full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Helena Bergkvist: Endast kärleken segrar

by Radio Tio | jan 28, 2015

I flera veckor har en sång ringt inom mej. Det är sången Endast kärleken segrar som Charlotte Höglund välsignade vårt land med, skriven av hennes pappa. 

Du kan aldrig segra så länge du hatar 
Du kan aldrig vinna över ondska med hat 

Endast kärleken segrar 
Endast kärleken segrar 
Endast kärleken segrar 
över ondska och hat 

Hatet fräter sönder dej och binder dej i ensamhet 
Övervinn din bitterhet med rätta vapenslag 
Räck din hand till försoning, sluta tänka tillbaka 
Våga tro på kärleken 
Och Du ska segra till sist 

Älska dem som hatar dej, välsigna dem som hånar dej 
Bed för den som sårar dej och handlar kärlekslöst 
Låt dej aldrig förbittras, hatet kväver din glädje 
Lämna allt i Herrens hand och du ska segra till sist 

Vilka ord! Just nu så oerhört högaktuella! Då våldet och ondskan har stigit i Europa.... Bibelns ord om att välsigna våra fiender och älska dem som hatar oss är mer aktuella än någonsin.... Förföljelsen mot kristna och judar har aldrig varit så stor som nu. 

Det är svårt att be för muslimer om jag bär på ilska och hat i mitt hjärta mot dem. Likaså att be för min broder och syster som förtalar och talar strunt, avundsjuka och lögner emot mej, om jag bär på hat och bitterhet emot dem. 

Låt oss älska inte bara i ord utan i handling, säger Bibeln. Kärleken visar sig i våra handlingar. I ett äktenskap kan vi behöva uppmuntra den vi är gift med med en kärlekshanling som vi vet att den andra tycker om. Inte bara 
säga `jag älskar dej`. Likaså våra barn. Handlingar talar högre än ord.... 

Herren talade till mej om i december om att 2015 blir ett oroligt år. Och han sa att det planeras terror... Min bön är att Jesus kan få bli större i mitt hjärta, så att jag svarar med Guds kärlek i denna vilsna och svåra tid. Älskar människor, inte bara i ord utan handling fram till Jesus- Kärleken själv. 


Leave a comment