full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Emilia Lindberg: Jul, jul, strålande jul!

by Radio Tio | dec 09, 2014

”Inget är som väntans tider”, brukar man säga. ”Den som väntar på nått gott..” osv är vanliga ordspråk. Nu väntar vi många på julen. Ledighet, vila, familjetid, glädje, mysiga kvällar, snö, god mat, tända ljus, gåvor etc. Mycket kärlek och uppmuntran förväntar vi oss att få och att få ge. Men hur har vi det nu egentligen? Nu när vi väntar..

Är det inte så att många av oss just nu är på upploppet, på sista sträckan med allt som ska hinnas? Man lägger i den där växeln som egentligen inte finns och som man inte vet var den kommer ifrån, krafterna är ju egentligen slut? Men det går, varje år. Och när vi springer i mål med andan i halsen och har hunnit både handla mat, julklappar, målat naglarna röda och gått på julkonsert så flyger de lediga dagarna bort med en väldig fart. Vart tog julen vägen? Vad hann vi med? Är det redan nytt år igen?

För att julen ska få bli den tid som vi önskar tror jag vi behöver finna vila i tiden som är nu, innan. När vi var små firade vi alltid julafton hos mormor och morfar. Nerverna var på spänn redan när julkalendern började första december för vi visste vad som väntade. Så när julafton väl stundade var vi som uppskruvade polkagrisstänger och kunde verkligen inte vänta längre! Då brukade mamma säga i bilen på väg till julaftonsfirandet, lite förmanande: ” - Det är nu ni ska njuta flickor, nu när ni har allting kvar.”

Jag minns att jag tittade på Sofia som satt på andra sidan i baksätet på sin bilkudde och hon tittade på mig, och vi bytte blickar med frågande ansiktsuttryck. Hur kunde hon säga så? Vad menade mamma med det? Det var ju nu vi skulle äta snabbt, kanske en köttbulle, lite rödbetssallad och en halv potatis på sin höjd, för att efter Kalle Anka så fort som möjligt komma fram till det viktigaste, tomten och julklapparna.

Idag kan jag förstå vad mamma försökte förmedla. Det är tiden nu, när vi väntar, som är viktig att vi tar till vara på, att vi landar i. Därför firar vi advent, för att vi väntar på hans ankomst. Tiden nu är dyrbar, den vill säga oss något, förbereda oss på vad som komma skall. ”När de befann sig där var tiden inne”, säger Bibeln i Luk 2:6 om när Jesus skulle födas. Processen var färdig, och stunden var kommen.

Men tiden innan var förberedd, uttänkt och avgörande för utgången. Jesus föddes när tiden var inne och jag tror att när Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det, så tänkte hon tillbaks till den stunden då ängeln först besökte henne och fram till den platsen där hon nu var. Hur hela processen i med och motgång hade blivit och resulterat i.

Även om den här tiden är jäktig för mig också med julkonserter, julens sånger, julmarknad, Lindbergarnas Jul och juldagskonsert för att nämna lite, så försöker jag med ett lite stressat schema att finna ro den här månaden. Se december som en landningsbana inför julen. Vi måste ta tillvara på tiden innan julens tre dagar.

Så om du sitter där med inköpslistor, trött och har mängder med måsten som hänger över dig, så vill jag att du gör en sak nu. Ta en kopp kaffe, sätt på en favoritjulsång och stanna upp en stund för att ta in att vi faktiskt är i väntans tider! Du kommer hinna, det blir jul i år igen!

Leave a comment