full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Emilia Lindberg: Jul, jul, strålande jul!

by Radio Tio | dec 09, 2014

”Inget är som väntans tider”, brukar man säga. ”Den som väntar på nått gott..” osv är vanliga ordspråk. Nu väntar vi många på julen. Ledighet, vila, familjetid, glädje, mysiga kvällar, snö, god mat, tända ljus, gåvor etc. Mycket kärlek och uppmuntran förväntar vi oss att få och att få ge. Men hur har vi det nu egentligen? Nu när vi väntar..

Är det inte så att många av oss just nu är på upploppet, på sista sträckan med allt som ska hinnas? Man lägger i den där växeln som egentligen inte finns och som man inte vet var den kommer ifrån, krafterna är ju egentligen slut? Men det går, varje år. Och när vi springer i mål med andan i halsen och har hunnit både handla mat, julklappar, målat naglarna röda och gått på julkonsert så flyger de lediga dagarna bort med en väldig fart. Vart tog julen vägen? Vad hann vi med? Är det redan nytt år igen?

För att julen ska få bli den tid som vi önskar tror jag vi behöver finna vila i tiden som är nu, innan. När vi var små firade vi alltid julafton hos mormor och morfar. Nerverna var på spänn redan när julkalendern började första december för vi visste vad som väntade. Så när julafton väl stundade var vi som uppskruvade polkagrisstänger och kunde verkligen inte vänta längre! Då brukade mamma säga i bilen på väg till julaftonsfirandet, lite förmanande: ” - Det är nu ni ska njuta flickor, nu när ni har allting kvar.”

Jag minns att jag tittade på Sofia som satt på andra sidan i baksätet på sin bilkudde och hon tittade på mig, och vi bytte blickar med frågande ansiktsuttryck. Hur kunde hon säga så? Vad menade mamma med det? Det var ju nu vi skulle äta snabbt, kanske en köttbulle, lite rödbetssallad och en halv potatis på sin höjd, för att efter Kalle Anka så fort som möjligt komma fram till det viktigaste, tomten och julklapparna.

Idag kan jag förstå vad mamma försökte förmedla. Det är tiden nu, när vi väntar, som är viktig att vi tar till vara på, att vi landar i. Därför firar vi advent, för att vi väntar på hans ankomst. Tiden nu är dyrbar, den vill säga oss något, förbereda oss på vad som komma skall. ”När de befann sig där var tiden inne”, säger Bibeln i Luk 2:6 om när Jesus skulle födas. Processen var färdig, och stunden var kommen.

Men tiden innan var förberedd, uttänkt och avgörande för utgången. Jesus föddes när tiden var inne och jag tror att när Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det, så tänkte hon tillbaks till den stunden då ängeln först besökte henne och fram till den platsen där hon nu var. Hur hela processen i med och motgång hade blivit och resulterat i.

Även om den här tiden är jäktig för mig också med julkonserter, julens sånger, julmarknad, Lindbergarnas Jul och juldagskonsert för att nämna lite, så försöker jag med ett lite stressat schema att finna ro den här månaden. Se december som en landningsbana inför julen. Vi måste ta tillvara på tiden innan julens tre dagar.

Så om du sitter där med inköpslistor, trött och har mängder med måsten som hänger över dig, så vill jag att du gör en sak nu. Ta en kopp kaffe, sätt på en favoritjulsång och stanna upp en stund för att ta in att vi faktiskt är i väntans tider! Du kommer hinna, det blir jul i år igen!

Leave a comment