full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Cecilia Claesson: Tryggheten under den Högstes beskydd - ditt beslut

by Radio Tio | feb 13, 2015

Då var det dags att blogga igen. Snön gnistrar vit utanför fönstret och jag är GLAD över att få vara inomhus i värmen (längtar till sommaren… suck).

Jag vill dela ett ord med dig, som visserligen inte handlar om musik, men som kanske kan vara till hjälp för dig i din vardag. Jag uppmuntrar dig att hämta din Bibel just nu och slå upp psalm 91. Jag älskar den här psalmen därför att den talar om hur du och jag kan leva ett liv i frid och trygghet, med visshet att Han har dig och mig i Sin hand. Det är så enkelt att komma in i den tryggheten som Gud tänkt för dig, så enkelt att få leva i Hans närvaro varje dag.

Kräver det något av dig för att komma dit? Svaret är JA! Och svaret på vad Du behöver göra, finns i psalm 91.

Vers ett och två börjar med ett påstående och det handlar om dig och mig som redan har tagit emot Jesus i våra hjärtan. Vers ett och två säger "Den som sitter under den Högstes beskydd och vilar under den Allsmäktiges skugga, han säger 'I Herren har jag min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.”

Har du det så i Ditt liv – kan du av hela ditt hjärta uttrycka samma ord som de två första verserna i den här psalmen? Om inte: Då är det dags att du träder in i det liv som Gud tänkt för Dig. Ett liv där du vet att du varje dag står under den Högstes beskydd, att du inte behöver frukta någonting därför att Du VET att HAN har KONTROLL. Men hur gör man för att nå dit då?

Vers nio i samma psalm berättar precis hur du ska göra och det är enkelt, fast ändå svårt. Det handlar om att du måste ta ett beslut, kanske ett beslut där du måsteförändra ditt sätt att tänka. Så här säger vers nio ”Ty du har sagt att Herren är ditt skydd, du har gjort den Högste till din tillflykt.” Så enkelt! DU styr över det här – Du behöver bara öppna din mun och säga, ta beslutet, att Gud är GUD. Bry dig inte om dina tidigare erfarenheter, släpp det som du inte förstår, varför Gud inte svarat på din bön, eller varför just Du måste gå igenom så tuffa saker. Släpp det och börja uttala att Gud ÄR i kontroll, att Han ÄR ditt beskydd, att han är DIN Gud.

Läs verserna 3-8 i samma psalm och tänk på vilka löften Gud har gett dig som beslutardig för att tro på att Gud älskar Dig, att Gud är i kontroll över hela Ditt liv. Detta är ett viljebeslut som inte baserar sig på hur du känner dig eller på hur omständigheterna runt ditt liv, ser ut. Säg detta högt för dig själv – rakt ut i andevärlden, om Du vill ha en förändring i Ditt liv: Gud Du har kontroll! Du har all makt! TACK FÖR Ditt beskydd, tack för att Du är min Gud.

Om du menade allvar med dina ord nyss, läs då Guds egna ord till dig: Vers 14-16Han håller mig kär och jag skall befria honom, jag skall beskydda honom, ty han känner mitt namn. Han ropar till mig och jag svarar honom. Jag är med honom i nöden, Jag ska rädda honom och ge honom ära. Jag ska mätta honom med långt liv och låta honom se min frälsning.”

Detta var Guds egna ord till Dig – Hans löfte till Dig - om du beslutat i ditt hjärta att börja stå på Hans ord och fullt ut tro på Honom. Att Han vill Dig väl, att Han har kontroll. Då uppfyller Han sitt löfte till Dig. Du börjar leva i seger under Hans beskydd. Läs också verserna 11-13 – flera löften direkt från Faderns hjärta till dig och mig!

Håll med om att det här är en oerhört stark psalm. Du finner det kristna livet i den här psalmen. Allt detta är Ditt. Det enda som behövs är att du beslutar dig för att göra Gud till just Gud, den Han är, i Ditt liv. Tro på att Han är Herre och att Hans kärlek till Dig är så stark att Han aldrig kommer att lämna eller överge Dig.

Fatta Ditt beslut idag och gör Honom till Din Herre idag!

/ Cecilia Claesson

Leave a comment