full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Helena Bergkvist: Bönerörelse som berör

by Radio Tio | okt 22, 2014

De senaste två, tre åren har en bönerörelse pågått i Uppsala. Man kallar det Uppsalabönen. I flera olika kyrkor är det tillfälle till bön i stort sett varje dag. Till exempel Måndag kl 19 i Korskyrkan, Tisdag kl 19 i Baptistkyrkan, Onsdag kl 6.30 i Korskyrkan och kl 18 i Pingstkyrkan och så vidare, nästan varje dag.

Dessa initiativ har startat och i början varit endast ett fåtal för att växa och bli fler och fler.... Detta är fotfolket som reser sig! De stora kyrkoledarna lyser med sin frånvaro. Alltför upptagna med att fundera hur vi ska skriva den framtida teologin eller bygga våra kyrkor.

Den 23 Augusti hade dessa böneinitiativ tillsammans en bönedag på Fyrishov i Uppsala där Dag och jag hade förmånen att leda lovsången. En stark bönedag kopplat ihop med Sverigebönen. Det var länge sedan jag såg så många män gråta i nöd och förkrosselse....

Pratade med en kvinna som berättade att hon varit borta från kyrkan i 17 år, men kommit in i Korskyrkan på bönen och fått förbön och sedan regelbundet varit med. Hon har kommit hem igen, säger hon. En man berättade att han varit så deprimerad och gått till läkare och då fått antidepressiva tabletter. Men mått så dåligt av medicinen att han slutade med den. Han sa att dessa bönetillfällen och att lyssna på lovsång hade hjäpt honom bättre.... Tack Jesus!

I Tisdags hade vi besök av Ingemar Helmner. Starkt av allvar och överlåtelse. Härlig lovsång av gruppen SIS från Pingstkyrkan. Ingemars budskap var: Förbered dej på väckelse! På slutet kom en profetia om att Herren längtar efter att hans folk ska börja söka Hans ansikte.

Klockan står på fem i tolv, mina vänner. Jesus kommer snart. Läget i vårat land har aldrig varit allvarligare än vad det är nu. Du kan börja i ditt hem, din stad, kyrka osv att ha bön. Det räcker med några få. Där kommer också lovsången verkligen på sin rätta plats... I bön och överlåtelse till Gud. All ära till Gud!

Leave a comment