full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Förlös en ny sång!

by Radio Tio | okt 01, 2014

Reinhard Bonnkes profetia till Europa

Vad har en profetia till Europa med musik att göra, kanske du undrar? Det skall jag nu berätta för dig. 1987 åkte jag tillsammans med min man Vello och flera andra från vår församling ner till Fire konferensen i Frankfurt, Tyskland, där Reinhard Bonnke var huvudtalare.

Det var så fantastiskt att vara tillsammans med tusentals av människor från hela världen som alla hade samma längtan och hunger till Gud. Att få uppfyllas ännu mer av Hans Ande och Eld, och föra med detta hem till våra länder och städer.

Guds eld skulle brinna i hela Europa var vår ständiga bön. Samma bön gäller idag. En av dagarna den veckan hade Reinhard Bonnke ett morgon seminarium där han talade väldigt mäktigt och inspirerande om Europa, dess kallelse och framtid.

Plötsligt började han säga om och om igen: ”Europa; Hör Herrens ord” och det var då jag förnam att han talade profetisk. Jag skrev ner alla ord jag fick med mig av det han frambar. Det var så mäktigt och så enormt inspirerande, och fick våra hjärtan att bäva inför Guds storhet.

Jag hade som sagt skrivit ner hans profetia och hade den i ett block tillsammans med alla övriga noter från konferensens olika talare. Tiden gick och vi var pastorer i en församling i Örebro och hade fullt upp att göra. Nu måste jag gå lite längre fram i tiden till början av 1989 då jag hade börjat planera för en ny inspelning med sånger jag skrivit. En dag satt jag vid pianot hemma och hade hittat blocket med Bonnkes profetia, och i samma stund som jag läser texten får jag melodin – utan någon som helst ansträngning. Den fanns bara där.

Inom mig förnam jag att denna sång var profetisk i sin natur, och jag bestämde mig för att den skulle bli titelspåret på den nya inspelningen som fick bära namnet, EUROPA!

Den utgavs i slutet av 1989, och när vi gick in i 1990 talet ägde en enorm förändring och omvälvning rum i Europa. Det största var ju att muren som delade Öst och Väst Tyskland föll. Ingen av oss hade ju någon som helst aning om vad som skulle ske och äga rum rent politiskt, men sången kom i precis rätt tid.

En person som recenserade min skiva beskrev just sången Europa, som att den borde blivit ”Europas nya national sång”, eftersom mycket av det som texten uttryckte hade ägt rum, och skulle äga rum i framtiden.

Sång och musik bär i sin kallelse att vara profetisk. Att höra vad Anden säger till församlingen och frambära detta i sång och musik är en kallelse från himlen. När Gud är på gång att göra något nytt då behöver vi också höra och ta emot nya sånger som uttrycker och sätter ord på det nya som kommer. För en tid som denna.

Förlös en ny sång!

Leave a comment