full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Cecilia Claesson: Lovsång kan förändra situationen

by Radio Tio | jan 01, 2015

Musik är väldigt speciellt för mig. Den kan lyfta mig när jag är nere, den påverkar mig när jag kör bil (uppåt-tempo-musik och polisen är inte någon bra kombination!). Men det finns en typ av musik som får mitt hjärta att slå extra hårt, det är lovsång. Något vackrare och starkare finns inte, tycker jag. I lovsången får jag nämligen möjligheten att tillbe min Gud, i lovsången får jag tillfälle att verkligen säga hur mycket jag älskar Honom, som har gett sitt liv för mig. Och lovsången är också ett mäktigt verktyg i kampen mot den onde.

Har du det jobbigt i ditt liv just nu? Är sjukdom eller problem dig övermäktiga? Då är mitt tips till dig att ta till lovsången. Sätt på en lovsångsCD och bara njut. Guds närvaro är fantastisk och kan både hela och styrka dig, vad du än står i för motgång. Om du orkar – sjung med och ge dig hän till Gud i lovsång. Om du inte kan texten på lovsången du lyssnar till, lovprisa Gud med egna ord. Våga gå emot dina känslor av uppgivenhet, våga gå emot ditt bekymmer! Känslor är starka men har ingenting att göra med huruvida Gud kan göra ett mirakel i din situation eller ej. Han har all makt! Han har ALLT under kontroll!

I andra Krönikerboken kapitel 20 står det att en stor skara av krigsmän kom för att strida mot Josafat och Guds folk. Det står i vers 3 att Josafat greps av fruktan eftersom han insåg att situationen var omöjlig, hans här hade ingen chans emot fienden. Vidare kan man läsa om hur Josafat tillsammans med folket gick in i bön och fasta och rådfrågade Herren om hur de skulle göra eftersom man insåg att det bara var Herren som kunde rädda dem.

Ibland är våra bekymmer så svåra att den enda utvägen är att Gud griper in. Josafat använde lovsången som sitt främsta vapen. I vers 21 kan du läsa hur Josafat ställde lovsångarna framför sina soldater när de tågade ner mot sina fiender. Josafat visste att lovsjunga och ära Gud är mäktigt. I vers 22 står det att när lovsångarna började sjunga, lät Herren ett angrepp komma bakifrån som slog Israels fiender till marken. Att proklamera ut Guds storhet genom lovsång är starkt!

Du och jag har fått Bibeln som en hjälp i vår vardag. Gör som Josafat gjorde, använd lovsången i ditt liv till att proklamera ut Guds makt och härlighet över ditt bekymmer! Då kommer ditt mirakel!  Varför? 2:a Krön 20:15: Frukta inte och var inte förskräckta för denna stora skara, TY STRIDEN ÄR INTE ER UTAN GUDS.

Låt Gud få strida för dig. Sjung lovsång och proklamera ut Hans makt och härlighet. Gör det när allt är härligt i livet, gör det när det är mörkt och tufft.

Ditt mirakel kommer!

Gud välsigne dig.

Cecilia Claesson


Leave a comment