full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: En ängel kom med en hälsning

by Radio Tio | dec 22, 2014

I adventstiden dekorerar många sina hem med både tomtar och änglar; och jag tillhör de som älskar att pynta för advent och ta fram mina fina änglar som jag har fått, både av min mor och även som nära vänner har gjort själva. Det var en ängel som kom med budskapet till Maria att hon skulle bli havande med Guds Son, Jesus Kristus, och det var en Herrens ängel som uppenbarade sig för herdarna på marken och förkunnade Hans födelse i Betlehem.

Bibeln är fylld av berättelser om hur änglar kom till människor med budskap från Himlens Gud, och nu vill jag berätta för er när jag fick ett besök av en ängel och på vilket sett det gick till. Vi bodde i Lerum utanför Göteborg vid den tiden, och efter en tuff och svår sjukdomstid blev det en rutin för mig att gå ut och gå varje dag. Jag behövde få tillbaka styrka i min kropp bland annat, men samtidigt utvecklades detta också till mina dagliga bönevandringar.

Jag insåg efter vart att jag tränades i att vara uthållig i bönen; att inte basera min relation med Gud utifrån mina känslor men att lita på Hans löften och Hans trofasthet att verka i mig både helande och läkedom till kropp och själ. Det var en vacker sträcka jag brukade gå rent naturmässigt, och det fanns en backe som förde mig ner till ett badvatten, och där brukade jag stanna till många gånger. Under lång tid, ja flera veckor hade jag hållit fast vid Guds ord, tackat Honom för Hans trofasthet emot mig, mitt i det att jag inte kände något av Hans närvaro. Ibland undrade jag för mig själv om Gud hörde mig överhuvudtaget?  

En dag då jag kom till samme backe hände något! Jag trodde någon hade kommit ifatt mig, för plötsligt hörde jag en röst. Jag även vände mig om snabbt för att se vem det var, men ingen fanns där. Fastheten och tydligheten minns jag än idag, och detta är vad rösten sa: "Jag har ett budskap till dig från den Högste Guden. Dina böner är hörda"! I samma stund som budskapet kom såg jag för min inre syn två kupade händer framför min mun. Jag fick en stark känsla av att detta var en ängel, och jag var som fastfrusen där jag stod, med tårarna rinnande nerför mina kinder.

Om ni bara visste hur mycket jag funderade över vad ängeln sa, och om det verkligen var en ängel, och varför jag såg dessa två kupade händer? Flera månader senare lät Gud mig få en bekräftelse. Jag var på besök hos en väninna i Norge, och en kväll skulle hon predika i ett möte. Jag följde så klart med henne. Medan hon predikade så råkade jag slå upp Uppenbarelseboken 8 och började läsa för mig själv. Jag höll på att ropa högt när jag kom till vers 4, där det står så här: "Och röken från rökelsen tillsammans med de heligas böner steg från ängelns HAND upp inför Gud"!

Jag hade aldrig sett detta förut, men där läste jag precis vad jag hade hört och sett den dagen då ängeln kom med sitt budskap till mig. Gud visste om mig, varje bön jag någonsin hade uttryckt fanns och finns i böneskålarna inför Honom. Jag önskar så att du skall bli uppmuntrad när du läser min berättelse. Uppmuntrad och stärkt i att aldrig sluta be till Honom som alltid hör oss när vi ber, oavsett hur det ser ut eller känns, eller även när vi inget känner av Guds närvaro. Varje bön samlas upp och blir till rökelse som stiger från ängelns hand, och när tiden är inne kommer ditt bönesvar.

Leave a comment