full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren: Jag skäms inte för evangelium!

by Radio Tio | feb 03, 2015

Ef: 15-19
Psalm 29: 1-9
Ps 31:20
Psalm 100:1-5
Rom 1:16-17

Jag skäms inte för evangelium. För det är Guds kraft till frälsning för var och en som tror, först för juden och sen för greken. Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet. Den rättfärdige skall leva av tro” (Rom 1-16-17).

I början av januari nu i år så satt jag och pratade en kväll med några kristna vänner. Flera utav dem har läst eller läser på pastorsutbildningar i Sverige. Det var den kvällen då stormen Egon kom till Sverige. Det började blåsa mycket hårt när vi satt där. Jag berättade för mina vänner att jag för inte så länge sedan varit med om och bett mot en storm och att Gud svarade med att stormen aldrig kom.

Jag föreslog att vi skulle be tillsammans mot denna storm. Då började dessa blivande pastorer att håna och skratta och säga förlöjligande saker mot mitt förslag att be för detta. Jag sa att Jesus själv talade till stormen och att det står i Bibeln att vi skulle göra samma gärningar som honom och till och med större. Men det var ingen som lyssnade. Jag upplevde hur bedrövad Den Helige Ande blev och jag själv också. Jag kunde inte låta bli att säga en sak till dem som hade hånat och skrattat. Jag sa att ni har hånat Gud själv genom att inte tro på hans ord. En utav dem sa att man kan inte tro på sånt här idag och vad skulle andra människor säga om vi bad mot stormar. Jag sa att vi är inte kallade att följa vad andra människor tycker och tänker, vi är kallade att följa Jesu exempel och tro på hans ord.

Jag undrar vart vi är på väg när blivande pastorer beter sig på detta sätt. När de som skall leda andra själva är blinda. Det står När en blind leder en blind så faller de båda.
- Oj vad negativt du skriver.
Ja, så tänkte jag också först. Men jag förstod att jag måste fråga Gud varför han bad mej att skriva detta. Jag hade ju verkligen frågat och bett om vad jag skulle skriva. Då kom fortsättningen: Du måste få dem att förstå att nu är det dags för oss alla att förstå vårt ansvar.

Varje troende är så oerhört viktig. Varje kristen som verkligen tar Guds ord på allvar är avgörande för vårt lands framtid. Vi också - som sångare och musiker ska vi ju gå först. Det står till och med att sångarna och musikerna gick före hären. Vi ska vara föredömen.

Tack gode Fader Gud för den bönerörelse som nu reses upp. Låt den inte tystna efter några veckor. Låt det bli en del utav våra liv ända tills Jesus kommer tillbaka. Fienden ropar krig och ödeläggelse. Ja profeterna varnar för detta. Men inte för att Gud vill detta. Gud säger VÄCKELSE.

Han sände inte sin son att dö för mänskligheten för att det skulle bli krig och ödeläggelse. Nej han sände Jesus för att världen skulle bli frälst. Men vi som hans folk väljer. Han har inga andra händer och fötter. Han sa: Gå ut och gör alla folk till mina lärjungar och jag ska vara med er alla dagar till tidens slut.

Det verkar som vi inte tror honom. Att vi verkligen ska gå ut. En bror i Herren skrev ett mycket allvarligt budskap i FB gruppen ”Så säger Herren”, bland annat nu i veckan angående detta, som är värt att läsa.

En bön till slut: Gud Fader, hjälp oss att göra din vilja. Led oss till de männskor som du vill att vi ska göra till lärjungar. Hjälp oss att inte skämmas för evangelium som är din kraft till frälsning för varje människa som tror och tar emot. Hjälp oss att stå upp för dej och ditt ord Gud. Låt inte denna världen och tidens omsorger hindra oss att följa dej och göra oss till människofiskare. För det var ju det du sa Jesus: FÖLJ MEJ, SÅ SKA JAG GÖRA ER TILL MÄNNISKOFISKARE

Amen

Kan berätta också att jag fick just en sång för ett par månader sedan. Som Heter: "It will be revival in the land" / "Vi vill se väckelse i vårt land”. Den bara klickade ner så där som födda sånger gör. Det var på det sättet Gud började tala till mej om just detta jag skrev om att Fienden ropar krig och ödeläggelse men Gud Ropar VÄCKELSE

Jag sjöng den sången tillsammans med sångare och musiker i helgen på Jesus träffen i Gävle. Gud kom med ett mycket starkt budskap och hans närvaro var så tung över oss hela dagen när vi var där.

Jag ser ett litet moln... Den kommer


Leave a comment