full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren: Jag skäms inte för evangelium!

by Radio Tio | feb 03, 2015

Ef: 15-19
Psalm 29: 1-9
Ps 31:20
Psalm 100:1-5
Rom 1:16-17

Jag skäms inte för evangelium. För det är Guds kraft till frälsning för var och en som tror, först för juden och sen för greken. Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet. Den rättfärdige skall leva av tro” (Rom 1-16-17).

I början av januari nu i år så satt jag och pratade en kväll med några kristna vänner. Flera utav dem har läst eller läser på pastorsutbildningar i Sverige. Det var den kvällen då stormen Egon kom till Sverige. Det började blåsa mycket hårt när vi satt där. Jag berättade för mina vänner att jag för inte så länge sedan varit med om och bett mot en storm och att Gud svarade med att stormen aldrig kom.

Jag föreslog att vi skulle be tillsammans mot denna storm. Då började dessa blivande pastorer att håna och skratta och säga förlöjligande saker mot mitt förslag att be för detta. Jag sa att Jesus själv talade till stormen och att det står i Bibeln att vi skulle göra samma gärningar som honom och till och med större. Men det var ingen som lyssnade. Jag upplevde hur bedrövad Den Helige Ande blev och jag själv också. Jag kunde inte låta bli att säga en sak till dem som hade hånat och skrattat. Jag sa att ni har hånat Gud själv genom att inte tro på hans ord. En utav dem sa att man kan inte tro på sånt här idag och vad skulle andra människor säga om vi bad mot stormar. Jag sa att vi är inte kallade att följa vad andra människor tycker och tänker, vi är kallade att följa Jesu exempel och tro på hans ord.

Jag undrar vart vi är på väg när blivande pastorer beter sig på detta sätt. När de som skall leda andra själva är blinda. Det står När en blind leder en blind så faller de båda.
- Oj vad negativt du skriver.
Ja, så tänkte jag också först. Men jag förstod att jag måste fråga Gud varför han bad mej att skriva detta. Jag hade ju verkligen frågat och bett om vad jag skulle skriva. Då kom fortsättningen: Du måste få dem att förstå att nu är det dags för oss alla att förstå vårt ansvar.

Varje troende är så oerhört viktig. Varje kristen som verkligen tar Guds ord på allvar är avgörande för vårt lands framtid. Vi också - som sångare och musiker ska vi ju gå först. Det står till och med att sångarna och musikerna gick före hären. Vi ska vara föredömen.

Tack gode Fader Gud för den bönerörelse som nu reses upp. Låt den inte tystna efter några veckor. Låt det bli en del utav våra liv ända tills Jesus kommer tillbaka. Fienden ropar krig och ödeläggelse. Ja profeterna varnar för detta. Men inte för att Gud vill detta. Gud säger VÄCKELSE.

Han sände inte sin son att dö för mänskligheten för att det skulle bli krig och ödeläggelse. Nej han sände Jesus för att världen skulle bli frälst. Men vi som hans folk väljer. Han har inga andra händer och fötter. Han sa: Gå ut och gör alla folk till mina lärjungar och jag ska vara med er alla dagar till tidens slut.

Det verkar som vi inte tror honom. Att vi verkligen ska gå ut. En bror i Herren skrev ett mycket allvarligt budskap i FB gruppen ”Så säger Herren”, bland annat nu i veckan angående detta, som är värt att läsa.

En bön till slut: Gud Fader, hjälp oss att göra din vilja. Led oss till de männskor som du vill att vi ska göra till lärjungar. Hjälp oss att inte skämmas för evangelium som är din kraft till frälsning för varje människa som tror och tar emot. Hjälp oss att stå upp för dej och ditt ord Gud. Låt inte denna världen och tidens omsorger hindra oss att följa dej och göra oss till människofiskare. För det var ju det du sa Jesus: FÖLJ MEJ, SÅ SKA JAG GÖRA ER TILL MÄNNISKOFISKARE

Amen

Kan berätta också att jag fick just en sång för ett par månader sedan. Som Heter: "It will be revival in the land" / "Vi vill se väckelse i vårt land”. Den bara klickade ner så där som födda sånger gör. Det var på det sättet Gud började tala till mej om just detta jag skrev om att Fienden ropar krig och ödeläggelse men Gud Ropar VÄCKELSE

Jag sjöng den sången tillsammans med sångare och musiker i helgen på Jesus träffen i Gävle. Gud kom med ett mycket starkt budskap och hans närvaro var så tung över oss hela dagen när vi var där.

Jag ser ett litet moln... Den kommer


Leave a comment