full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lovisa Landin: Kärlek som förändrar

by Radio Tio | dec 09, 2015

Mitt liv förändrades sommaren 2009. Jag var på ett ungdomsmöte på Jesusfestivalen med mina vänner. Jag satt och försökte hänga med, men hade ingen egen tro på det jag hörde folk sjunga och säga. När mötet började leda mot sitt slut spelades lovsång på scenen. Jag kände en påtaglig närvaro, det kändes som en mjuk kärlek var där. Jag kunde inte se, men jag kände så tydligt, någonting var på väg att hända, något bra.

Lovsångsledaren sa att hon kände att det var en eller fler som inte kände Jesus personligen, men ville börja lära känna honom. Hon sa “...om du känner så just nu, räck upp din hand som en tydlig handling.”. Det bultade på min insida, jag visste att hon pratade om mig. Men jag var rädd, jag vågade inte erkänna att jag inte kände Jesus. Jag skämdes för att jag vuxit upp med kristna föräldrar, jag visste ju vad det handlade om, men jag hade inte en egen tro.

Lovsångsledaren gav inte upp, hon frågade igen. Jag kände ännu starkare att jag ville räcka upp min hand. Jag vågade inte heller den gången. Men en stund senare sa hon samma sak igen. Längtan var då enorm, jag struntade i vad andra tyckte! Jag räckte upp min hand, och i den stunden fylldes hela jag av en våg. Det är svårt att sätta ord på en sådan upplevelse. Men jag blev 10 kg lättare på insidan, jag brast - på ett underbart sätt. Det fanns inte längre något som tryckte ner mig.

Efter att jag räckt upp handen erbjöd ungdomsledaren alla som räckt upp handen att komma och ställa sig framme vid scenen. Där stod jag i säkert en halvtimme, kanske mer. Någon bad för mig, men det viktiga var att jag bara fick vara inför Guds ansikte. Jag kände hur Han förklarade hur mycket Han älskar mig genom att bara vara hos mig. Han var nu inte bara hos mig, utan också på min insida.

När jag för första gången stod inför Guds ansikte, frälst och ren, öppnades mina ögon. När man älskar någon så mycket går det inte att hålla tillbaka. Tårarna rann ner för mitt ansikte, Han var så underbar. Hur kunde någon så felfri förlåta mig och omsluta mig med en sådan enorm kärlek? Att älska Honom tillbaka var så lätt.

När jag stod där och sjöng Jesus Kristus om och om igen fylldes hela min kropp av glädje. Lovsång blev mer än text man sjöng för att alla andra sjöng, det var inte allsång på skansen. Det blev en kärleksförklaring, jag sjöng med hela hjärtat. För första gången förstod jag varför man ville upprepa samma sångtext om och om igen.

Det är viktigt att vi inte glömmer den första kärleken, Gud vill att vi ska ha en levande relation med Honom. Vi får inte glömma vad lovsång handlar om, inte glömma vem Gud är. Inte glömma vad Jesus gjorde för oss. “Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.” - Johannes 3:16.

Han säger också: “Gå in i hans portar med tacksägelse, i hans gårdar med lov. Tacka honom, lova hans namn!” - Psaltaren 100:4. Att vara tacksam, att lova Hans namn är för mig är att sjunga en sång med en genuinitet bakom varje ord. Jag tror att vi verkligen behöver mena det vi sjunger.

Att bli frälst och att vara i den Helige Andes närvaro är inte en liten bit underbar historia, Han är lika aktuell varje dag som den dagen vi blev frälsta. Genom lovsången har vi fått möjligheten att tacka vår Gud för vad Han gjort för oss.

Och till dig som inte känner Jesus på ett personligt plan: Du behöver inte vara på ett ungdomsmöte, eller i en kyrka för att ta emot Jesus som din frälsare. Du kan få ett nytt liv precis där du är just nu. Be Jesus om förlåtelse för dina synder, erkänn honom som din frälsare och välkomna hans Helige Ande in i ditt liv. “För om du med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst” -  Romarbrevet 10:9, Nya testamentet, Bibeln.

Leave a comment