full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Jesus han är svaret

by Radio Tio | feb 16, 2015

I början av 2015 lämnade en av våra mest kära musiker och låtskrivare jorden och flyttade till himlen Andrae' Crouch. Han satte spår genom sina fantastiska sånger. Budskapet är rakt och innehållet centrerat på evangeliets kärna. Jesuskärlek, omvändelse, tro och förtröstan. Andrae Crouchs sångskatt är en stor välsignelse. Sånger vi kommer att leva med för all framtid.

En av de sånger Andrae Crouch välsignade oss med är "Jesus han är svaret för vår värld idag, och Han har makt att göra under än idag.” Sången har några år på nacken men jag sjunger den fortfarande ibland. Varje gång jag sjunger den sången flammar hoppet upp i mitt hjärta och förväntan stärks inom mig.

Drömmer att Jesus skall bli känd och trodd får nytt bränsle. Plötsligt ser jag i ett nytt ljus att Jesus är den ende som kan rädda och förvandla människor, städer och länder. Tänk att några ord i en enkel sång kan väcka upp så mycket i en människa.

Sångerna som lyfter upp Jesus är viktiga. Hebr 12:2-3 talar om att det är viktigt att hålla blicken fäst vid Jesus så att vi ” inte tröttnar och tappar modet”. Jesus är och kommer alltid att vara centralgestalten. Han är ditt och mitt svar och din och min lösning. Han är lösningen för alla. Därför att han han dött en gång för alla och öppnat en väg till gemenskap med Honom som är vårt ursprung. Alla behöver komma hem.

Nästa strof i sången är ”Han har makt att göra under än idag”. De år Jesus fanns på jorden följde under och tecken honom. Överallt där Jesus var blev människor förvandlade. Tror vi att detta är verkligt år 2015? Jesus säger om sig själv att han är densamme för evigt. Låt oss hålla blicken på rätt ställe. Inte på vår svaghet och vår brist på tro utan på honom som är densamme. Bara Jesus kan göra under inte vi.

Tanken har slagit mig. Hur stor är Jesus för dig och mig som sångare och låtskrivare? Ibland blir sångernas innehåll mera poesi, budskap som inte förvandlar, utan permanentar oss i ett tillstånd av ständiga behov. Människans behov hamnar i centrum istället för Jesus tillbedjan. Kanske behöver vi tillbaka till ”förundrans plats”. Där vi ser Jesus i ett nytt ljus och kärleken till honom som gav sitt liv i ditt ställe förnyas. Att förlora kärleken och passionen till Jesus är en av den sista tidens kännetecken.

I Uppenbarelseboken förmanas vi. Har kärleken svalnat och Jesus är marginaliserad i ditt liv? Tänk efter... Be om förlåtelse... Vänd om. - så att den första kärleken kommer tillbaka. Andrae Crouch skrev ”Take me back to the place where I first received you”

Leave a comment