full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Joakim Claesson: Att tjäna förbehållslöst

by Radio Tio | nov 12, 2014

Sång och musik handlar ofta om passion och passionen till Jesus är det som driver mig i livet. Det är det enda som håller i längden. Man blir så lätt besviken på människor och man ser sig lätt blind på andras fel och brister. Min passion uttrycks ofta i sång och musik. Så har det inte alltid varit.

Ville vara speciell
Som ung hade jag inga egna talanger/gåvor tyckte jag. Jag undrade hur jag skulle kunna tjäna Jesus och med vad? Jag älskade (och gör fortfarande) att ställa upp på allt som fanns att göra i kyrkan. Jag blev alltid glad vid de tillfällen jag fick en möjlighet att få göra något för Honom.
Tyvärr var min osäkerhet och min brist på "talang" något som skavde i mig. Jag tyckte inte jag var betydelsefull för Gud. Jag gjorde bara en massa saker som alla andra också kunde göra - sköta ljudet, vara hobbyledare, städa kyrkan, ta upp kollekten o s v. Jag fick till och med en hel del profetiska hälsningar om hur trogen jag var. Jag blev nästan irriterad på det till slut. Präktig vill ingen vara.
Tyvärr insåg jag inte att Gud var tacksam för min trohet, utan blev nästan besviken för att jag bara fick höra att jag var en trogen tjänare. Jag ville ju vara speciell och få starka hälsningar om vilken kallelse Gud hade för mig.

Tjäna Gud med trohet
Känner du igen dig? Alla människor vill känna sig uppskattade och viktiga. För min del, gick det faktiskt rätt många år innan jag insåg att trohet är en Andens frukt (Gal 5:22-23). En dag fick jag plötsligt upp ögonen för "att tjäna Gud med trohet", är ett resultat av att man har Anden verksam i sig. För mig var detta en enorm lättnad och glädje - Gud gillade det jag gjorde och Anden var verksam i mig!
Idag är jag lovsångsledare i vår församling. Jag är fortfarande inte särskilt talangfull, men det bryr jag mig inte om. Gud har visat att han kan använda mig ändå och jag är så tacksam att han vill.

Hjärtat är det viktiga
Gud älskar när vi ger vårt allt till honom, oavsett hur duktiga eller begåvade vi är i människors ögon. Gud ser bara till vårt hjärta och med vilken avsikt vi gör det.
Detsamma gäller när vi lovsjunger och tillber Honom. Det går inte att lovsjunga halvhjärtat, då blir det bara tomma ord. Kanske är det därför jag älskar lovsång mer än något annat i livet. Jag älskar att få ge mig hän till Honom utan att ha någon annan avsikt än att bara ge honom hela mitt hjärta. Att dessutom få uppleva att han gensvarar med att skölja över mig med sin ljuvliga närvaro, vad mer kan man önska sig i livet?

Passion
Ge ditt allt för att tjäna vår Gud med din sång och musik, oavsett om du gör det i det fördolda eller offentligt. Han vill bara ha ett överlåtet och passionerat hjärta! Talang och begåvning använder han gärna, men är inget krav. Tjäna förbehållslöst.

 

Leave a comment