full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Sångerna som aldrig blev till

by Radio Tio | maj 20, 2015
Nära vårt hem finns en vacker park. Jag besöker den ofta eftersom jag älskar att röra mig, vara ute i friska luften och se årstiderna växla. Promenadstigens längd är ungefär en timma om jag går i rask takt. Under denna timma får jag ofta melodier som föds när jag går och samtalar med min Herre. Ibland får jag färdiga sånger med text som jag kan arbeta vidare med och förhoppningsvis använda när jag leder lovsång eller betjänar andra med sång.

Men många små melodier och sånger sjunger jag aldrig för någon annan. Dom föds för stunden och är en liten sång som bara Herren hör. 

Jag har funderat på vart dom melodislingorna tog vägen. Finns dom kvar eller var dom bara en ”truddelutt” som försvann utan betydelse. Jag är övertygad om att allt vi skapar inom oss är vackert och dyrbart för Herren. Jag tror att Han både hör och gläder sig över våra uttryck. Kanske samlar Han på alla små melodier som föds ur vår kärlek till Honom liksom Han samlar alla våra böner i en böneskål. Jag tror att himmelen är fylld av musik och att det finns oändligt med musik och sånger som ännu inte är framfödda. 

Jesus talar om att vi i vårt inre har en källa och att det ur den flödar levande vatten. Det är fantastisk att ha en källa inom sig som kan väcka sånger och melodier som kan ge ära till Herren. Tänk att få skapa musik som Himmelens Gud ger sitt gensvar till med sin närvaro.

I Psaltaren kan vi läsa uppmaningar att sjunga en ny sång till Herren. De nya sången föds i ditt och mitt hjärta. Den sången är en kärlekssång till Jesus som flödar ur ditt inre. Ibland är det en sång som redan finns nedskriven, ibland föds den i stunden. Att sjunga ut den sång eller melodi som finns i hjärtat är en sång som når ända in i himmelen. Vi kan sjunga på vårt modersmål eller på vårt tungotal eller bara nynna en melodi. 

Musikens ursprung kommer från Gud som har skapat allt. En ton är neutral den kan aldrig vara full av ondska. Tonen färgas av den som uttrycker den. Toner och musik som föds ur kärlek till Herren är musik som Herrens ger sitt gensvar till. Bibeln säger att Gud finns och ”bor i” musik som ger Honom ära. Låt oss aldrig sluta sjunga sångerna som föds i vårt inre och låta dom flöda över våra läppar. Allt för att ära Honom som är värd all ära.

Eva Marklund
 

Leave a comment