full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Hjärtats lovsång

by Radio Tio | jan 27, 2016

Musik omsluter oss överallt. Toner, sång och melodier med olika budskap. Det är svårt att värja sig emot bruset som tvingar sig in i våra öron, och påverkar oss även om vi inte tänker på det. Texter vi egentligen avskyr fastnar så lätt och blir som en plåga i hjärnan. Därför blir en stunds tystnad så värdefull, i alla fall för mig.

Musik och sång är en stor del av mitt liv men oftast när jag är hemma vill jag att det skall vara tyst. Jag behöver höra mina egna tankar och lyssna till det som rör sig inuti. Jag har märkt att plötsligt kan jag börja längta efter någon speciell sång. Denna sång kan då bli så mycket mer och beröra mig till tårar eftersom budskapet känns nytt och fräscht.

När sånger föds inom mig måste det vara tyst så att jag hör melodin och texten i mina tankar. När denna förmåga, som jag inte visste att jag hade först, visade sig för mig var det när jag hade avsatt tid för bön. Bibelorden blev levande och sångerna bara kom. Min första sång kom för över tjugofem år sedan som en överraskning från himlen. Guds Ande tog mig in i en dimension jag inte kände till att jag hade.

Jag är en lovsångare och sångerna som föds är lovsånger till Fadern, Sonen och Anden. Mitt födande har varit intensivt under vissa tider och under långa perioder har det varit helt tyst. Det jag kan konstatera när jag tittar tillbaka och summerar, är att kärleken till Jesus påverkar sångflödet ur mitt hjärta.

Tider då jag stannar upp, vänder om och tar mig tillbaka till förundrans plats som är fokusering på bön och meditation över ordet, ökar kärleken till Jesus.

Följden blir att beundran och tillbedjan till honom kommer tillbaka och plötsligt börjar det flöda ur mitt inre igen.

Kärleken till Jesus är en viktig grund för hela mitt liv, mitt födande av sånger och mitt tjänande i stort. Han är ämnet för vår lovsång och kommer alltid att vara centralgestalten, den vi lever för.

Jag vill tillbaka till hjärtats lovsång...Det handlar om dig Jesus. En sångstrof vi sjöng ofta för ett antal år sedan. Denna sång (eng. Heart of worship), sätter ord på att hjärtats lovsång mer än allt vi kan skapa och genom vår musikaliska förmåga.

Musiken som också är ett verktyg att tillbe kan ibland dränka oss i ljud och vi tappar hjärtat. 
Kärleken och beundran av honom måste alltid vara ”drivet” i vår tillbedjan. Gudsrelationen handlar först och främst om hjärtat.


Eva Marklund

Leave a comment