full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: En ängel kom med en hälsning

by Radio Tio | dec 22, 2014

I adventstiden dekorerar många sina hem med både tomtar och änglar; och jag tillhör de som älskar att pynta för advent och ta fram mina fina änglar som jag har fått, både av min mor och även som nära vänner har gjort själva. Det var en ängel som kom med budskapet till Maria att hon skulle bli havande med Guds Son, Jesus Kristus, och det var en Herrens ängel som uppenbarade sig för herdarna på marken och förkunnade Hans födelse i Betlehem.

Bibeln är fylld av berättelser om hur änglar kom till människor med budskap från Himlens Gud, och nu vill jag berätta för er när jag fick ett besök av en ängel och på vilket sett det gick till. Vi bodde i Lerum utanför Göteborg vid den tiden, och efter en tuff och svår sjukdomstid blev det en rutin för mig att gå ut och gå varje dag. Jag behövde få tillbaka styrka i min kropp bland annat, men samtidigt utvecklades detta också till mina dagliga bönevandringar.

Jag insåg efter vart att jag tränades i att vara uthållig i bönen; att inte basera min relation med Gud utifrån mina känslor men att lita på Hans löften och Hans trofasthet att verka i mig både helande och läkedom till kropp och själ. Det var en vacker sträcka jag brukade gå rent naturmässigt, och det fanns en backe som förde mig ner till ett badvatten, och där brukade jag stanna till många gånger. Under lång tid, ja flera veckor hade jag hållit fast vid Guds ord, tackat Honom för Hans trofasthet emot mig, mitt i det att jag inte kände något av Hans närvaro. Ibland undrade jag för mig själv om Gud hörde mig överhuvudtaget?  

En dag då jag kom till samme backe hände något! Jag trodde någon hade kommit ifatt mig, för plötsligt hörde jag en röst. Jag även vände mig om snabbt för att se vem det var, men ingen fanns där. Fastheten och tydligheten minns jag än idag, och detta är vad rösten sa: "Jag har ett budskap till dig från den Högste Guden. Dina böner är hörda"! I samma stund som budskapet kom såg jag för min inre syn två kupade händer framför min mun. Jag fick en stark känsla av att detta var en ängel, och jag var som fastfrusen där jag stod, med tårarna rinnande nerför mina kinder.

Om ni bara visste hur mycket jag funderade över vad ängeln sa, och om det verkligen var en ängel, och varför jag såg dessa två kupade händer? Flera månader senare lät Gud mig få en bekräftelse. Jag var på besök hos en väninna i Norge, och en kväll skulle hon predika i ett möte. Jag följde så klart med henne. Medan hon predikade så råkade jag slå upp Uppenbarelseboken 8 och började läsa för mig själv. Jag höll på att ropa högt när jag kom till vers 4, där det står så här: "Och röken från rökelsen tillsammans med de heligas böner steg från ängelns HAND upp inför Gud"!

Jag hade aldrig sett detta förut, men där läste jag precis vad jag hade hört och sett den dagen då ängeln kom med sitt budskap till mig. Gud visste om mig, varje bön jag någonsin hade uttryckt fanns och finns i böneskålarna inför Honom. Jag önskar så att du skall bli uppmuntrad när du läser min berättelse. Uppmuntrad och stärkt i att aldrig sluta be till Honom som alltid hör oss när vi ber, oavsett hur det ser ut eller känns, eller även när vi inget känner av Guds närvaro. Varje bön samlas upp och blir till rökelse som stiger från ängelns hand, och när tiden är inne kommer ditt bönesvar.

Leave a comment