full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lena Andersson Hubbard: Ibland måste vi vänta

by Radio Tio | sep 13, 2015

Jag hade tänkt skriva om ett helt annat ämne men det får bli en annan gång. Det som ligger närmast mitt hjärta just nu är allt som hänt under min vistelse i Sverige i sommar. Jag bor i USA sedan 2001 då jag gifte mej med min amerikanske man Tobe. Under dessa fjorton år har jag bara varit hemma i Sverige vart tredje år och då bara ett par veckor varje gång. 

Den här sommaren har varit speciell då jag tillbringat två månader i Sverige med anledning av releasen av min nya CD. Jag har gjort TV- och radiointervjuer, både dagstidningar och veckotidningar. Både sekulära och kristna media. Det har varit en boll i rullning kan man säga och jag är överväldigad över all positiv respons. 

Jag har en publicist som har hjälpt till att sätta igång det hela men jag tror att även han är förvånad över hur lätt det gått. Jag ser helt klart Guds underbara hand i det hela och det är så häftigt hur Han kan använda allt som hände i mitt liv innan frälsningen för att nå människor med frälsningsbudskapet. I varje intervju har jag fått tillfälle att nämna hur jag blev frälst och hur Gud har förvandlat mitt liv.

Min man Tobe och jag har skrivit alla sånger på CD:n och den har tagit närmare två år att fullborda. Dels för att vi båda har vanliga jobb men det har också kommit en del saker emellan. Jag upplever som att djävulen faktiskt försökte döda mej två gånger i början på 2014. Först i februari fick jag blodförgiftning av ett bett från min lilla katt och fick tillbringa två nätter på sjukhus där jag fick 13 påsar antibiotika. 

Tre veckor senare voltade jag med min Blazer på motorvägen i 110 km/timmen och totalkvaddade bilen. Helt klart änglabeskydd och det hade kunnat gå mycket illa. Jag kände Guds frid igenom båda dessa tillbud och jag vet att han räddade mitt liv. Bilolyckan kunde slutat så mycket värre och det tog nästan ett år att bli helt återställd till full styrka och energi.

Tidigt i våras gick vi till några vänners församling här i Phoenix där vi bor. En väldigt karismatisk församling med en afrikansk pastor som Gud kallat till Amerika. Efter mötet introducerade våra vänner oss för en man som nästan omedelbart började profetera över mej. Han sa bland annat att jag bara skulle gå och att Gud skulle öppna dörrar när jag tog steg i tro. Han nämnde även Carolas namn vilket var lite häftigt då han inte visste någonting om mej.

Jag fyllde sextio år i april i år. För femton, tjugo år sedan sa en kristen vän till mej att vissa kommer in i sin kallelse först när dom är sextio. Inte precis sånt man vill höra när man är sådär trettioåtta-fyrtio.  Jag har blivit påmind om det nu i sommar.

Gud har en plan och ibland måste vi vänta. Det tog sexton är från det jag blev frälst till jag fick gifta mej till exempel. Jag tänker att ibland måste man kanske vänta så man kan få vara en uppmuntran för någon annan. Att det inte är försent att komma ut med sin första kristna CD när man är sextio är också ett vittnesbörd. Om vi lyssnar på djävulen så är vi aldrig i rätt ålder. Jag kände mej oerhört gammal redan när jag var tjugosex. Då hade jag ännu inte mött Jesus och denna världens diktat var att man skulle vara purung. Särskilt om man var tjej.

Nu är jag sextio och njuter av mognaden och erfarenheten som livet har gett. Särskilt den här sommaren har Gud visat mej den rikedom som tillryggalagda år innebär.

Gud sätter allt i evighetsperspektiv. Vi är inte klara med vår kallelse här på jorden förrän det är tid att lämna den. Gud har alltid något nytt som han vill visa. Någon ny välsignelse som han vill låta flöda genom oss. Särskilt vi som har musikens gåva behöver hålla den levande. Gud vill använda oss. I denna tid och alla tider. Jag står på det här ordet och det kan du som är lite till åren också ta till dej.

Hosea 2:15 ”Du ska få sjunga som i din ungdoms dagar

Sångerskan Lena Andersson Hubbard

Leave a comment