full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Dag Bergkvist: Det är enkelt!

by Radio Tio | feb 25, 2015

Jag fick en platta i min hand för några år sedan. Känslan vid en första lyssning var kort sagt befriande underbar. Det slog mig: ”Jamen! Det är ju så här det är.” Glädjen riktigt sprudlade upp och jag ropade till där i bilen. Ja. Jag gör så ganska ofta och bilen är en bra plats att få jubla inför Herren. Ingen hör och ingen ser utom Han. Men den här grejen var kanon. En bluesplatta, enkel sättning med trumset, elbas och riktigt goa gitarrer och en sångare med en enkel och raspig stämma - just som det ska vara. Jamen! Vad sjöng han då?

Jo, min vän: ”Det är enkelt. De e bara å tro.”, strömmade ut i bilen. Jag bara jublade. Så helt underbart. Med ens mindes jag en tid när tron var hjärtats och inte huvudets, glädjen var starkare än funderingarna, min Pappa var starkast och den inbyggda vissheten var fast och orubblig som ett urberg att allting kommer alltid att ordna sig till slut. Just det. Barnatro kallas det visst.

Jag hade levt mitt liv länge inom vad vi kallar kyrkans väggar. För mig var det en underbar plats eftersom jag där fick del av Guds Ord. Guds Ord - Bibeln - är rätt mat för vår själ. David skriver i Ps 119: ”Ditt Ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.” Det var alltså där jag fick min andliga grund och klippa. Tiden gick och man växer - även andligen om man förblir i Guds Ord. Riktigt härligt blev det med tiden när mer och mer undervisning, konferenser, seminarier och till slut bibelskola blev en del av mitt liv. 

Det fanns en tid i svensk kristenhet när det bubblade av bibelundervisning. Det blev massor av engagemang i torgmöten, lovsångsteam och allt som hade med ny och framgångsrik rörelse i Guds rike att göra. Sedan rullade allt bara på. Inget fel i det. Det var en underbar tid. 

Men tiden kommer till slut när den första tidens enkelhet så småningom gradvis börjar blekna mitt i all kunskap vi förvärvat - kunskap som för vår själ varit livet och glädjen och allt det nya som så fascinerat vår själ och vårt hjärta. Sen går det några år. Prövningar kommer och vindar blåser. Efter en tid så kan allt se förändrat ut. 

Idag är den andliga kartan i Sverige så förändrad att man aldrig skulle ha trott det för bara tjugo år sedan. Det lätta blir tungt. Det bekymmerslösa blir svårt. Glädjen byts i ett nedtyngt sinne. Tron byts mot omvärdering, eller som det egentligen är - tvivel. Verkligheter blir tankar, önskningar och föreställningar. 

Istället för att vi känner oss burna av Honom känns det mera som att vi bär Guds rike och världens frälsning på våra axlar. Det enkla blir komplicerat. Då kanske vi kommer till den punkt i våra liv när vi kan minnas vad Han sade: ”Tag på er mitt ok och lär av mig, ty jag är saktmodig och ödmjuk i hjärtat; ’så ska ni finna ro för era själar’. Ty mitt ok är milt och min börda är lätt.”

Käre Gud vad befriad jag blev den gången. Dessa ord formligen strömmade ut som blixtar ut högtalarna, träffade de religiösa bojorna som genom åren långsamt slingrat sig runt händer, armar och ben, och spräckte dem med ETT ORD. 

Vi behöver inga yttre grejor, påvar, sakrament, apostlar eller andliga ledare med speciella så kallade uppenbarelser. Vi  behöver inte ens den inlärda huvudkunskapen om Gud vi hela tiden har trott vara så nödvändig för vår själ. Allt vi behöver är hjärtats tro. Så enkelt är det. Så befriande det är.
Vilka glada nyheter. ”DET ÄR ENKELT. DET ÄR BARA Å TRO.”

”Men skall väl Människosonen, när han kommer, finna tro här på jorden?” (Luk 18:8)

”Ty om du med din mun bekänner Jesus vara Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, då bliver du frälst. Ty genom hjärtats tro bliver man rättfärdig, och genom munnens bekännelse bliver man frälst.” (Rom.10:9-10)

Leave a comment