full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Cecilia Claesson: Lovsång kan förändra situationen

by Radio Tio | jan 01, 2015

Musik är väldigt speciellt för mig. Den kan lyfta mig när jag är nere, den påverkar mig när jag kör bil (uppåt-tempo-musik och polisen är inte någon bra kombination!). Men det finns en typ av musik som får mitt hjärta att slå extra hårt, det är lovsång. Något vackrare och starkare finns inte, tycker jag. I lovsången får jag nämligen möjligheten att tillbe min Gud, i lovsången får jag tillfälle att verkligen säga hur mycket jag älskar Honom, som har gett sitt liv för mig. Och lovsången är också ett mäktigt verktyg i kampen mot den onde.

Har du det jobbigt i ditt liv just nu? Är sjukdom eller problem dig övermäktiga? Då är mitt tips till dig att ta till lovsången. Sätt på en lovsångsCD och bara njut. Guds närvaro är fantastisk och kan både hela och styrka dig, vad du än står i för motgång. Om du orkar – sjung med och ge dig hän till Gud i lovsång. Om du inte kan texten på lovsången du lyssnar till, lovprisa Gud med egna ord. Våga gå emot dina känslor av uppgivenhet, våga gå emot ditt bekymmer! Känslor är starka men har ingenting att göra med huruvida Gud kan göra ett mirakel i din situation eller ej. Han har all makt! Han har ALLT under kontroll!

I andra Krönikerboken kapitel 20 står det att en stor skara av krigsmän kom för att strida mot Josafat och Guds folk. Det står i vers 3 att Josafat greps av fruktan eftersom han insåg att situationen var omöjlig, hans här hade ingen chans emot fienden. Vidare kan man läsa om hur Josafat tillsammans med folket gick in i bön och fasta och rådfrågade Herren om hur de skulle göra eftersom man insåg att det bara var Herren som kunde rädda dem.

Ibland är våra bekymmer så svåra att den enda utvägen är att Gud griper in. Josafat använde lovsången som sitt främsta vapen. I vers 21 kan du läsa hur Josafat ställde lovsångarna framför sina soldater när de tågade ner mot sina fiender. Josafat visste att lovsjunga och ära Gud är mäktigt. I vers 22 står det att när lovsångarna började sjunga, lät Herren ett angrepp komma bakifrån som slog Israels fiender till marken. Att proklamera ut Guds storhet genom lovsång är starkt!

Du och jag har fått Bibeln som en hjälp i vår vardag. Gör som Josafat gjorde, använd lovsången i ditt liv till att proklamera ut Guds makt och härlighet över ditt bekymmer! Då kommer ditt mirakel!  Varför? 2:a Krön 20:15: Frukta inte och var inte förskräckta för denna stora skara, TY STRIDEN ÄR INTE ER UTAN GUDS.

Låt Gud få strida för dig. Sjung lovsång och proklamera ut Hans makt och härlighet. Gör det när allt är härligt i livet, gör det när det är mörkt och tufft.

Ditt mirakel kommer!

Gud välsigne dig.

Cecilia Claesson


Leave a comment