full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Joakim Claesson: Att tjäna förbehållslöst

by Radio Tio | nov 12, 2014

Sång och musik handlar ofta om passion och passionen till Jesus är det som driver mig i livet. Det är det enda som håller i längden. Man blir så lätt besviken på människor och man ser sig lätt blind på andras fel och brister. Min passion uttrycks ofta i sång och musik. Så har det inte alltid varit.

Ville vara speciell
Som ung hade jag inga egna talanger/gåvor tyckte jag. Jag undrade hur jag skulle kunna tjäna Jesus och med vad? Jag älskade (och gör fortfarande) att ställa upp på allt som fanns att göra i kyrkan. Jag blev alltid glad vid de tillfällen jag fick en möjlighet att få göra något för Honom.
Tyvärr var min osäkerhet och min brist på "talang" något som skavde i mig. Jag tyckte inte jag var betydelsefull för Gud. Jag gjorde bara en massa saker som alla andra också kunde göra - sköta ljudet, vara hobbyledare, städa kyrkan, ta upp kollekten o s v. Jag fick till och med en hel del profetiska hälsningar om hur trogen jag var. Jag blev nästan irriterad på det till slut. Präktig vill ingen vara.
Tyvärr insåg jag inte att Gud var tacksam för min trohet, utan blev nästan besviken för att jag bara fick höra att jag var en trogen tjänare. Jag ville ju vara speciell och få starka hälsningar om vilken kallelse Gud hade för mig.

Tjäna Gud med trohet
Känner du igen dig? Alla människor vill känna sig uppskattade och viktiga. För min del, gick det faktiskt rätt många år innan jag insåg att trohet är en Andens frukt (Gal 5:22-23). En dag fick jag plötsligt upp ögonen för "att tjäna Gud med trohet", är ett resultat av att man har Anden verksam i sig. För mig var detta en enorm lättnad och glädje - Gud gillade det jag gjorde och Anden var verksam i mig!
Idag är jag lovsångsledare i vår församling. Jag är fortfarande inte särskilt talangfull, men det bryr jag mig inte om. Gud har visat att han kan använda mig ändå och jag är så tacksam att han vill.

Hjärtat är det viktiga
Gud älskar när vi ger vårt allt till honom, oavsett hur duktiga eller begåvade vi är i människors ögon. Gud ser bara till vårt hjärta och med vilken avsikt vi gör det.
Detsamma gäller när vi lovsjunger och tillber Honom. Det går inte att lovsjunga halvhjärtat, då blir det bara tomma ord. Kanske är det därför jag älskar lovsång mer än något annat i livet. Jag älskar att få ge mig hän till Honom utan att ha någon annan avsikt än att bara ge honom hela mitt hjärta. Att dessutom få uppleva att han gensvarar med att skölja över mig med sin ljuvliga närvaro, vad mer kan man önska sig i livet?

Passion
Ge ditt allt för att tjäna vår Gud med din sång och musik, oavsett om du gör det i det fördolda eller offentligt. Han vill bara ha ett överlåtet och passionerat hjärta! Talang och begåvning använder han gärna, men är inget krav. Tjäna förbehållslöst.

 

Leave a comment