. Människor från alla tänkbara nationer stod runt omkring lokalen och lovsjöng Gud och en snabb tanke slog mig, att så här måste det vara i himlen; människor från alla nationer som med et hjärta lovsjunger Honom som köpt oss fria med sitt eget dyrbara blod.

Men jag hade knappt tänkt klart den tanken innan jag stördes. Bakom mig stod någon och sjöng så det nästan framkallade tinnitus. Och det var inte speciellt vackert heller. Min vackra tanke jag precis haft förbyttes i kritik. Jag sneglade bakåt och såg att det var en kvinna av afrikanskt ursprung. Hennes ansikte lyste av glädje när hon lyfte sina händer mot Jesus och sjöng och dansade inför honom. Hon personifierade Psalm 87:7 som säger 'Under sång och dans ska man säga: Alla mina källor har jag i dig!'

På en tiondels sekund kom den den varnande berättelsen om David och Mikal upp inom mig (2 Sam 6:1-23). Arken med Guds närvaro fördes i Jerusalem under hejdundrande dans och musik och Kung David visste mer än någon annan av sina samtida vad det innebar. Hans fru Mikal såg David hoppa och dansa inför Guds ansikte och fick då förakt för honom i sitt hjärta. Hon kom sedan ut och anklagade honom för lössläppthet och för att blotta sig för sina tjänares slavinnor, istället för att "uppföra sig". Davids svar var: "Det var inför Herren som jag dansade och gladde mig". Han fortsatte att tala med Mikal om sin egen ringhet och enkelhet inför Gud, och berättelsen fortsätter med att Mikal blev barnlös som ett resultat av detta.

Man har absolut ingen rätt att förakta andras uttryck för sin kärlek inför Gud. Varken i uttryckssätt då vi lovsjunger Gud eller i andra konstnärliga uttryck inför Gud. Om det stör mig, ja då är det något jag omedelbart måste ta itu med i mitt liv. Annars kommer jag bli fruktlös i mitt andliga liv. Jesus säger att den gren som inte bär frukt huggs av och kastas i elden. Det är absolut inte det jag vill med liv utan totala motsatsen.

Jag behövde inte påminna mig längre en en tiondels sekund om denna berättelse innan jag hänsynslöst bara "kastade av mig manteln" som Kung David och gjorde likadant som kvinnan bakom mig: Jag lyfte händerna och uttryckte min kärlek inför Gud. Men inte på hennes sätt, för det kan jag inte. Och det ska jag inte. Men på mitt eget sätt, med Kung Davids passion och den här kvinnans passion inför Gud som inspiration för att släppa loss all min kärlek inför Gud och inte bry mig om vad andra anser om mig när jag sjunger och dansar inför Honom som köpt mig fri med sitt blod.

Gör detsamma du också, kasta av dig manteln inför Gud. Bry dig inte om vad andra tycker och tänker om dig – det är deras problem, inte ditt. För visst har du bestämt dig för att bära frukt inför Gud? Jag talar ut frihet över ditt liv!

Gör döda ting levande

Har du sett den nya gröna coca colan? Alltså, etiketten är grön, inte läsken. Jag köpte en flaska och presenterade den för mina barn. Det blev lite olika reaktioner. En del av oss är nyfikna och vill på en gång testa allt som är nytt. Andra är skeptiska och håller sig till det som alltid funkat. När den nya colan kommer tänker de direkt ”Bara de inte tar bort min gamla cola!”

Den kristna musiken har också genomgått många förändringar genom tiderna. För några hundratals år sedan ansågs orgeln vara en mycket ond tingest. Sen var det fiolen, gitarren, elgitarren och trummorna. Efter ett tag vande de kristna sig, och då blev instrumenten accepterade. Jag har alltid tyckt att det är en konstig attityd - att något skulle vara helt fel bara för att vi inte har vant oss än, och lite senare blir samma sak helt accepterad.

Jag står mycket fast vid min ståndpunkt att ett instrument varken kan vara gott eller ont, eftersom det är ett dött ting. Men den som använder instrumentet kan påverka, och kan dessutom vara en kanal för gott eller ont.

Jag är övertygad om att det finns himmelska nycklar för musik och sång. Jag tror att det finns kombinationer av toner och texter som drar ner Guds närvaro. Men jag tror också att det viktigaste är den person som musiken kommer genom. Ett kärl som är fritt från viljan att synas, kan i högre grad göra honom synlig - ingenting stjäl uppmärksamheten från honom eller stör sikten.

Ett hjärta som dessutom helt kapitulerat inför honom är en språngbräda för hans närvaro och smörjelse. Det blir som magnet för Guds närvaro, han kan liksom inte låta bli att komma oss till mötes.

Jag tror det finns så mycket mer att hämta när det gäller tillbedjan. Fråga dig själv om du ska vara en av dem som denna himmelska musik ska flöda igenom. Fråga dig sen om du är beredd att betala priset att ta tid i enskildhet med Honom för att låta hans djup beröra ditt djup. Fråga dig själv om du är villig att om och om igen låta saker inom dig dö för att det sedan ska kunna växa upp till något nytt som förvandlar liv och hela skeenden.

Tidigare inlägg från
Emilia Lindberg: Nya steg
Elisabeth Landin | sep 18, 2014
Eva Marklund: Profetera välsignelse med sång
Elisabeth Landin | sep 11, 2014
Eleonora Lahti: Självrannsakan med konsekvenser
Elisabeth Landin | sep 11, 2014
Dag Bergkvist: Tårarnas symfoni
Elisabeth Landin | sep 03, 2014
Rebecka Isberg: Rika texter
Elisabeth Landin | aug 27, 2014
Marie Lönngren: Tillbedjan
Elisabeth Landin | aug 20, 2014
Helena Bergkvist: Jag vill va´ Maria
Elisabeth Landin | aug 13, 2014
Stefan Jernsand: Sångens tid har kommit
Elisabeth Landin | aug 05, 2014
Alf Lax: Blås i silvertrumpeten
Elisabeth Landin | jul 30, 2014
Torbjörn Frisk: Stör inte kärleken
Elisabeth Landin | jul 16, 2014
Emilia Lindberg: Gud räknar med dig i sitt lag
Elisabeth Landin | jul 14, 2014
Dag Bergkvist: Det är besökelsetid för Sverige
Elisabeth Landin | jul 14, 2014
Rebecka Isberg: Djupt, heligt allvar
Elisabeth Landin | jul 14, 2014
Marie Lönngren: En andra chans
Elisabeth Landin | jul 14, 2014
Stefan Jernsand: Brevet till Sverige
Elisabeth Landin | jul 14, 2014

Leave a comment