full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lovisa Landin: Kärlek som förändrar

by Radio Tio | dec 09, 2015

Mitt liv förändrades sommaren 2009. Jag var på ett ungdomsmöte på Jesusfestivalen med mina vänner. Jag satt och försökte hänga med, men hade ingen egen tro på det jag hörde folk sjunga och säga. När mötet började leda mot sitt slut spelades lovsång på scenen. Jag kände en påtaglig närvaro, det kändes som en mjuk kärlek var där. Jag kunde inte se, men jag kände så tydligt, någonting var på väg att hända, något bra.

Lovsångsledaren sa att hon kände att det var en eller fler som inte kände Jesus personligen, men ville börja lära känna honom. Hon sa “...om du känner så just nu, räck upp din hand som en tydlig handling.”. Det bultade på min insida, jag visste att hon pratade om mig. Men jag var rädd, jag vågade inte erkänna att jag inte kände Jesus. Jag skämdes för att jag vuxit upp med kristna föräldrar, jag visste ju vad det handlade om, men jag hade inte en egen tro.

Lovsångsledaren gav inte upp, hon frågade igen. Jag kände ännu starkare att jag ville räcka upp min hand. Jag vågade inte heller den gången. Men en stund senare sa hon samma sak igen. Längtan var då enorm, jag struntade i vad andra tyckte! Jag räckte upp min hand, och i den stunden fylldes hela jag av en våg. Det är svårt att sätta ord på en sådan upplevelse. Men jag blev 10 kg lättare på insidan, jag brast - på ett underbart sätt. Det fanns inte längre något som tryckte ner mig.

Efter att jag räckt upp handen erbjöd ungdomsledaren alla som räckt upp handen att komma och ställa sig framme vid scenen. Där stod jag i säkert en halvtimme, kanske mer. Någon bad för mig, men det viktiga var att jag bara fick vara inför Guds ansikte. Jag kände hur Han förklarade hur mycket Han älskar mig genom att bara vara hos mig. Han var nu inte bara hos mig, utan också på min insida.

När jag för första gången stod inför Guds ansikte, frälst och ren, öppnades mina ögon. När man älskar någon så mycket går det inte att hålla tillbaka. Tårarna rann ner för mitt ansikte, Han var så underbar. Hur kunde någon så felfri förlåta mig och omsluta mig med en sådan enorm kärlek? Att älska Honom tillbaka var så lätt.

När jag stod där och sjöng Jesus Kristus om och om igen fylldes hela min kropp av glädje. Lovsång blev mer än text man sjöng för att alla andra sjöng, det var inte allsång på skansen. Det blev en kärleksförklaring, jag sjöng med hela hjärtat. För första gången förstod jag varför man ville upprepa samma sångtext om och om igen.

Det är viktigt att vi inte glömmer den första kärleken, Gud vill att vi ska ha en levande relation med Honom. Vi får inte glömma vad lovsång handlar om, inte glömma vem Gud är. Inte glömma vad Jesus gjorde för oss. “Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.” - Johannes 3:16.

Han säger också: “Gå in i hans portar med tacksägelse, i hans gårdar med lov. Tacka honom, lova hans namn!” - Psaltaren 100:4. Att vara tacksam, att lova Hans namn är för mig är att sjunga en sång med en genuinitet bakom varje ord. Jag tror att vi verkligen behöver mena det vi sjunger.

Att bli frälst och att vara i den Helige Andes närvaro är inte en liten bit underbar historia, Han är lika aktuell varje dag som den dagen vi blev frälsta. Genom lovsången har vi fått möjligheten att tacka vår Gud för vad Han gjort för oss.

Och till dig som inte känner Jesus på ett personligt plan: Du behöver inte vara på ett ungdomsmöte, eller i en kyrka för att ta emot Jesus som din frälsare. Du kan få ett nytt liv precis där du är just nu. Be Jesus om förlåtelse för dina synder, erkänn honom som din frälsare och välkomna hans Helige Ande in i ditt liv. “För om du med din mun bekänner att Jesus är Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst” -  Romarbrevet 10:9, Nya testamentet, Bibeln.

Leave a comment