full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Joakim Claesson: Att tjäna förbehållslöst

by Radio Tio | nov 12, 2014

Sång och musik handlar ofta om passion och passionen till Jesus är det som driver mig i livet. Det är det enda som håller i längden. Man blir så lätt besviken på människor och man ser sig lätt blind på andras fel och brister. Min passion uttrycks ofta i sång och musik. Så har det inte alltid varit.

Ville vara speciell
Som ung hade jag inga egna talanger/gåvor tyckte jag. Jag undrade hur jag skulle kunna tjäna Jesus och med vad? Jag älskade (och gör fortfarande) att ställa upp på allt som fanns att göra i kyrkan. Jag blev alltid glad vid de tillfällen jag fick en möjlighet att få göra något för Honom.
Tyvärr var min osäkerhet och min brist på "talang" något som skavde i mig. Jag tyckte inte jag var betydelsefull för Gud. Jag gjorde bara en massa saker som alla andra också kunde göra - sköta ljudet, vara hobbyledare, städa kyrkan, ta upp kollekten o s v. Jag fick till och med en hel del profetiska hälsningar om hur trogen jag var. Jag blev nästan irriterad på det till slut. Präktig vill ingen vara.
Tyvärr insåg jag inte att Gud var tacksam för min trohet, utan blev nästan besviken för att jag bara fick höra att jag var en trogen tjänare. Jag ville ju vara speciell och få starka hälsningar om vilken kallelse Gud hade för mig.

Tjäna Gud med trohet
Känner du igen dig? Alla människor vill känna sig uppskattade och viktiga. För min del, gick det faktiskt rätt många år innan jag insåg att trohet är en Andens frukt (Gal 5:22-23). En dag fick jag plötsligt upp ögonen för "att tjäna Gud med trohet", är ett resultat av att man har Anden verksam i sig. För mig var detta en enorm lättnad och glädje - Gud gillade det jag gjorde och Anden var verksam i mig!
Idag är jag lovsångsledare i vår församling. Jag är fortfarande inte särskilt talangfull, men det bryr jag mig inte om. Gud har visat att han kan använda mig ändå och jag är så tacksam att han vill.

Hjärtat är det viktiga
Gud älskar när vi ger vårt allt till honom, oavsett hur duktiga eller begåvade vi är i människors ögon. Gud ser bara till vårt hjärta och med vilken avsikt vi gör det.
Detsamma gäller när vi lovsjunger och tillber Honom. Det går inte att lovsjunga halvhjärtat, då blir det bara tomma ord. Kanske är det därför jag älskar lovsång mer än något annat i livet. Jag älskar att få ge mig hän till Honom utan att ha någon annan avsikt än att bara ge honom hela mitt hjärta. Att dessutom få uppleva att han gensvarar med att skölja över mig med sin ljuvliga närvaro, vad mer kan man önska sig i livet?

Passion
Ge ditt allt för att tjäna vår Gud med din sång och musik, oavsett om du gör det i det fördolda eller offentligt. Han vill bara ha ett överlåtet och passionerat hjärta! Talang och begåvning använder han gärna, men är inget krav. Tjäna förbehållslöst.

 

Leave a comment