full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Förlös en ny sång!

by Radio Tio | okt 01, 2014

Reinhard Bonnkes profetia till Europa

Vad har en profetia till Europa med musik att göra, kanske du undrar? Det skall jag nu berätta för dig. 1987 åkte jag tillsammans med min man Vello och flera andra från vår församling ner till Fire konferensen i Frankfurt, Tyskland, där Reinhard Bonnke var huvudtalare.

Det var så fantastiskt att vara tillsammans med tusentals av människor från hela världen som alla hade samma längtan och hunger till Gud. Att få uppfyllas ännu mer av Hans Ande och Eld, och föra med detta hem till våra länder och städer.

Guds eld skulle brinna i hela Europa var vår ständiga bön. Samma bön gäller idag. En av dagarna den veckan hade Reinhard Bonnke ett morgon seminarium där han talade väldigt mäktigt och inspirerande om Europa, dess kallelse och framtid.

Plötsligt började han säga om och om igen: ”Europa; Hör Herrens ord” och det var då jag förnam att han talade profetisk. Jag skrev ner alla ord jag fick med mig av det han frambar. Det var så mäktigt och så enormt inspirerande, och fick våra hjärtan att bäva inför Guds storhet.

Jag hade som sagt skrivit ner hans profetia och hade den i ett block tillsammans med alla övriga noter från konferensens olika talare. Tiden gick och vi var pastorer i en församling i Örebro och hade fullt upp att göra. Nu måste jag gå lite längre fram i tiden till början av 1989 då jag hade börjat planera för en ny inspelning med sånger jag skrivit. En dag satt jag vid pianot hemma och hade hittat blocket med Bonnkes profetia, och i samma stund som jag läser texten får jag melodin – utan någon som helst ansträngning. Den fanns bara där.

Inom mig förnam jag att denna sång var profetisk i sin natur, och jag bestämde mig för att den skulle bli titelspåret på den nya inspelningen som fick bära namnet, EUROPA!

Den utgavs i slutet av 1989, och när vi gick in i 1990 talet ägde en enorm förändring och omvälvning rum i Europa. Det största var ju att muren som delade Öst och Väst Tyskland föll. Ingen av oss hade ju någon som helst aning om vad som skulle ske och äga rum rent politiskt, men sången kom i precis rätt tid.

En person som recenserade min skiva beskrev just sången Europa, som att den borde blivit ”Europas nya national sång”, eftersom mycket av det som texten uttryckte hade ägt rum, och skulle äga rum i framtiden.

Sång och musik bär i sin kallelse att vara profetisk. Att höra vad Anden säger till församlingen och frambära detta i sång och musik är en kallelse från himlen. När Gud är på gång att göra något nytt då behöver vi också höra och ta emot nya sånger som uttrycker och sätter ord på det nya som kommer. För en tid som denna.

Förlös en ny sång!

Leave a comment