full screen background image

Hej alla kära läsare av Musik-Bloggen här på radio 10 : )

Jag börjar med att citera Jesus där han faktiskt står och ropar i Lukas 4: 18 -19

"Herrens Ande är över mig,  för att han har smort mig till att förkunna glada nyheter för de fattiga. Han har sänt mig till att hela dem som har förkrossade hjärtan. Till att ropa ut FRIHET för de fångna och syn före de blinda, och till att ge de förtryckta frihet (tex folket i Iran ) och till att predika Herrens behagliga år" !!!

Jag citerar också här från en bok som jag just nu läser:

"Den lame mannen som fördes fram till Jesus på en bår behövde först och främst få förlåtelse för de synder han begått., vilket Jesu ord till honom gör klart:

" Var vid gott mod, mitt barn. Dina synder är förlåtna" ( Matt 9:2) Den oförlåtna synden hade fört med sig en andlig bundenhet, men så snart denna bröts botades hans förlamning.

De som stod runt omkring trodde att mannens oförmåga att gå var hela problemet, men Jesus visste att mannen behövde en mycket djupare befrielse innan han kunde återfå sin fulla hälsa.

(fortsatt citat)" Medan vi bad för Mary, en mogen kristen kvinna som sökte mer av Guds helande i sitt liv, mindes hon plötsligt något som hände när hon var 8 år. En äldre pojke hade närmat sig henne, pratat med henne och rört vid henne på ett sexuellt sätt. Hon hade blivit förvirrad och upprörd av det som hände.

Hon hade inte tänkt på händelsen på många år, men förstod att Herren förde upp det i hennes tankar nu så att han skulle kunna hela henne.

När Mary förlät pojken vad han hade gjort upplevde hon det som om han faktiskt var närvarande, och även hur smutsig hon hade känt sig av det som hänt. Vi bad Herren göra henne fri från det osynliga andliga inflytande som pojken haft över hennes liv. När Gud mötte henne med frihet och helande suckade hon djupt och berättade att hon upplevt en fantastisk känsla av befrielse när hon löstes från denna nedsmutsning.

Det Mary beskrev var i själva verket ett andligt inflytande som hållit henne bunden i 50 år. Det blev möjligt för henne att ta emot verklig frihet från Jesus". (slut citat) För att anknyta till det som är aktuellt "me too" .

Det är verkligen fantastiskt att alla de som pg.av olika anledningar inte vågat träda fram och berätta, nu gör det och avslöjar sina förövare. Men människan som blivit utsatt och även förövaren förstås, måste få hjälp som dessa två vi skrivit om härovanför. Den enda som kan ge verklig hjälp är Jesus Kristus.

Till slut ska jag citera en sång jag skrivit som finns på min CD "Goda gåvor" som förklarar hur Jesus sätter dej fri.

Den är skriven utifrån Jesaja 53 och 1 Petrus 2:24-25 samt utifrån det Jesus gjort på Golgata och när han uppstod igen för oss, som beskrivs i Nya Testamentets första 4 böcker Evangelierna:

" Straffet tog han på sig för att du skulle få frid. Det var dina smärtor han bar för din befrielse. Medan man trodde att han var slagen av Gud . Var det för din synd och sjukdom som han inte sa ett ljud. Tigande tog han hugg och slag tills hans rygg var som ett sår. All förbannelse tog han in i sig när spikarna trängde in i hans kropp. Det var våra sjukdomar han bar. Våra smärtor lade han på sig . Han var sårad för våra synders skull. Slagen för det onda vi gjort. Han dog för dig för att du skulle få frid. Genom Jesu sår har vi blivit helade ."

Med önskan om Guds Frid till dig detta nya år

Marie Lönngren Sonesson

 

Veckans bloggare:
Marie Lönngren Sonesson

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Joakim Claesson: Lovsång mitt i omständigheterna

by Radio Tio | apr 04, 2015

För ett antal år sedan, spenderade min fru ganska mycket tid på sjukhus. Att ha sin älskade på sjukhus, kan få vem som helst i obalans. Vid denna tid var jag en 5-barnspappa varav 4 bodde hemma. (Min äldsta dotter hade redan flyttat hemifrån. Idag har jag dessutom två ”extrabarn”.)

Livet blev kaos. Laga mat, tvätta och städning skulle skötas på hemmaplan och arbetet som vice VD på ett säljbolag innebar många tjänsteresor. Ovanpå det ville jag ju hälsa på min fru så ofta som möjligt, så flera kvällar i veckan var jag där. Dessutom var (och är) jag lovsångsledare i vår församling och det var nog det svåraste att göra i allt detta. Hur ska man kunna hjälpa andra att tillbe Gud i lovsång när man har så mycket att bära på själv?

Jag kan inte säga att jag blev bitter på Gud, men jag hade många frågor och ibland tyckte jag att Gud var långt borta. Det var lätt att tycka synd om sig själv och inte se längre än näsan räckte. Så här i efterhand, så kan jag bara se, att utan Gud hade det aldrig fungerat. Han var verkligen VÄLDIGT nära. Det förstår vem som helst att det krävdes ett Guds under för att få allt att fungera.

I 2 Krön 5:13 står det ”..och trumpetblåsarna och sångarna på en gång och samstämmigt stämde upp Herrens lov och pris, och när man lät trumpeter, cymbaler och andra instrument ljuda och man började lova Herren , därför att han är god och därför att hans nåd varar i evighet - då blev huset, Herrens hus, uppfyllt av ett moln, så att prästerna för molnets skull inte kunde stå där och göra tjänst. Ty Herrens härlighet uppfyllde Guds hus.”. Orsaken till lovsången vilade alltså inte på att man upplevde en underbar tillvaro. Man gjorde det för att Gud är god och att han är nådefull.

Att jag och familjen kunde ta oss igenom den tuffa tid vi upplevde, tror jag beror på att jag tog ett beslut – det var inte mina omständigheter och känslor som avgjorde ifall jag skulle lova Gud eller ej. Det var ett beslut att tala om för Gud att han är min Herre och frälsare. Jag älskar Gud i mitt hjärta, men OCKSÅ med mitt förstånd. Jag ledde och sjöng lovsång för att Gud är den han är och inte bara när allt kändes bra.

Idag är jag mer förälskad i Jesus än jag någonsin varit och jag tror att det beror på att jag valde att tillbe istället för att klaga, trots omständigheter. Flera gånger när jag var som mest orolig och ledsen för min fru, så var Gud extra starkt närvarande i lovsången. Det var också, helt ärligt, de stunder det var svårast att förbereda sig och leda lovsång. Därför tror jag att belöningen blev desto större – en extra påtaglig Gudsnärvaro i församlingen.

Det finns flera otroliga tillfällen jag skulle kunna berätta om, men jag skriver inte mer om det här. Jag vill bara uppmuntra dig och framför allt utmana dig att göra enligt 2 Krönikeboken – lovsjung Gud för att han är god och för att hans nåd varar i evighet. Klaga inte på hur du mår eller hur dina omständigheter är. Då kommer du få uppleva hans oerhörda närvaro ännu mer. Förvänta dig det!

Leave a comment