full screen background image

Hej alla kära läsare av Musik-Bloggen här på radio 10 : )

Jag börjar med att citera Jesus där han faktiskt står och ropar i Lukas 4: 18 -19

"Herrens Ande är över mig,  för att han har smort mig till att förkunna glada nyheter för de fattiga. Han har sänt mig till att hela dem som har förkrossade hjärtan. Till att ropa ut FRIHET för de fångna och syn före de blinda, och till att ge de förtryckta frihet (tex folket i Iran ) och till att predika Herrens behagliga år" !!!

Jag citerar också här från en bok som jag just nu läser:

"Den lame mannen som fördes fram till Jesus på en bår behövde först och främst få förlåtelse för de synder han begått., vilket Jesu ord till honom gör klart:

" Var vid gott mod, mitt barn. Dina synder är förlåtna" ( Matt 9:2) Den oförlåtna synden hade fört med sig en andlig bundenhet, men så snart denna bröts botades hans förlamning.

De som stod runt omkring trodde att mannens oförmåga att gå var hela problemet, men Jesus visste att mannen behövde en mycket djupare befrielse innan han kunde återfå sin fulla hälsa.

(fortsatt citat)" Medan vi bad för Mary, en mogen kristen kvinna som sökte mer av Guds helande i sitt liv, mindes hon plötsligt något som hände när hon var 8 år. En äldre pojke hade närmat sig henne, pratat med henne och rört vid henne på ett sexuellt sätt. Hon hade blivit förvirrad och upprörd av det som hände.

Hon hade inte tänkt på händelsen på många år, men förstod att Herren förde upp det i hennes tankar nu så att han skulle kunna hela henne.

När Mary förlät pojken vad han hade gjort upplevde hon det som om han faktiskt var närvarande, och även hur smutsig hon hade känt sig av det som hänt. Vi bad Herren göra henne fri från det osynliga andliga inflytande som pojken haft över hennes liv. När Gud mötte henne med frihet och helande suckade hon djupt och berättade att hon upplevt en fantastisk känsla av befrielse när hon löstes från denna nedsmutsning.

Det Mary beskrev var i själva verket ett andligt inflytande som hållit henne bunden i 50 år. Det blev möjligt för henne att ta emot verklig frihet från Jesus". (slut citat) För att anknyta till det som är aktuellt "me too" .

Det är verkligen fantastiskt att alla de som pg.av olika anledningar inte vågat träda fram och berätta, nu gör det och avslöjar sina förövare. Men människan som blivit utsatt och även förövaren förstås, måste få hjälp som dessa två vi skrivit om härovanför. Den enda som kan ge verklig hjälp är Jesus Kristus.

Till slut ska jag citera en sång jag skrivit som finns på min CD "Goda gåvor" som förklarar hur Jesus sätter dej fri.

Den är skriven utifrån Jesaja 53 och 1 Petrus 2:24-25 samt utifrån det Jesus gjort på Golgata och när han uppstod igen för oss, som beskrivs i Nya Testamentets första 4 böcker Evangelierna:

" Straffet tog han på sig för att du skulle få frid. Det var dina smärtor han bar för din befrielse. Medan man trodde att han var slagen av Gud . Var det för din synd och sjukdom som han inte sa ett ljud. Tigande tog han hugg och slag tills hans rygg var som ett sår. All förbannelse tog han in i sig när spikarna trängde in i hans kropp. Det var våra sjukdomar han bar. Våra smärtor lade han på sig . Han var sårad för våra synders skull. Slagen för det onda vi gjort. Han dog för dig för att du skulle få frid. Genom Jesu sår har vi blivit helade ."

Med önskan om Guds Frid till dig detta nya år

Marie Lönngren Sonesson

 

Veckans bloggare:
Marie Lönngren Sonesson

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Emilia Lindberg: Vem är du och vad är ditt budskap?

by Radio Tio | mar 05, 2015

Igår morse när jag vaknade kollade jag min mobil som vanligt. På Facebook strömmar alltid otroligt
mycket information. Det är nyheter från hela världen med både positiva och negativa budskap som innehåll. Det går knappt att beskriva omfattningen av informationsflöde som varje dag strömmar på de sociala medierna och de allra flesta av oss är flitiga användare. 

