full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Maria Frisk: Sånger som bär genom mörkret

by Radio Tio | jul 15, 2015
Har precis varit i Oslo, Norge och  tagit del av människors livsberättelser. Så skiftande, en del så gripande, från ett liv som varit perfekt, och så rasar allt på bara ett ögonblick. Men att lyssna på hur de vägrat ge upp och rest sig trots alla odds. Visst känner man igen det här så väl. Någon sa; "Man kan aldrig jämföra ett livsöde med ett annat." Så sant, för när man står mitt i det som verkar helt hopplöst och man inte ser någon utväg, då är det bara det som är fokuset - stora eller små motgångar. Men när man lyssnar på människor som varit med om så svåra saker och ändå rest sig upp blir man berörd och uppmuntrad.

Jag reflekterar över mitt eget liv, de tider som varit nattsvarta och jag tänkt, "Det här klarar jag aldrig!" Men så tittar jag tillbaka och ser att jag kommit ut genom tunneln och sett ljuset. Och jag tänker: "Jo jag klarade det!" Den smala passagen, den gnutta hopp, det svaga ljus som syntes långt borta i tunneln. 

Men så här i backspegeln tänker jag ändå: "Hur orkade jag resa mig?" Trots allt, har något gjort att man vunnit en seger - kanske med sår, smärta och sånt som satt sina spår. Men man gör på olika sätt, bearbetar svåra situationer på olika sätt. 

Men när jag blickar tillbaka så ser jag hur mycket Guds Ord har betytt och Guds Ord kan man ju ta till sig på så många olika sätt. Ett sätt för mig har varit genom musiken. Det har varit olika låtar som tagit mig igenom många av de situationer som varit mörker. De låtarna har burit mig igenom. 

Det har varit låtar med texter direkt hämtade från Guds ord eller med texter som talat in i mitt liv. Ord som: 
"Ge inte upp"  
"Jag vill gå på din väg, vad det än må kosta mig"  
"Tårar från himlen, när änglarna gråter...det är tårar av glädje, av kärlek och hopp..."  
"Because of who You are...."  
"Throne room"
"Vad är det för nåt nytt du ser? Vad är det för nån dröm du har.... Du längtar efter förändring...ingen seger utan strid... Att ta Guds ord på allvar nu"
"Sök mitt ansikte...", "Don't want to be by myself anymore...
" You've Got A Friend"
" To God be the Glory"
"Kom med din Ande"
"Du är hel, du är fri, fri att börja gå med Jesus... Så kom ut och andas in...känn hur elden i dig brinner..."
"Tiden är här för en förändring....En mäktig våg en mäktig vind..."
"Hello Fear... I'm no longer afraid, see, I'm better this way.. farewell, goodbye...."

Ja det här var ord och textdelar hämtade från flera låtar av, eller med artister som Frank Åhdal, Eleonora Lahti, CeCe Winans, Andrae Crouch, Carola Häggkvist, Samuel Ljungbladh, Dag och Helena Bergkvist, Ulf Cristiansson, Kirk Franklin. Det här är bara några utdrag och titlar från de låtar som jag lyssnat på om och om igen under tider av mörker, tider av hopplöshet, tider där det känts som om det inte finns någon utväg. 

Jag har gråtit, tagit orden till mig, de har fyllt mitt hjärta med tro och hopp. Gud har fått verka, när jag inte orkat på något annat sätt. Orden i låtarna, sångarna, musiken som förmedlat Guds närvaro, Kärleken från Jesus, Den Helige Andes styrka och kraft att gå vidare och inte ge upp.

När jag lyssnat på låten efter att jag kommit genom tunneln och in i ljuset, så kommer glädjetårar och sådan tacksamhet när jag ser tillbaka. Det är över, jag har kommit vidare genom Herren som är min herde som burit mig i min svaghet och jag har blivit starkare. Förändring har skett!

Livet kommer alltid att ha med sig utmaningar. Gud är trofast och han sviker mig aldrig, men man behöver flytta fokuset från mörker till ljus och det här är ett av verktygen som fungerar för mig.

/Maria Frisk

Leave a comment