full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Äkta tillbedjan

by Radio Tio | mar 17, 2015

Jag har många gånger genom åren tänkt på hur jag kan bli och vara en äkta och genuin människa. Detta är ingenting som är enkelt eftersom vi oftast är väldigt otrygga i kärleken. Jo då, vi sjunger mycket om Guds kärlek, till världen, till människor, och till oss rent personligt - men lever vi det vi sjunger? Gör jag det?

En sak vet jag, det finns en strak törst inom oss alla efter Kärleken som ser oss, som känner oss, och som älskar oss hela vägen igenom. Att vara accepterad, äga identitet och ha ett syfte och mening med livet är de djupaste behoven i en människas hjärta och liv - och endast Jesus Kristus kan släcka och tillfredsställa den törsten.

Detta drabbade kvinnan som mötte Jesus vid brunnen. Vi känner alla till berättelsen om henne. 5 män hade hon haft och nu levde hon med en man som inte var hennes man. När Jesus i samtalet han hade med henne, närmade sig kärnan av hennes inre tillvaro, försökte hon kamuflera sanningen om sig själv med en "from mask". Hur många gånger gör inte du och jag det? Även när vi står i kyrkan med lyfta händer och sjunger lovsången till Gud? 

Tror du Jesus talade med henne om att sjunga sånger? Nej, det gjorde han inte. Han ville hjälpa och frigöra henne, genom att föra henne till sanningen om hennes liv och hur hon hade jagat efter kärlek hos män endast för att upptäcka att ingen av dem kunde släcka hennes törst. Hela samtalet Jesus hade med henne handlade om tillbedjan. Inte sånger hon skulle lära sig sjunga, men att hennes liv nu efter mötet med Jesus skulle sjunga en helt ny sång!

Aldrig mer skulle hon behöva föreställa sig. Varken för någon mans skull, för sin egen skull, eller för familj och vänners skull. Nu hade hon mött den mannen som visste ALLT om henne - och som älskade och såg henne. Detta är vad verklig tillbedjan är. Att vara ärlig och uppriktig inför Gud med hur jag har det. Inte behöva sätta på mig en from mask och säga det jag tror Gud vill höra - men säga det precis som det är. Endast Guds kärlek kan föra mig fram till den platsen i min relation med Honom. Då sjunger jag inte längre bara några inlärda lovsånger, men då är hela mitt liv en lovsång till min Gud. Då föreställer jag mig inte längre utan blir mer och mer äkta, ärlig och sann. "Sanna tillbedjare skall tillbe Gud i Ande & i Sanning". Joh 4:23-24

Leave a comment