full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Alf Lax: En förunderlig och sällsam gåva

by Radio Tio | okt 10, 2014
Hej Vänner!
Jag har varit ute och sjungit och spelat i över 30 år. I alla möjliga sammanhang och situationer. Jag har haft glädjen att ge ut tio CD-skivor.

Innan jag blev kristen var jag med i rocksvängen. Vi hade ett band i Jönköping på slutet av 60-talet. Minns att vi var förband till Hootenanny Singers, med Björn Ulvaeus i spetsen. 

Igår var jag med och sjöng ett par låtar i Landvetters Kyrka tillsammans med Tomas Ravelli. Det var insamling för Världens barn. Det var mycket sång och musik i Gudstjänsten.

Jag har fått uppleva så mycket och mött så många fina människor genom musiken. Musiken förenar människor och skapar nya möten. Framförallt skapar den atmosfär, i vilken människor möts. Människor med helt olika liv och politiskt intresse. Människor från olika kulturer och så vidare.

En sak innan jag avslutar. Tomas Ravelli sjöng inte solo…

Jag undrar om det är många som har det som jag. Jag kan nämligen gå och ha en melodi, en låt i huvudet. Den bara rullar på medan jag tänker på allt möjligt. Det kan vara allt från klassiskt till rock.

Häromdagen hade jag en liten julsång som gick en stund, tio minuter kanske. Det var " Räven raskar över isen". Ja, är det många som har det som jag tro? I vilket fall som helst, så är det en smidig nerladdning och kostar inget!

Musik är en förunderlig och sällsam gåva, som berikar världen på tusende vis!

Bless!
Alf

Leave a comment