full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lena Andersson Hubbard: Ibland måste vi vänta

by Radio Tio | sep 13, 2015

Jag hade tänkt skriva om ett helt annat ämne men det får bli en annan gång. Det som ligger närmast mitt hjärta just nu är allt som hänt under min vistelse i Sverige i sommar. Jag bor i USA sedan 2001 då jag gifte mej med min amerikanske man Tobe. Under dessa fjorton år har jag bara varit hemma i Sverige vart tredje år och då bara ett par veckor varje gång. 

Den här sommaren har varit speciell då jag tillbringat två månader i Sverige med anledning av releasen av min nya CD. Jag har gjort TV- och radiointervjuer, både dagstidningar och veckotidningar. Både sekulära och kristna media. Det har varit en boll i rullning kan man säga och jag är överväldigad över all positiv respons. 

Jag har en publicist som har hjälpt till att sätta igång det hela men jag tror att även han är förvånad över hur lätt det gått. Jag ser helt klart Guds underbara hand i det hela och det är så häftigt hur Han kan använda allt som hände i mitt liv innan frälsningen för att nå människor med frälsningsbudskapet. I varje intervju har jag fått tillfälle att nämna hur jag blev frälst och hur Gud har förvandlat mitt liv.

Min man Tobe och jag har skrivit alla sånger på CD:n och den har tagit närmare två år att fullborda. Dels för att vi båda har vanliga jobb men det har också kommit en del saker emellan. Jag upplever som att djävulen faktiskt försökte döda mej två gånger i början på 2014. Först i februari fick jag blodförgiftning av ett bett från min lilla katt och fick tillbringa två nätter på sjukhus där jag fick 13 påsar antibiotika. 

Tre veckor senare voltade jag med min Blazer på motorvägen i 110 km/timmen och totalkvaddade bilen. Helt klart änglabeskydd och det hade kunnat gå mycket illa. Jag kände Guds frid igenom båda dessa tillbud och jag vet att han räddade mitt liv. Bilolyckan kunde slutat så mycket värre och det tog nästan ett år att bli helt återställd till full styrka och energi.

Tidigt i våras gick vi till några vänners församling här i Phoenix där vi bor. En väldigt karismatisk församling med en afrikansk pastor som Gud kallat till Amerika. Efter mötet introducerade våra vänner oss för en man som nästan omedelbart började profetera över mej. Han sa bland annat att jag bara skulle gå och att Gud skulle öppna dörrar när jag tog steg i tro. Han nämnde även Carolas namn vilket var lite häftigt då han inte visste någonting om mej.

Jag fyllde sextio år i april i år. För femton, tjugo år sedan sa en kristen vän till mej att vissa kommer in i sin kallelse först när dom är sextio. Inte precis sånt man vill höra när man är sådär trettioåtta-fyrtio.  Jag har blivit påmind om det nu i sommar.

Gud har en plan och ibland måste vi vänta. Det tog sexton är från det jag blev frälst till jag fick gifta mej till exempel. Jag tänker att ibland måste man kanske vänta så man kan få vara en uppmuntran för någon annan. Att det inte är försent att komma ut med sin första kristna CD när man är sextio är också ett vittnesbörd. Om vi lyssnar på djävulen så är vi aldrig i rätt ålder. Jag kände mej oerhört gammal redan när jag var tjugosex. Då hade jag ännu inte mött Jesus och denna världens diktat var att man skulle vara purung. Särskilt om man var tjej.

Nu är jag sextio och njuter av mognaden och erfarenheten som livet har gett. Särskilt den här sommaren har Gud visat mej den rikedom som tillryggalagda år innebär.

Gud sätter allt i evighetsperspektiv. Vi är inte klara med vår kallelse här på jorden förrän det är tid att lämna den. Gud har alltid något nytt som han vill visa. Någon ny välsignelse som han vill låta flöda genom oss. Särskilt vi som har musikens gåva behöver hålla den levande. Gud vill använda oss. I denna tid och alla tider. Jag står på det här ordet och det kan du som är lite till åren också ta till dej.

Hosea 2:15 ”Du ska få sjunga som i din ungdoms dagar

Sångerskan Lena Andersson Hubbard

Leave a comment