Ingen av oss kan till 100% styra den information vi tar emot, eftersom alla har frihet att sprida det han eller hon vill. Det här påverkar givetvis alla användare i någon mån, både dig som förmedlare och mottagare. Det är du och jag som inte bara ”gillar” hit och dit, utan faktiskt fyller Facebook med innehåll och substans. Utan oss skulle det aldrig överleva. 

Hur använder du din profil, din yttrandefrihet på nätet? Är du en aktiv skrivare, en aktiv läsare? Skulle du kalla dig för en anonym användare eller en synlig användare och varför är du det isåfall? Vad är orsaken till ditt Facebook-konto?  Är det för att se vad andra gör och iaktta eller för att själv proklamera och ta ställning? Är det för att ta del eller för att dela? Eller är det bara för att majoriteten är med? För att alla har det, till och med farmors syster?

Det vi inte alltid tänker på är att de sociala medierna faktiskt speglar hur du och jag är och lever det verkliga livet. En del skulle verkligen inte hålla med mig här, utan mena att bakom skärmen är människor generellt mer djärva och modiga än de någonsin skulle våga annars. Men det är ju också ett sätt att visa vem man är, eller kanske främst vill vara. 

Även om du inte håller med om det kan du aldrig komma ifrån att din profil och användning av facebook spelgar dig som person. Den visar vart du bor, vad du gillar att göra, hur du ser ut och kanske till och med vem du röstar på. På nätet är du ditt eget varumärke, representerar dig själv och kan visa ditt bästa jag, egentligen precis som i det verkliga livet. Där tänker du inte på det bara, för där kan du inte kolla in dig själv med egna ögon.

Det jag reflekterar över är som sagt att du inte kan styra till 100% den informaton du tar emot, men du kan styra till 100% den information du ger eller själv delar vidare. Här ser jag två sidor av det myntet:

1. Du väljer med eget initiativ vad du vill vidarebefordra av andras nyheter/åsikter/informationer.       
Ex: Lisa har förlorat sitt jobb, enligt henne själv är det på grund av nedskärningar, men du har hört att det är för att Lisa tagit pengar från kontorskassan. Vad gör du med informationen du får?
Här ska du ställa dig tre frågor:
Kan jag med säkerhet veta att det jag fått reda på stämmer?
Blir situationen bättre om jag delar det vidare?
Kan jag göra något som hjälper situationen?

2. Du väljer med eget initiativ vad du själv vill förmedla på nätet, vad du är grunden till i nyhetsflödet.
Ex: Du skriver ett inlägg om att du tycker SVT visar för mycket skidor på TV eftersom du anser att många är totalt ointresserade av idrott. Det här skapar en diskussion som snart utvecklas till en debatt om varför man ska betala tv-licens.
Här ska du tänka på:
Varför vill jag berätta/säga det här?
Gör det något om det blir en utveckling av ämnet?
Vad säger det här om mig som person, mitt budskap och mina livsvärderingar?

 Mycket snart inser vi varför de här plattformerna inte är lämpade för barn under 18 år. Du är själv ansvarig för dina uttalanden, direkt och indirekt. Jag tror inte Facebook är en barn-anpassad värld. Jag tror att den speglar den vuxna världen alldeles för mycket. Det finns mycket kärlek på nätet, men det finns mycket hat också, och kärlek till fel saker. Varför ska vi på ett så ansvarslöst sätt utsätta barn för all den här informationen? I vissa lägen tror jag på att praktisera ordspråket ”Det du inte vet, har du inte ont av”, när det gäller minderåriga. 

Så varför skriver jag ett helt blogginlägg på Radio10 om det här? Har det här något med dig och mig som troende människor att göra? Svar JA. Jag skulle vilja säga såhär: Du som är en rätt vanlig människa, tycker du att din Facebook-sida speglar dig själv tillräckligt? Om inte, vad är ditt budskap, vad tror du är rätt, riktigt och viktigt? 

Om okända människor ser dig eller upptäcker dig, vad vill du att de ska förstå om dig? Vad vill du att det ska stå i din panna? Vem är du i den här världen? Det betyder nämligen något, både idag och imorgon. Du har en betydelse, det finns vikt i att veta var du står, annars skulle inte Facebook till dags datum ha över 1,35 miljarder nyfikna användare.

Slutsats: Jak 1:22 Bli ordets görare, inte bara dess hörare, annars tar ni miste.

/Emilia

Leave a comment