full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Förlös en ny sång!

by Radio Tio | okt 01, 2014

Reinhard Bonnkes profetia till Europa

Vad har en profetia till Europa med musik att göra, kanske du undrar? Det skall jag nu berätta för dig. 1987 åkte jag tillsammans med min man Vello och flera andra från vår församling ner till Fire konferensen i Frankfurt, Tyskland, där Reinhard Bonnke var huvudtalare.

Det var så fantastiskt att vara tillsammans med tusentals av människor från hela världen som alla hade samma längtan och hunger till Gud. Att få uppfyllas ännu mer av Hans Ande och Eld, och föra med detta hem till våra länder och städer.

Guds eld skulle brinna i hela Europa var vår ständiga bön. Samma bön gäller idag. En av dagarna den veckan hade Reinhard Bonnke ett morgon seminarium där han talade väldigt mäktigt och inspirerande om Europa, dess kallelse och framtid.

Plötsligt började han säga om och om igen: ”Europa; Hör Herrens ord” och det var då jag förnam att han talade profetisk. Jag skrev ner alla ord jag fick med mig av det han frambar. Det var så mäktigt och så enormt inspirerande, och fick våra hjärtan att bäva inför Guds storhet.

Jag hade som sagt skrivit ner hans profetia och hade den i ett block tillsammans med alla övriga noter från konferensens olika talare. Tiden gick och vi var pastorer i en församling i Örebro och hade fullt upp att göra. Nu måste jag gå lite längre fram i tiden till början av 1989 då jag hade börjat planera för en ny inspelning med sånger jag skrivit. En dag satt jag vid pianot hemma och hade hittat blocket med Bonnkes profetia, och i samma stund som jag läser texten får jag melodin – utan någon som helst ansträngning. Den fanns bara där.

Inom mig förnam jag att denna sång var profetisk i sin natur, och jag bestämde mig för att den skulle bli titelspåret på den nya inspelningen som fick bära namnet, EUROPA!

Den utgavs i slutet av 1989, och när vi gick in i 1990 talet ägde en enorm förändring och omvälvning rum i Europa. Det största var ju att muren som delade Öst och Väst Tyskland föll. Ingen av oss hade ju någon som helst aning om vad som skulle ske och äga rum rent politiskt, men sången kom i precis rätt tid.

En person som recenserade min skiva beskrev just sången Europa, som att den borde blivit ”Europas nya national sång”, eftersom mycket av det som texten uttryckte hade ägt rum, och skulle äga rum i framtiden.

Sång och musik bär i sin kallelse att vara profetisk. Att höra vad Anden säger till församlingen och frambära detta i sång och musik är en kallelse från himlen. När Gud är på gång att göra något nytt då behöver vi också höra och ta emot nya sånger som uttrycker och sätter ord på det nya som kommer. För en tid som denna.

Förlös en ny sång!

Leave a comment