full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Sångerna som aldrig blev till

by Radio Tio | maj 20, 2015
Nära vårt hem finns en vacker park. Jag besöker den ofta eftersom jag älskar att röra mig, vara ute i friska luften och se årstiderna växla. Promenadstigens längd är ungefär en timma om jag går i rask takt. Under denna timma får jag ofta melodier som föds när jag går och samtalar med min Herre. Ibland får jag färdiga sånger med text som jag kan arbeta vidare med och förhoppningsvis använda när jag leder lovsång eller betjänar andra med sång.

Men många små melodier och sånger sjunger jag aldrig för någon annan. Dom föds för stunden och är en liten sång som bara Herren hör. 

Jag har funderat på vart dom melodislingorna tog vägen. Finns dom kvar eller var dom bara en ”truddelutt” som försvann utan betydelse. Jag är övertygad om att allt vi skapar inom oss är vackert och dyrbart för Herren. Jag tror att Han både hör och gläder sig över våra uttryck. Kanske samlar Han på alla små melodier som föds ur vår kärlek till Honom liksom Han samlar alla våra böner i en böneskål. Jag tror att himmelen är fylld av musik och att det finns oändligt med musik och sånger som ännu inte är framfödda. 

Jesus talar om att vi i vårt inre har en källa och att det ur den flödar levande vatten. Det är fantastisk att ha en källa inom sig som kan väcka sånger och melodier som kan ge ära till Herren. Tänk att få skapa musik som Himmelens Gud ger sitt gensvar till med sin närvaro.

I Psaltaren kan vi läsa uppmaningar att sjunga en ny sång till Herren. De nya sången föds i ditt och mitt hjärta. Den sången är en kärlekssång till Jesus som flödar ur ditt inre. Ibland är det en sång som redan finns nedskriven, ibland föds den i stunden. Att sjunga ut den sång eller melodi som finns i hjärtat är en sång som når ända in i himmelen. Vi kan sjunga på vårt modersmål eller på vårt tungotal eller bara nynna en melodi. 

Musikens ursprung kommer från Gud som har skapat allt. En ton är neutral den kan aldrig vara full av ondska. Tonen färgas av den som uttrycker den. Toner och musik som föds ur kärlek till Herren är musik som Herrens ger sitt gensvar till. Bibeln säger att Gud finns och ”bor i” musik som ger Honom ära. Låt oss aldrig sluta sjunga sångerna som föds i vårt inre och låta dom flöda över våra läppar. Allt för att ära Honom som är värd all ära.

Eva Marklund
 

Leave a comment