full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren: Maktkamp och tävlan, eller Guds kärlek?

by Radio Tio | okt 30, 2014

Mina älskade, låt oss älska varandra, ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar är född av Gud och känner Gud. "1 Joh. 4: 7 (Folkbibeln)

Jesus hatade orättfärdighet och älskade rättfärdighet mer än någon annan . Därför kunde han ge sitt liv. Därför kunde han älska in i döden. Därför kunde han ge allt. Därför kunde han älska sina fiender.

Han var älskad med en fullkomlig kärlek utav sin Fader i himlen. Därför kunde han ge vidare den kärleken. Han hade valt att ta emot den kärleken. Han hade inte stängt sitt hjärta utan öppnat det så att Faderns och Den Helige Andes kärlek kunde fylla honom.

Det står att hans kärlek är utguten i våra hjärtan genom Den Helige Ande. Om du är Guds barn har du fullständig tillgång till detta. Detta är vad som är den stora skillnaden mellan Guds barn och de som vandrar i mörkret.

Om du är ett Guds barn och fortfarande vandrar med oförlåtelse och saker som du har emot andra, så vill din underbare Far sätta dig fri och visa dig vad du har fått < 3 Därför som han har älskat och gett av sin kärlek ska vi också älska varandra.

Men vi kan inte älska om vi inte har öppnat våra hjärtan och tagit emot hans kärlek. Då har vi ingen kärlek att ge. Då är vi istället fulla av rädsla och fruktan. Då blir det denna rädsla som får inflytande över våra liv och styr våra handlingar och motiv. Det står att Guds kärlek driver ut all fruktan.

När jag var i en församling för några år sedan och hade en lovsångskonferens så under ett möte när vi flödade med den Helige Ande i musiken och sången, kören stod på scenen och vi bara var inför Guds ansikte under hela samlingen. Då kom en ny sång, då och där direkt från himlen som alla stämde in i:

"Gör våra hjärtan mjuka, gör våra hjärtan mjuka, så vi kan se vad du gjort för oss."

Jag har tyvärr mött så mycket hårda hjärtan bland oss kristna. Människor som har stora tjänster och är ute och evangeliserar och predikar för att uppbygga Kristi kropp att vinna världen. Men deras hjärtan är hårda mot sina syskon i kroppen.

Det är en maktkamp om så mycket. Att få synas, att få ha sitt revir. Att få vara den som leder och bestämmer. Det finns en sund integritet men det finns inte plats för världens ande som slickar uppåt och slår nedåt. Karriärslystnad på andras bekostnad. Nej! Nej! ”Mitt rike är inte av denna världen”, säger Jesus!

Jag menar inte att jag själv inte har gjort mig skyldig till vad jag skrivit här. Det är just därför också jag kan skriva detta. Jag har levt i denna fruktan. Jag har varit i denna tävlan. Men tack och lov så har jag fått uppleva att Gud har gjort ett verk i mig. Det handlar ju också om sen att bevara sitt hjärta mjukt. Det känns inte lätt att skriva om detta därför att jag kommer till korta så ofta, och säkert mer än jag ser själv, förstår och kommer ihåg.

Vi får börja att verkligen öppna upp våra hjärtan varje dag för Faderns Sonens och den Helige Andes kärlek, låta Gud få göra sitt verk i oss så han sen kan göra sitt verk genom oss.

Det är detta som händer när vi kommer till vår Fader Gud, Jesus Sonen och den Helige Ande. När vi prisar honom från våra hjärtan, som David i Psaltaren utguter vårt hjärta inför Gud. Inte döljer något; utan djup ropar till djup.

Jesu blod renar oss från all synd : ), och vi får ta emot hans ljuvliga underbara kärlek : )
Tillbedjan och lovsång är ingen teknik, det är en livsstil. På frukten ska ni känna trädet säger Jesus

Kram från Marie

Leave a comment