full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: Pornografin skapar kaos

by Radio Tio | jul 01, 2015

Jag heter Magnus Brengesjö, är 43 år gammal och har fru och tre barn. Jag jobbar som högstadielärare i musik. Jag är också låtskrivare och musiker och den senaste tiden har jag fått skriva flera sånger om den kristnes kamp för trohet inom äktenskap, mot porr, mot ögonens lust till åtrå och så vidare. Jag har själv som kristen och musiker/lovsångsledare en mångårig kamp med porrmissbruk i bagaget. Har upplevt en stark kallelse de senaste åren att dela med mig av min kamp och då märkt hur begäret mist sin kraft i mitt eget liv.


Jag tackar Jesus för hans ord om att bekänna sina synder gör att de mister sin kraft, det stämmer! Jag har också förstått att det är många, många kristna som kämpar med dessa problem. När man som jag också jobbar i skolans värld, med ungdomar, så blir man bedrövad över hur organisationer som RFSU får sådan stor makt att påverka sexualundervisningen i skolan. När jag tagit del av deras senaste material så kände jag en helig vrede välla upp i mig och en söndag i maj så fick jag en drömsyn:

Jag såg en jättelik motorväg, och jag undrade vart motorvägen ledde? Men horisonten var dold i ett väldigt mörker. När jag tittade närmare såg jag att det var röken från en massa olyckor. Vägen kantades av krockar och mycket otäcka olyckor. Jag undrade, varför alla dessa olyckor? Då såg jag att bilarna på vägen körde upp jämte varandra, och förarna i bilarna försökte byta plats med varandra, passagerarna försökte byta plats med varandra, allt under hög hastighet. Då kan man förstå själv vad som hände.


I bilarna satt också barn. Och jag såg barn som sprang, levande men skadade, och de skrek och grät. Många av dem ropade efter hjälp för att deras mamma eller pappa satt fastklämda. Men kaoset på motorvägen var för stort så räddningstjänsten kunde inte ta sig fram. Bilar körde åt fel håll, man körde åt motsatt riktning, mot mötande trafik, och det var alla typer av fordon, även sådana som inte skall befinna sig på en motorväg.


När jag tittade lite närmare såg jag också barn och ungdomar på olika fordon mitt i den livsfarliga trafiken. En del på skateboards, andra  på enhjulingar och inlines och så vidare. Och jag undrade, vad gör de på motorvägen? Här blir de ju överkörda!?

Och det blev de, många dödades, skadades eller for illa. Detta gjorde mig bedrövad, men sedan såg jag något som gjorde mig ännu mer bedrövad! Intill motorvägen såg jag några som såg ut som trafikledare i färgglada västar som syntes lång väg. Till min fasa såg jag dem leda in barn och ungdomar ut på motorvägen. Det var de som fick alla dessa barn och ungdomar att ge sig ut i denna livsfarliga trafik med sina åkdon som inte skall befinna sig på en motorväg.


Flera led med barn och ungdomar såg jag, alla med en färgglad västbeklädd vuxen som lockade ut dem på motorvägen. Vad är detta för dårar till vuxna? tänkte jag. Då såg jag att det stod RFSU på deras västar. Vad är detta för en motorväg? undrade jag. Då såg jag en stor vägskylt. Där stod. Världens väg, sex.

Nu till betydelsen av drömsynen:
Vägen tror jag representerar världens syn på sex, en bred rak motorväg. En motorväg har ju regler man måste följa, i Sverige kör man på höger sida, cyklar, inlines, skate-boards och enhjulingar är inte tillåtna att köra på motorvägar. I drömsynen så fanns alla dessa "barn-fortskaffningsmedel" med på motorvägen vilket jag tror betyder att i världens syn på sex så skall barn och ungdomar också få "pröva" fast reglerna egentligen säger något annat. Och då sker olyckor, barn och ungdomar skadas för de skall inte "köra på motorvägen".


Förare och passagerare som byter plats med varandra tror jag är vuxna som har sex med varandra fast de redan lever i en relation med trohetslöften. Bilarna tror jag är dessa relationer med trohetslöften, gifta eller sambos. Barnen i bilarna är barnen som dessa vuxna har gemensamt. Att bilarna kör i fel riktning är ännu ett exempel att i världens syn på sex så behöver man inte följa reglerna man "kan köra i fel riktning". Olyckorna och de skadade, gråtande, skrikande barnen, de fastklämda vuxna och så vidare är bilder för de olyckor som uppstår när vuxna har sex med varandra utan tanke på barnen.

 


Leave a comment