full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Att förlora sig

by Radio Tio | nov 19, 2014
Den första tiden när jag upptäckte lovsången och tillbedjan var jag helt uppslukad.Att lovsjunga och vara i denna nya atmosfär hade tagit mig helt. Det enda som var viktigt för mig var att ta reda på allt jag kunde om lovprisning. Vad betydde lova och prisa? Vad var det för skillnad på tillbedjan och lovprisning?
Jag ville att
alla skulle förstå betydelsen av att lovprisa Gud och jag trodde fullt och fast att detta var lösningen på många av de utmaningar vi stod i i församlingen. Det var kanske lite smalspårigt men det fungerade då.
Vi vann många
segrar i bön och lovsång. Lovsång och bön blev vårt sätt att övervinna motstånd vi mötte i den andliga världen. Allt var fräscht och vi brann av tro på det vi sjöng.

Apati och nåd

Nu har många år gått och jag lever fortfarande med lovsången som en viktig del av mitt liv. Många erfarenheter rikare. Ibland har jag tappat min inspiration, blivit trött och känt mig död på insidan. Kämpat i egen styrka för att ”bryta” slentrian och apati hos mig själv och dem jag skall leda.
Men jag har också erfarenhet av att jag många gånger fått nåd att få vara på Helig mark i Guds närvaro, där jag och de människor jag leder förlorar oss i Jesus. Han som är ämnet för vår lovsång.
Dessa tillfällen förvandlar.

Tillbaka till enkelheten
Jag har ibland undrat vad som gör att jag fortfarande lever med lovsången och tillbedjan så intensivt. Ett svar kan vara att tillbedjan har blivit min livsstil. Ett annat svar är att jag alltid försökt behålla min beundran av Jesus.
När slentrianen smugit sig på har jag inte nöjt mig utan försökt bryta mig ur den. Tagit mig tillbaka
till enkelheten med Jesus och vänt om.
Eftersom Jesus är ämnet för min lovsång kan jag inte leva utan hans närvaro i mitt liv. För mig är det också viktigt att lovsången inte bara är fina ord och vackra melodier. Lovsången är ett flöde ur mitt innersta.

Berörd för att beröra
Hur jag sjunger har förändrats med åren men jag ber att allt jag ger i sång skall vara ett flöde från mitt innersta. Jag vill vara skicklig men framför allt vill jag vara berörd av Jesus så att jag kan beröra.
För mig är det viktigt att vara beroende av den helige Ande, så att lovsången inte blir ett lagrande av sånger, utan att jag blir ledd och kreativ.

Strömmar av levande vatten
Lovsången är här för att stanna. Den är ett tidstecken en kärleksförklaring
till Jesus. Därför kan vi aldrig lovsjunga utan passion och engagemang. Vi måste hålla upp vår medvetenhet och inte hamna i slentrian och apati.
Vi måste älska Jesus, våga förlora oss i lovsången och låta det ur vårt innersta flyta strömmar av levande vatten. Då kommer lovsången att beröra.

Leave a comment