full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren: Maktkamp och tävlan, eller Guds kärlek?

by Radio Tio | okt 30, 2014

Mina älskade, låt oss älska varandra, ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar är född av Gud och känner Gud. "1 Joh. 4: 7 (Folkbibeln)

Jesus hatade orättfärdighet och älskade rättfärdighet mer än någon annan . Därför kunde han ge sitt liv. Därför kunde han älska in i döden. Därför kunde han ge allt. Därför kunde han älska sina fiender.

Han var älskad med en fullkomlig kärlek utav sin Fader i himlen. Därför kunde han ge vidare den kärleken. Han hade valt att ta emot den kärleken. Han hade inte stängt sitt hjärta utan öppnat det så att Faderns och Den Helige Andes kärlek kunde fylla honom.

Det står att hans kärlek är utguten i våra hjärtan genom Den Helige Ande. Om du är Guds barn har du fullständig tillgång till detta. Detta är vad som är den stora skillnaden mellan Guds barn och de som vandrar i mörkret.

Om du är ett Guds barn och fortfarande vandrar med oförlåtelse och saker som du har emot andra, så vill din underbare Far sätta dig fri och visa dig vad du har fått < 3 Därför som han har älskat och gett av sin kärlek ska vi också älska varandra.

Men vi kan inte älska om vi inte har öppnat våra hjärtan och tagit emot hans kärlek. Då har vi ingen kärlek att ge. Då är vi istället fulla av rädsla och fruktan. Då blir det denna rädsla som får inflytande över våra liv och styr våra handlingar och motiv. Det står att Guds kärlek driver ut all fruktan.

När jag var i en församling för några år sedan och hade en lovsångskonferens så under ett möte när vi flödade med den Helige Ande i musiken och sången, kören stod på scenen och vi bara var inför Guds ansikte under hela samlingen. Då kom en ny sång, då och där direkt från himlen som alla stämde in i:

"Gör våra hjärtan mjuka, gör våra hjärtan mjuka, så vi kan se vad du gjort för oss."

Jag har tyvärr mött så mycket hårda hjärtan bland oss kristna. Människor som har stora tjänster och är ute och evangeliserar och predikar för att uppbygga Kristi kropp att vinna världen. Men deras hjärtan är hårda mot sina syskon i kroppen.

Det är en maktkamp om så mycket. Att få synas, att få ha sitt revir. Att få vara den som leder och bestämmer. Det finns en sund integritet men det finns inte plats för världens ande som slickar uppåt och slår nedåt. Karriärslystnad på andras bekostnad. Nej! Nej! ”Mitt rike är inte av denna världen”, säger Jesus!

Jag menar inte att jag själv inte har gjort mig skyldig till vad jag skrivit här. Det är just därför också jag kan skriva detta. Jag har levt i denna fruktan. Jag har varit i denna tävlan. Men tack och lov så har jag fått uppleva att Gud har gjort ett verk i mig. Det handlar ju också om sen att bevara sitt hjärta mjukt. Det känns inte lätt att skriva om detta därför att jag kommer till korta så ofta, och säkert mer än jag ser själv, förstår och kommer ihåg.

Vi får börja att verkligen öppna upp våra hjärtan varje dag för Faderns Sonens och den Helige Andes kärlek, låta Gud få göra sitt verk i oss så han sen kan göra sitt verk genom oss.

Det är detta som händer när vi kommer till vår Fader Gud, Jesus Sonen och den Helige Ande. När vi prisar honom från våra hjärtan, som David i Psaltaren utguter vårt hjärta inför Gud. Inte döljer något; utan djup ropar till djup.

Jesu blod renar oss från all synd : ), och vi får ta emot hans ljuvliga underbara kärlek : )
Tillbedjan och lovsång är ingen teknik, det är en livsstil. På frukten ska ni känna trädet säger Jesus

Kram från Marie

Leave a comment