full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: Kyrie Eleison!

by Radio Tio | jan 18, 2016

Så här i början på ett nytt år så är det naturligt att man blickar tillbaka och reflekterar över det år som har gått. 2015 var ett år fyllt av glädje och sorg. Det började med att jag fick en influensa som inte gav med sig i stället blev jag sämre och sämre tills jag den 20 januari hamnade på sjukhus. En virusinflammation som satt sig i lungorna gjorde att jag blev sjukskriven på heltid i nästa två månader. Den stora glädjen under denna tid var sonen Samuel som då ej uppnått ett års ålder och som var så nöjd med en pappa som ”bara” orkade sitta på golvet med honom och leka….Under hösten har jag varit pappaledig på heltid och vi har utvecklat en alldeles speciellt god relation Samuel och jag, mycket ”tack vare” att jag var sjuk under våren och fick så mycket tid tillsammans med honom.

Under samma period som jag var sjukskriven så kämpade en svägerska till mig en ojämn kamp mot cancer i bukspottskörteln. Cancern spred sig till levern som satte njurarna ur spel och under hösten klarade inte kroppen mer. Sorgen blev kännbar i familjen och gjorde att vi kom varandra närmare, påminda om livets skörhet men också hoppet om en ljusare framtid, en himmel utan sjukdomar och smärta. Begravningen blev ett ljust minne, där Jesu omfamnande liksom blev fysiskt förnimbar. När en sann Jesu efterföljare dör så är himlen närvarande, då blir begravningen en påminnelse om att våra kroppar bara är stoft men våra själar har evighetsvärde.

Ett minne som sticker ut under 2015 är såklart bilden av den döde treåringen på en strand i Turkiet. Jag vet att för många så brast det när de fick se den där bilden. För mig så brast det totalt. För tre år sedan var jag med familjen på All inclusive-resa till Bodrum i Turkiet, i början av september 2015 flöt en treårig pojke i land på samma strand, död...och min värld föll samman...Vad kan jag göra? Hur kan jag hjälpa? I de etablerade välfärds-sammanhang som jag rör mig i kände jag ett behov av ett "Kyrie Eleison", ett "Herre förbarma dig". Det blev en sång, vi sjöng den på en Hosianna-gudstjänst och det brast för fler människor…Jag kände ett stort behov av att vi som varit tysta länge höjer våra röster. Och precis så blev det, många berördes av den där bilden och tonläget i flyktingdebatten förändrades, många ljusa krafter tändes, det är ett ljust minne av 2015. Sången valde jag att lägga ut på Facebook  med noter och körarr. Efter några dagar hade den spridits till körledare och kyrkomusiker i hela landet och det var mycket roligt att se att den sjöngs från norr till  söder i landet. Vill ni ha noter eller körarr på sången så ligger allt utlagt på min Facebook-sida. Jag tar inget för dem, är bara glada att de sprids! Så här blev texten;

 

Kyrie Eleison-Herre förbarma dig

(Magnus Brengesjö 2015-09-03)

 

Herre vi ber för en värld full av nöd, Herre förbarma dig!

Vi ber för de tusende som flyr undan död, Herre förbarma dig!

Herre vi ber för var flykting i vår tid, Herre förbarma dig!

Vi ber att i länderna de flyr till finna frid, Herre förbarma dig!

 

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

 

Herre vi ber dig, hjälp dem som styr, Herre förbarma dig!

Hjälp dem att riva inte bygga en mur, Herre förbarma dig!

Herre vi ber för Sverige, vårt land, Herre förbarma dig!

Vi ber att du skyddar oss med din starka hand, Herre förbarma dig!

 

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

 

Herre, vi ber för var människa i nöd, Herre förbarma dig!

Ge oss nåd att dela med dessa vårt bröd, Herre förbarma dig!

 

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

Herre, vår Herre, Herre förbarma dig!

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison!

Kyrie Eleison, Kyrie Eleison!

 

 

Magnus Brengesjö, Mullsjö den 8 / 1 2016


Leave a comment