full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Dag Bergkvist: Det är enkelt!

by Radio Tio | feb 25, 2015

Jag fick en platta i min hand för några år sedan. Känslan vid en första lyssning var kort sagt befriande underbar. Det slog mig: ”Jamen! Det är ju så här det är.” Glädjen riktigt sprudlade upp och jag ropade till där i bilen. Ja. Jag gör så ganska ofta och bilen är en bra plats att få jubla inför Herren. Ingen hör och ingen ser utom Han. Men den här grejen var kanon. En bluesplatta, enkel sättning med trumset, elbas och riktigt goa gitarrer och en sångare med en enkel och raspig stämma - just som det ska vara. Jamen! Vad sjöng han då?

Jo, min vän: ”Det är enkelt. De e bara å tro.”, strömmade ut i bilen. Jag bara jublade. Så helt underbart. Med ens mindes jag en tid när tron var hjärtats och inte huvudets, glädjen var starkare än funderingarna, min Pappa var starkast och den inbyggda vissheten var fast och orubblig som ett urberg att allting kommer alltid att ordna sig till slut. Just det. Barnatro kallas det visst.

Jag hade levt mitt liv länge inom vad vi kallar kyrkans väggar. För mig var det en underbar plats eftersom jag där fick del av Guds Ord. Guds Ord - Bibeln - är rätt mat för vår själ. David skriver i Ps 119: ”Ditt Ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig.” Det var alltså där jag fick min andliga grund och klippa. Tiden gick och man växer - även andligen om man förblir i Guds Ord. Riktigt härligt blev det med tiden när mer och mer undervisning, konferenser, seminarier och till slut bibelskola blev en del av mitt liv. 

Det fanns en tid i svensk kristenhet när det bubblade av bibelundervisning. Det blev massor av engagemang i torgmöten, lovsångsteam och allt som hade med ny och framgångsrik rörelse i Guds rike att göra. Sedan rullade allt bara på. Inget fel i det. Det var en underbar tid. 

Men tiden kommer till slut när den första tidens enkelhet så småningom gradvis börjar blekna mitt i all kunskap vi förvärvat - kunskap som för vår själ varit livet och glädjen och allt det nya som så fascinerat vår själ och vårt hjärta. Sen går det några år. Prövningar kommer och vindar blåser. Efter en tid så kan allt se förändrat ut. 

Idag är den andliga kartan i Sverige så förändrad att man aldrig skulle ha trott det för bara tjugo år sedan. Det lätta blir tungt. Det bekymmerslösa blir svårt. Glädjen byts i ett nedtyngt sinne. Tron byts mot omvärdering, eller som det egentligen är - tvivel. Verkligheter blir tankar, önskningar och föreställningar. 

Istället för att vi känner oss burna av Honom känns det mera som att vi bär Guds rike och världens frälsning på våra axlar. Det enkla blir komplicerat. Då kanske vi kommer till den punkt i våra liv när vi kan minnas vad Han sade: ”Tag på er mitt ok och lär av mig, ty jag är saktmodig och ödmjuk i hjärtat; ’så ska ni finna ro för era själar’. Ty mitt ok är milt och min börda är lätt.”

Käre Gud vad befriad jag blev den gången. Dessa ord formligen strömmade ut som blixtar ut högtalarna, träffade de religiösa bojorna som genom åren långsamt slingrat sig runt händer, armar och ben, och spräckte dem med ETT ORD. 

Vi behöver inga yttre grejor, påvar, sakrament, apostlar eller andliga ledare med speciella så kallade uppenbarelser. Vi  behöver inte ens den inlärda huvudkunskapen om Gud vi hela tiden har trott vara så nödvändig för vår själ. Allt vi behöver är hjärtats tro. Så enkelt är det. Så befriande det är.
Vilka glada nyheter. ”DET ÄR ENKELT. DET ÄR BARA Å TRO.”

”Men skall väl Människosonen, när han kommer, finna tro här på jorden?” (Luk 18:8)

”Ty om du med din mun bekänner Jesus vara Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, då bliver du frälst. Ty genom hjärtats tro bliver man rättfärdig, och genom munnens bekännelse bliver man frälst.” (Rom.10:9-10)

Leave a comment