full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Cecilia Claesson: Tryggheten under den Högstes beskydd - ditt beslut

by Radio Tio | feb 13, 2015

Då var det dags att blogga igen. Snön gnistrar vit utanför fönstret och jag är GLAD över att få vara inomhus i värmen (längtar till sommaren… suck).

Jag vill dela ett ord med dig, som visserligen inte handlar om musik, men som kanske kan vara till hjälp för dig i din vardag. Jag uppmuntrar dig att hämta din Bibel just nu och slå upp psalm 91. Jag älskar den här psalmen därför att den talar om hur du och jag kan leva ett liv i frid och trygghet, med visshet att Han har dig och mig i Sin hand. Det är så enkelt att komma in i den tryggheten som Gud tänkt för dig, så enkelt att få leva i Hans närvaro varje dag.

Kräver det något av dig för att komma dit? Svaret är JA! Och svaret på vad Du behöver göra, finns i psalm 91.

Vers ett och två börjar med ett påstående och det handlar om dig och mig som redan har tagit emot Jesus i våra hjärtan. Vers ett och två säger "Den som sitter under den Högstes beskydd och vilar under den Allsmäktiges skugga, han säger 'I Herren har jag min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.”

Har du det så i Ditt liv – kan du av hela ditt hjärta uttrycka samma ord som de två första verserna i den här psalmen? Om inte: Då är det dags att du träder in i det liv som Gud tänkt för Dig. Ett liv där du vet att du varje dag står under den Högstes beskydd, att du inte behöver frukta någonting därför att Du VET att HAN har KONTROLL. Men hur gör man för att nå dit då?

Vers nio i samma psalm berättar precis hur du ska göra och det är enkelt, fast ändå svårt. Det handlar om att du måste ta ett beslut, kanske ett beslut där du måsteförändra ditt sätt att tänka. Så här säger vers nio ”Ty du har sagt att Herren är ditt skydd, du har gjort den Högste till din tillflykt.” Så enkelt! DU styr över det här – Du behöver bara öppna din mun och säga, ta beslutet, att Gud är GUD. Bry dig inte om dina tidigare erfarenheter, släpp det som du inte förstår, varför Gud inte svarat på din bön, eller varför just Du måste gå igenom så tuffa saker. Släpp det och börja uttala att Gud ÄR i kontroll, att Han ÄR ditt beskydd, att han är DIN Gud.

Läs verserna 3-8 i samma psalm och tänk på vilka löften Gud har gett dig som beslutardig för att tro på att Gud älskar Dig, att Gud är i kontroll över hela Ditt liv. Detta är ett viljebeslut som inte baserar sig på hur du känner dig eller på hur omständigheterna runt ditt liv, ser ut. Säg detta högt för dig själv – rakt ut i andevärlden, om Du vill ha en förändring i Ditt liv: Gud Du har kontroll! Du har all makt! TACK FÖR Ditt beskydd, tack för att Du är min Gud.

Om du menade allvar med dina ord nyss, läs då Guds egna ord till dig: Vers 14-16Han håller mig kär och jag skall befria honom, jag skall beskydda honom, ty han känner mitt namn. Han ropar till mig och jag svarar honom. Jag är med honom i nöden, Jag ska rädda honom och ge honom ära. Jag ska mätta honom med långt liv och låta honom se min frälsning.”

Detta var Guds egna ord till Dig – Hans löfte till Dig - om du beslutat i ditt hjärta att börja stå på Hans ord och fullt ut tro på Honom. Att Han vill Dig väl, att Han har kontroll. Då uppfyller Han sitt löfte till Dig. Du börjar leva i seger under Hans beskydd. Läs också verserna 11-13 – flera löften direkt från Faderns hjärta till dig och mig!

Håll med om att det här är en oerhört stark psalm. Du finner det kristna livet i den här psalmen. Allt detta är Ditt. Det enda som behövs är att du beslutar dig för att göra Gud till just Gud, den Han är, i Ditt liv. Tro på att Han är Herre och att Hans kärlek till Dig är så stark att Han aldrig kommer att lämna eller överge Dig.

Fatta Ditt beslut idag och gör Honom till Din Herre idag!

/ Cecilia Claesson

Leave a comment