full screen background image

Hej alla kära läsare av Musik-Bloggen här på radio 10 : )

Jag börjar med att citera Jesus där han faktiskt står och ropar i Lukas 4: 18 -19

"Herrens Ande är över mig,  för att han har smort mig till att förkunna glada nyheter för de fattiga. Han har sänt mig till att hela dem som har förkrossade hjärtan. Till att ropa ut FRIHET för de fångna och syn före de blinda, och till att ge de förtryckta frihet (tex folket i Iran ) och till att predika Herrens behagliga år" !!!

Jag citerar också här från en bok som jag just nu läser:

"Den lame mannen som fördes fram till Jesus på en bår behövde först och främst få förlåtelse för de synder han begått., vilket Jesu ord till honom gör klart:

" Var vid gott mod, mitt barn. Dina synder är förlåtna" ( Matt 9:2) Den oförlåtna synden hade fört med sig en andlig bundenhet, men så snart denna bröts botades hans förlamning.

De som stod runt omkring trodde att mannens oförmåga att gå var hela problemet, men Jesus visste att mannen behövde en mycket djupare befrielse innan han kunde återfå sin fulla hälsa.

(fortsatt citat)" Medan vi bad för Mary, en mogen kristen kvinna som sökte mer av Guds helande i sitt liv, mindes hon plötsligt något som hände när hon var 8 år. En äldre pojke hade närmat sig henne, pratat med henne och rört vid henne på ett sexuellt sätt. Hon hade blivit förvirrad och upprörd av det som hände.

Hon hade inte tänkt på händelsen på många år, men förstod att Herren förde upp det i hennes tankar nu så att han skulle kunna hela henne.

När Mary förlät pojken vad han hade gjort upplevde hon det som om han faktiskt var närvarande, och även hur smutsig hon hade känt sig av det som hänt. Vi bad Herren göra henne fri från det osynliga andliga inflytande som pojken haft över hennes liv. När Gud mötte henne med frihet och helande suckade hon djupt och berättade att hon upplevt en fantastisk känsla av befrielse när hon löstes från denna nedsmutsning.

Det Mary beskrev var i själva verket ett andligt inflytande som hållit henne bunden i 50 år. Det blev möjligt för henne att ta emot verklig frihet från Jesus". (slut citat) För att anknyta till det som är aktuellt "me too" .

Det är verkligen fantastiskt att alla de som pg.av olika anledningar inte vågat träda fram och berätta, nu gör det och avslöjar sina förövare. Men människan som blivit utsatt och även förövaren förstås, måste få hjälp som dessa två vi skrivit om härovanför. Den enda som kan ge verklig hjälp är Jesus Kristus.

Till slut ska jag citera en sång jag skrivit som finns på min CD "Goda gåvor" som förklarar hur Jesus sätter dej fri.

Den är skriven utifrån Jesaja 53 och 1 Petrus 2:24-25 samt utifrån det Jesus gjort på Golgata och när han uppstod igen för oss, som beskrivs i Nya Testamentets första 4 böcker Evangelierna:

" Straffet tog han på sig för att du skulle få frid. Det var dina smärtor han bar för din befrielse. Medan man trodde att han var slagen av Gud . Var det för din synd och sjukdom som han inte sa ett ljud. Tigande tog han hugg och slag tills hans rygg var som ett sår. All förbannelse tog han in i sig när spikarna trängde in i hans kropp. Det var våra sjukdomar han bar. Våra smärtor lade han på sig . Han var sårad för våra synders skull. Slagen för det onda vi gjort. Han dog för dig för att du skulle få frid. Genom Jesu sår har vi blivit helade ."

Med önskan om Guds Frid till dig detta nya år

Marie Lönngren Sonesson

 

Veckans bloggare:
Marie Lönngren Sonesson

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eleonora Lahti: Kejsaren är utan kläder

by Radio Tio | dec 23, 2015
Jag har nyligen kommit hem från en resa från andra sidan jordklotet. 
Hongkong! Annorlunda kultur, men ändå mycket som känns bekant. Vi hittar här också Mc Donalds, Applebutiker och fantastiska juldekorationer, men även märkliga matvaror längsmed gatorna, och maträtter man undrar om man kan äta....
- "Nej, här i Hongkong har vi inte hund och katt i maten, som i Kina..."

Mitt i allt detta är vi alla människor som strävar efter att få den levnadsstandard och frihet som vi drömmer om. 
Men först måste vi överleva....

Jag möter högutbildade unga människor, inom forskning och finanssektorn, som fortfarande bor hos sina föräldrar. Fillipinskor som arbetar i familjer som barnflickor, där de delar rum med barnen.  Och man upplever sig fångad i en ekonomisk omöjlighet till att få leva ett lugnare liv utan denna galna stress bland alla miljontals människor.

En stad där mamon lever sitt lyxliv bland sina undersåtar, och väver sina nät kring en befolkning som är påväg att förlora sin frihet mer och mer...
Och Filippinernas släktförbannelser driver deras kvinnor från hus och hem för sitt levebröds skull.

Och vi i vår kultur...???!!!?

Vi är så lätt och lagom, så balanserade och sunda att vi inte ens vågar tala när vi ser att " Kejsaren är utan kläder."
En kultur där vi likriktas för att passa in i ett system.
Politiskt och socialt, såväl som andligt/religiöst. 

Och vi har redan förlorat vår frihet, om vi först "vill veta" vad som är politiskt eller religiöst korrekt...
Jag befinner mig själv där gång på gång. 

Ett nålsöga att ta sig igenom och något att ständigt kämpa för.
Våga tro att jag kan höra, förstå, veta och vara frimodig.
Hur svårt kan det vara?
Vi är i Sverige...

Var och en av Guds barn kan höra från himlen. 
Utan mellanhänder!

Den som går in genom dörren är fårens herde. 
När han har fört ut alla sina får, går han före dem,
och fåren följer honom, 
därför att de känner igen hans röst.
Joh. 10:2,4

Vi har vår kamp att kämpa, vår strid att ta. Så att vi kan vara FRIA och MODIGA!

Även den konstnärliga själen behöver få andas igen - och uppleva frihet....

Ett nät av fångenskap vävs över hela vår jord. En strategi som infiltrerar alla kulturer, samhällsklasser och religiösa och politiska system. 
Upptagna med det vi tror är så viktigt. Anpassar oss för att passa in.
Vi gör det ena - men missar det andra...

De oförståndiga tog sina lampor 
men tog ingen olja med sig.
De förståndiga tog olja i kärlen 
tillsammans med sina lampor.
Matt. 25:3-4

Vi kanske ser varandras lampor, men finns det något i dem?
Kan det handla om att ha olja i sina lampor..?


-Eleonora Lahti

Leave a comment