full screen background image

Hej alla kära läsare av Musik-Bloggen här på radio 10 : )

Jag börjar med att citera Jesus där han faktiskt står och ropar i Lukas 4: 18 -19

"Herrens Ande är över mig,  för att han har smort mig till att förkunna glada nyheter för de fattiga. Han har sänt mig till att hela dem som har förkrossade hjärtan. Till att ropa ut FRIHET för de fångna och syn före de blinda, och till att ge de förtryckta frihet (tex folket i Iran ) och till att predika Herrens behagliga år" !!!

Jag citerar också här från en bok som jag just nu läser:

"Den lame mannen som fördes fram till Jesus på en bår behövde först och främst få förlåtelse för de synder han begått., vilket Jesu ord till honom gör klart:

" Var vid gott mod, mitt barn. Dina synder är förlåtna" ( Matt 9:2) Den oförlåtna synden hade fört med sig en andlig bundenhet, men så snart denna bröts botades hans förlamning.

De som stod runt omkring trodde att mannens oförmåga att gå var hela problemet, men Jesus visste att mannen behövde en mycket djupare befrielse innan han kunde återfå sin fulla hälsa.

(fortsatt citat)" Medan vi bad för Mary, en mogen kristen kvinna som sökte mer av Guds helande i sitt liv, mindes hon plötsligt något som hände när hon var 8 år. En äldre pojke hade närmat sig henne, pratat med henne och rört vid henne på ett sexuellt sätt. Hon hade blivit förvirrad och upprörd av det som hände.

Hon hade inte tänkt på händelsen på många år, men förstod att Herren förde upp det i hennes tankar nu så att han skulle kunna hela henne.

När Mary förlät pojken vad han hade gjort upplevde hon det som om han faktiskt var närvarande, och även hur smutsig hon hade känt sig av det som hänt. Vi bad Herren göra henne fri från det osynliga andliga inflytande som pojken haft över hennes liv. När Gud mötte henne med frihet och helande suckade hon djupt och berättade att hon upplevt en fantastisk känsla av befrielse när hon löstes från denna nedsmutsning.

Det Mary beskrev var i själva verket ett andligt inflytande som hållit henne bunden i 50 år. Det blev möjligt för henne att ta emot verklig frihet från Jesus". (slut citat) För att anknyta till det som är aktuellt "me too" .

Det är verkligen fantastiskt att alla de som pg.av olika anledningar inte vågat träda fram och berätta, nu gör det och avslöjar sina förövare. Men människan som blivit utsatt och även förövaren förstås, måste få hjälp som dessa två vi skrivit om härovanför. Den enda som kan ge verklig hjälp är Jesus Kristus.

Till slut ska jag citera en sång jag skrivit som finns på min CD "Goda gåvor" som förklarar hur Jesus sätter dej fri.

Den är skriven utifrån Jesaja 53 och 1 Petrus 2:24-25 samt utifrån det Jesus gjort på Golgata och när han uppstod igen för oss, som beskrivs i Nya Testamentets första 4 böcker Evangelierna:

" Straffet tog han på sig för att du skulle få frid. Det var dina smärtor han bar för din befrielse. Medan man trodde att han var slagen av Gud . Var det för din synd och sjukdom som han inte sa ett ljud. Tigande tog han hugg och slag tills hans rygg var som ett sår. All förbannelse tog han in i sig när spikarna trängde in i hans kropp. Det var våra sjukdomar han bar. Våra smärtor lade han på sig . Han var sårad för våra synders skull. Slagen för det onda vi gjort. Han dog för dig för att du skulle få frid. Genom Jesu sår har vi blivit helade ."

Med önskan om Guds Frid till dig detta nya år

Marie Lönngren Sonesson

 

Veckans bloggare:
Marie Lönngren Sonesson

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Cecilia Claesson: Våga följa din kallelse!

by Radio Tio | maj 06, 2015

Min yngsta son är tolv år och har spelat piano i lite drygt ett år. Han har en klar vision om vad han vill göra i framtiden – spela för Jesus, spela piano i ett lovsångsteam och spela in en egen CD. Han vill tjäna Gud med musiken. Du kanske tänker att han bara är tolv år, hur kan han ha en vision i sitt hjärta? Det är just det som är så fantastiskt, han har bett i hela sitt liv om att få tjäna Jesus, en sådan bön behagar Gud och därför har Gud lagt den här visionen i hans hjärta trots hans unga ålder.

Det började med att han fick en längtan efter att spela piano, då var han elva år. Vi hade inget riktigt piano, bara en gammal, ganska usel, synth. Men han började, med sin storasysters hjälp, spela några få ackord. När han upptäckte att de ackord han lärt sig, inte räckte, tog han internet till hjälp. Där finns en uppsjö av hjälp att komma vidare. Det var så tydligt att den här idén med att lära sig spela piano inte bara var ett barns nyckfulla idé utan det fanns något mer, eller rättare sagt, det fanns någon bakom idén. 

Han spelade och spelade och blev duktigare och duktigare. En dag kom han till mig för att dela sitt hjärta.
- Mamma, jag vill gärna bli lovsångsledare. Jag vill tjäna Jesus med att spela piano. Därför behöver jag börja på musikskolan och då kommer jag behöva ett riktigt piano.

