full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Torbjörn Frisk: Mästerlig musik från rena hjärtan

by Radio Tio | dec 17, 2014

I helgen var jag iväg för att spela på en konsert. Där fanns det finaste instrument jag någonsin sett: En ny orgel för 12 miljoner kronor, vilket är lite utanför min budget när jag köper mina klaviaturinstrument. När jag spelade på den och luften fyllde de 14 000 piporna landade himlen för mig. Inget instrument jag spelat på har varit i närheten av detta instrumentens konung. Jag önskar alla människor kunde få uppleva känslan av att få spela på ett sådant mäktigt instrument.

Jag frågade kantorn där om en massa saker om instrumentet, bland annat hur ofta det behöver stämmas. Hon förklarade att vissa pipor kunde man dra till själv, vilket brukar ta henne 4-5 timmar. Andra måste tillverkaren komma och stämma någon gång om året. Ibland händer det att någon av de 57 stämmorna inte kunde stämmas innan instrumentet spelas på. Då får hon ersätta en stämma med en annan liknande. Det är viktigt att varje pipa stämmer, annars låter även det bästa instrumentet hemskt och blir obrukbart.

För mig var det lätt att se bilden av hur Mästaren, Jesus, kommer och spelar på sitt instrument, där vi är piporna och luften som formar tonen är den helige Ande i oss.
Jag är den sanna vinstocken, och min Fader är vingårdsmannen. Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort, och varje gren som bär frukt rensar han, för att den skall bära mer frukt. (Johannes 15:1-2)

När vi tjänar Gud får det inte finnas saker i vårt liv som hindrar honom från att använda oss. Jag talar om synd: Felaktiga tankar, motiv eller handlingar. Om, eller snarare när, det är på det sättet i vårt liv så låt honom rensa. Ibland är det små saker, men även de hindrar honom ifrån att använda oss ifall han inte får fixa till det. Andra gånger får vår tillverkare justera oss lite mer omfattande. Oavsett om det är små eller stora saker så hindrar det honom från att använda oss.

Men när han har ansat synden i våra liv - våra tankar, motiv och handlingar - kan han använda oss på ett, bokstavligt talat, gudomligt sätt. Och resultatet blir, återigen bokstavligt talat, gudomlig musik. Var inte rädd när han rensar i ditt liv. Du är värd långt mer än det dyraste instrument och låter bättre än ett sådant i hans öron när han spelar på dig. Därför är det viktigt för honom att vårda dig så att de toner som kommer ut ur dig är rena. Resultatet är att du och jag bär frukt. Och det är just det vi är kallade
till att göra. Det är ljuv musik för Mästaren.

Leave a comment