full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Dag Bergkvist: Havet och strömmen som ger liv.

by Radio Tio | aug 24, 2015

Det är kraft i vågorna, väldigt mycket kraft. Power, som man säger. Det är det första som slår mig när jag tar de första stegen ut i det blågröna havsvattnet. På avstånd ser det vackert och inbjudande ut. På nära håll ännu mer inbjudande. När jag väl bestämmer mig för att gå ut i havet så märker jag med ens att det finns tillräcklig tyngd och kraft bakom de stora vågorna för att få mig att tappa kontrollen och svepas med av vågorna. 

Vad som dessutom blir mycket påtagligt när man kommer nära havet är bruset - ljudet av vågornas dån. I Ipaden ligger en gammal predikan av Lewi Pethrus. I början av den finns ett sånginslag. När jag ligger i stolen vid stranden så känner jag hur den starka vinden blåser. Jag ser vågorna och hör deras dån så blir alltihop en predikan direkt från himlen rakt in i hjärtat. Jag citerar:

"Som ett mäktigt hav, som ett mäktigt hav svallar än den nåd oss Gud i Kristus gav. Dess friska våg mig når. Den läker hjärtats sår. Högt min sång skall sjungas genom livets år."
"Se nådens skurar faller och havet slår mot strand. Mig frälsningsvågen fyller och den löser alla band. Mitt hjärta Herren fyller med fröjd av bästa slag. Jag sjunger Halleluja och jublar varje dag."
"Nu frälsningsvågen kommer och den stiger mer och mer. Den från all synd mig renar och jag gråter och jag ler. Jag hör hur böljan sjunger. Allt högre den mig bär. Å ära Halleluja, månn detta himlen är."

Anden är som ett mäktigt hav. Vi styr inte Anden. Den blåser åt vilket håll den vill. Vi styr inte vågen. Vågen styr oss. När vi kliver ut i nådens hav så tappar vi förr eller senare fotfästet och sveps med mot Guds destination för våra liv. Där Herrens Ande är, är frihet. I den strömmen finns det liv. I den strömmen finns det fullkomlig glädje. I den strömmen finns det kraft och hälsa. I den strömmen föds det nya sånger och nya predikningar.

Men framför allt; i Andens ström föds det nytt LIV. Där får allt liv. Det är det livet vi behöver i våra församlingar och i våra egna liv. Anden behöver styra och Anden behöver leda. Nu är det tid. Låt Andens våg bryta fram och svepa med allt som står i dess väg. Andens våg. Andens kraft. Andens liv. Låt det ske. 

"Och överallt dit den dubbla strömmen kommer, där upplivas alla levande varelser som röra sig i stim, och fiskarna blir där mycket talrika; ty när detta vatten kommer dit, bliver havsvattnet sunt, och allt får liv, där strömmen kommer."  Hes.47:9

Leave a comment