full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Helena Bergkvist: Bönerörelse som berör

by Radio Tio | okt 22, 2014

De senaste två, tre åren har en bönerörelse pågått i Uppsala. Man kallar det Uppsalabönen. I flera olika kyrkor är det tillfälle till bön i stort sett varje dag. Till exempel Måndag kl 19 i Korskyrkan, Tisdag kl 19 i Baptistkyrkan, Onsdag kl 6.30 i Korskyrkan och kl 18 i Pingstkyrkan och så vidare, nästan varje dag.

Dessa initiativ har startat och i början varit endast ett fåtal för att växa och bli fler och fler.... Detta är fotfolket som reser sig! De stora kyrkoledarna lyser med sin frånvaro. Alltför upptagna med att fundera hur vi ska skriva den framtida teologin eller bygga våra kyrkor.

Den 23 Augusti hade dessa böneinitiativ tillsammans en bönedag på Fyrishov i Uppsala där Dag och jag hade förmånen att leda lovsången. En stark bönedag kopplat ihop med Sverigebönen. Det var länge sedan jag såg så många män gråta i nöd och förkrosselse....

Pratade med en kvinna som berättade att hon varit borta från kyrkan i 17 år, men kommit in i Korskyrkan på bönen och fått förbön och sedan regelbundet varit med. Hon har kommit hem igen, säger hon. En man berättade att han varit så deprimerad och gått till läkare och då fått antidepressiva tabletter. Men mått så dåligt av medicinen att han slutade med den. Han sa att dessa bönetillfällen och att lyssna på lovsång hade hjäpt honom bättre.... Tack Jesus!

I Tisdags hade vi besök av Ingemar Helmner. Starkt av allvar och överlåtelse. Härlig lovsång av gruppen SIS från Pingstkyrkan. Ingemars budskap var: Förbered dej på väckelse! På slutet kom en profetia om att Herren längtar efter att hans folk ska börja söka Hans ansikte.

Klockan står på fem i tolv, mina vänner. Jesus kommer snart. Läget i vårat land har aldrig varit allvarligare än vad det är nu. Du kan börja i ditt hem, din stad, kyrka osv att ha bön. Det räcker med några få. Där kommer också lovsången verkligen på sin rätta plats... I bön och överlåtelse till Gud. All ära till Gud!

Leave a comment