full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren Sonesson: Abba Pappa

by Radio Tio | okt 28, 2015

Hej Kära Vänner :)

Jag börjar med att citera en sång som har ringt i mej den senaste tiden: ”Helige Ande. Vi är i din närhet, fyll oss med din kraft ,ge oss av ditt liv. Du är det levande vattnet, källan som ej tryter,tröstaren och hjälparen ,vi behöver dej! ”

När Jesus gick här på jorden så kunde han inte göra något utan Den Helige Ande. Hans namn är Jesus Kristus. Kristus betyder ”Den smorde”Jesus var smord med Den Helige Ande. Vad han än sa eller gjorde så var det under DHA smörjelse. Vi vet att när Jesus kom till floden Jordan och döptes av Johannes döparen, så kom DHA över honom i formen av en duva. Efter det gick han ut i sin offentliga tjänst.

På samma sätt har Gud tänkt att varje troende skall leva. Smord av Den Helige Ande. Det står i 1Joh brev 2:6 ”Den som säger sig förbli i honom är skyldig att själv leva som han lever”

Apg 2:38 ” Petrus svarade dem:
”Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn så att era synder blir förlåtna. Då ska ni få Den Helige Ande som gåva”

Markus 16:17 Jesus Säger : ”Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn ska de driva ut onda andar. De skall tala med nya tungor. De ska ta ormar i händerna och om de dricker något dödligt gift skall det inte skada dem. De skall lägga händerna på de sjuka  och de skall bli friska.”

Du är inte bara smord av Den helige Ande, du är också född av honom. Joh 3:3-  Jesus svarade: ”Amen amen säger jag dig: Den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike” Nikodemus sade” Hur kan en människa födas när hon är gammal? Inte kan hon väl komma in i moderlivet och födas en gång till?" Jesus svarade:”Den som inte blir född av vatten och av Ande kan inte komma in i Guds rike.”

Rom 8:15 ”Ni har inte fått slaveriets ande så att ni på nytt skall känna fruktan. Nej ni ni har fått barna skapets Ande i vilken ni ropar Abba (Pappa) Fader.”

Vi har alltså genom Den helige Ande blivit födda.Vi har blivit Guds barn. Vi har fått en egen relation med honom som har skapat himmel och jord.Vi får kalla honom för Pappa : ) Det handlar alltså inte om en religion utan om en relation.

Rom 8: 26-27 ”Så hjälper oss Anden i vår svaghet. Ty vi vet inte vad vi bör be om, men Anden själv ber för oss med suckar utan ord och han som utforskar hjärtan vet vad Anden menar, eftersom Anden ber för de heliga som Gud vill."

Alltså han hjälper oss att be när vi inte vet hur vi ska be.Vi kan alltid lita på vår hjälpare. Däremot kan vi såra honom. Ef 4:30”Bedröva inte Guds Helige Ande som ni har fått som ett sigill för förlossningens dag. Lägg därför bort all bitterhet , häftighet och vrede, allt skrikande och smädande och all annan ondska. Var istället goda och barmhärtiga mot varandra, liksom Gud i Kristus har förlåtit er." Bli Guds efterföljare, ni som är hans älskade barn. Och lev i kärlek, så som Kristus har älskat oss och utlämnat sig själv för oss som offergåva, ett välluktande offer åt Gud.

Han heter Den Helige Ande. Det betyder just det som det står. Han är Helig. Vi har fått rening i Jesu blod men vi vill av hela vårt hjärta leva rent och som han vill. Vi har inte hårda hjärtan som är nonchalanta och tar lätt på den nåd som vi har fått.

Sakarja 12:10 ”Men över Davids hus och över Jerusalem ska jag utgjuta en bönens och nådens Ande ”

” Eller vet ni inte att er kropp är ett tempel åt den helige Ande, som bor i er och som ni har fått av Gud och att ni inte tillhör er själva ”1 kor 6:19

Jag önskar er ALLA en underbart STOOR VÄLSIGNELSE från HONOM som har ALLT för oss. Vår ABBA PAPPA som äger ALLT !!

Marie Lönngren Sonesson

Leave a comment