full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Alf Lax: En förunderlig och sällsam gåva

by Radio Tio | okt 10, 2014
Hej Vänner!
Jag har varit ute och sjungit och spelat i över 30 år. I alla möjliga sammanhang och situationer. Jag har haft glädjen att ge ut tio CD-skivor.

Innan jag blev kristen var jag med i rocksvängen. Vi hade ett band i Jönköping på slutet av 60-talet. Minns att vi var förband till Hootenanny Singers, med Björn Ulvaeus i spetsen. 

Igår var jag med och sjöng ett par låtar i Landvetters Kyrka tillsammans med Tomas Ravelli. Det var insamling för Världens barn. Det var mycket sång och musik i Gudstjänsten.

Jag har fått uppleva så mycket och mött så många fina människor genom musiken. Musiken förenar människor och skapar nya möten. Framförallt skapar den atmosfär, i vilken människor möts. Människor med helt olika liv och politiskt intresse. Människor från olika kulturer och så vidare.

En sak innan jag avslutar. Tomas Ravelli sjöng inte solo…

Jag undrar om det är många som har det som jag. Jag kan nämligen gå och ha en melodi, en låt i huvudet. Den bara rullar på medan jag tänker på allt möjligt. Det kan vara allt från klassiskt till rock.

Häromdagen hade jag en liten julsång som gick en stund, tio minuter kanske. Det var " Räven raskar över isen". Ja, är det många som har det som jag tro? I vilket fall som helst, så är det en smidig nerladdning och kostar inget!

Musik är en förunderlig och sällsam gåva, som berikar världen på tusende vis!

Bless!
Alf

Leave a comment