Jaa, vad gör man som förälder då? Jo, då tittar man inte i plånboken, utan man börjar leta efter ett piano och anmäler sin son på musikskolan. Varför? Ja, varför lyssna på en liten elvaåring? Varför slänga ut en massa pengar på ett piano och på musiklektioner? Hur kan jag veta att det inte bara blir bortkastade pengar, pengar som vi skulle kunna göra så mycket annat roligt för? Jo, därför att vi vet att Gud hör bön och en bön om att få tjäna Honom, blir alltid besvarad. Gud rör vid vår vilja och han vet vad som finns nedlagt i oss. Han har ju skapat oss, eller hur, skulle då inte han veta vad som är bäst för oss?

Vår lille pojke hade hört Guds röst. Guds kallelse. Och han bestämde sig genast för att följa den. Och inte bara följa den med lätthet, utan kämpa för det. Vilket innebär timmar av övning, timmar av envishet. Jag vet inte hur han orkar, men han är fantastisk, och han kommer att gå långt, med Gud vid sin sida och målet klart.

Vi hittade en pianoförsäljare, åkte dit och fastnade för ett mörkbrunt blankt piano med fantastiskt ljud. Vi köpte det. I tro. Vi hade nämligen inga pengar. Vi gick i tro på att Gud talat till vår son. Och det löste sig. Jag vet inte vart pengarna kom ifrån, men vi kunde betala och ändå ha mat på bordet, hur vet jag inte. Gud håller sin hand över sin sak.

Vi anmälde vår son till musikskolan. En dag fick vi ett mejl ifrån dem. I mejlet stod det att alla pianoplatser var upptagna, vår son kunde inte börja spela piano förrän om tidigast ett år. Vilket nederlag, det här kändes inte rätt. Vår son tillhör kungars kung och ska börja göra det han är kallad till. Han har rätt till en plats på musikskolan! Just därför att Guds plan går först. 

Inga regler eller mänskliga idéer kan stå i vägen för det Gud har bestämt så vår son började be (ja, även jag och hans pappa började så klart be), varje dag. Att det Gud hade tänkt, Hans vilja skulle ske. Vi bad varje dag i tre veckor, sedan kom det ett nytt mejl från musikskolan. Vår son hade fått en plats, en möjlighet att börja spela piano. Det som var omöjligt gjorde Gud möjligt. Vi vet inte hur det gick till, vad Gud gjorde, men Han som är kungars kung, banade väg för att hans barn skulle kunna fullfölja det som Gud hade bestämt. 

Har du en kallelse inom musiken? Vet du med dig att Guds hjärta bankar för din musik? Både du och jag har något att lära oss av vår idag tolvåriga son. Hans envishet och beslutsamhet att fullfölja det Gud lagt på hans hjärta, är värt att tänka på. Har vägen varit rak och enkel för vår lilla kille? Nej. Vi hade till exempel ett samtal, han och jag härom dagen, där han sa att han upplevde hur den Onde försökte få honom att tro att han inte dög, att alla bara tyckte det var jobbigt att lyssna på hans pianospelande. 

Den onde försökte få vår kille att tro att han var dålig på att spela, att han inte kunde klara att göra det Gud sagt till honom. Känner du igen dig? Det är ju så här den onde arbetar, genom att få dig att misströsta. Skulle väl du kunna göra det Gud sagt, du som har så många brister och gör så mycket fel...

Men hur ser Gud på dig och kallelsen han lagt i ditt liv? Om du tänker efter, Gud som har skapat dig, som har lagt ner gåvor och format dig, skulle inte han veta mer om vem du är och vad du klarar av, än någon annan? Gud känner dig mycket bättre än du känner dig själv. Just därför, kan du ta till dig Guds ord från Bibeln och tala ut dem högt, precis som Jesus gjorde när han var frestad i öknen och den onde försökte få honom bort ifrån Guds kallelse. 

Jesus uttalade Guds ord och den onde flydde. På samma sätt kan du stå upp för hur Gud ser på dig och det han vill du ska göra. Oavsett vad du själv tycker eller vad andra säger om dig. Men valet är ditt – ska du lyssna på människors, den ondes, eller Guds röst? Vem talar mest sanning? Vem har mest trovärdig information? Det tåls att tänka på. 

Gud tror på dig. Han tror så mycket på det han har lagt ner i ditt liv, av gåvor och intressen, att han vill arbeta tillsammans med dig. Han ger dig förtroendet att göra saker för Honom. Det är stort. Kungars kung  – vår GUD – vill ha kontakt med dig och vill att du ska spela och sprida budskapet om honom. Vilket förtroende!

Ge inte upp den dröm som Gud placerat i ditt hjärta. Jag vet inte vad du kämpar med idag, men jag vill att du verkligen ska tänka efter. Vilken röst lyssnar du på, är det negativt är det inte Guds röst för han tror på dig. Han VET vem du är och hur han skapat dig. Därför kan du med frimodighet fortsätta att göra Guds vilja. 

Läs psalm 139. Här kommer några utvalda axplock från den, men jag råder dig att läsa hela. Läs den högt så den onde flyr ifrån dig, för han är besegrad!

Herre, Du utrannsakar mig och känner mig. Om jag sitter eller står, vet Du det, Du förstår mina tankar fjärran ifrån.

Om jag går eller ligger, utforskar Du det, med alla mina vägar är Du förtrogen.

Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i Din hand.


/ Cecilia Claesson


Leave a comment