full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren: Maktkamp och tävlan, eller Guds kärlek?

by Radio Tio | okt 30, 2014

Mina älskade, låt oss älska varandra, ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar är född av Gud och känner Gud. "1 Joh. 4: 7 (Folkbibeln)

Jesus hatade orättfärdighet och älskade rättfärdighet mer än någon annan . Därför kunde han ge sitt liv. Därför kunde han älska in i döden. Därför kunde han ge allt. Därför kunde han älska sina fiender.

Han var älskad med en fullkomlig kärlek utav sin Fader i himlen. Därför kunde han ge vidare den kärleken. Han hade valt att ta emot den kärleken. Han hade inte stängt sitt hjärta utan öppnat det så att Faderns och Den Helige Andes kärlek kunde fylla honom.

Det står att hans kärlek är utguten i våra hjärtan genom Den Helige Ande. Om du är Guds barn har du fullständig tillgång till detta. Detta är vad som är den stora skillnaden mellan Guds barn och de som vandrar i mörkret.

Om du är ett Guds barn och fortfarande vandrar med oförlåtelse och saker som du har emot andra, så vill din underbare Far sätta dig fri och visa dig vad du har fått < 3 Därför som han har älskat och gett av sin kärlek ska vi också älska varandra.

Men vi kan inte älska om vi inte har öppnat våra hjärtan och tagit emot hans kärlek. Då har vi ingen kärlek att ge. Då är vi istället fulla av rädsla och fruktan. Då blir det denna rädsla som får inflytande över våra liv och styr våra handlingar och motiv. Det står att Guds kärlek driver ut all fruktan.

När jag var i en församling för några år sedan och hade en lovsångskonferens så under ett möte när vi flödade med den Helige Ande i musiken och sången, kören stod på scenen och vi bara var inför Guds ansikte under hela samlingen. Då kom en ny sång, då och där direkt från himlen som alla stämde in i:

"Gör våra hjärtan mjuka, gör våra hjärtan mjuka, så vi kan se vad du gjort för oss."

Jag har tyvärr mött så mycket hårda hjärtan bland oss kristna. Människor som har stora tjänster och är ute och evangeliserar och predikar för att uppbygga Kristi kropp att vinna världen. Men deras hjärtan är hårda mot sina syskon i kroppen.

Det är en maktkamp om så mycket. Att få synas, att få ha sitt revir. Att få vara den som leder och bestämmer. Det finns en sund integritet men det finns inte plats för världens ande som slickar uppåt och slår nedåt. Karriärslystnad på andras bekostnad. Nej! Nej! ”Mitt rike är inte av denna världen”, säger Jesus!

Jag menar inte att jag själv inte har gjort mig skyldig till vad jag skrivit här. Det är just därför också jag kan skriva detta. Jag har levt i denna fruktan. Jag har varit i denna tävlan. Men tack och lov så har jag fått uppleva att Gud har gjort ett verk i mig. Det handlar ju också om sen att bevara sitt hjärta mjukt. Det känns inte lätt att skriva om detta därför att jag kommer till korta så ofta, och säkert mer än jag ser själv, förstår och kommer ihåg.

Vi får börja att verkligen öppna upp våra hjärtan varje dag för Faderns Sonens och den Helige Andes kärlek, låta Gud få göra sitt verk i oss så han sen kan göra sitt verk genom oss.

Det är detta som händer när vi kommer till vår Fader Gud, Jesus Sonen och den Helige Ande. När vi prisar honom från våra hjärtan, som David i Psaltaren utguter vårt hjärta inför Gud. Inte döljer något; utan djup ropar till djup.

Jesu blod renar oss från all synd : ), och vi får ta emot hans ljuvliga underbara kärlek : )
Tillbedjan och lovsång är ingen teknik, det är en livsstil. På frukten ska ni känna trädet säger Jesus

Kram från Marie

Leave a comment