full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Hjärtats lovsång

by Radio Tio | jan 27, 2016

Musik omsluter oss överallt. Toner, sång och melodier med olika budskap. Det är svårt att värja sig emot bruset som tvingar sig in i våra öron, och påverkar oss även om vi inte tänker på det. Texter vi egentligen avskyr fastnar så lätt och blir som en plåga i hjärnan. Därför blir en stunds tystnad så värdefull, i alla fall för mig.

Musik och sång är en stor del av mitt liv men oftast när jag är hemma vill jag att det skall vara tyst. Jag behöver höra mina egna tankar och lyssna till det som rör sig inuti. Jag har märkt att plötsligt kan jag börja längta efter någon speciell sång. Denna sång kan då bli så mycket mer och beröra mig till tårar eftersom budskapet känns nytt och fräscht.

När sånger föds inom mig måste det vara tyst så att jag hör melodin och texten i mina tankar. När denna förmåga, som jag inte visste att jag hade först, visade sig för mig var det när jag hade avsatt tid för bön. Bibelorden blev levande och sångerna bara kom. Min första sång kom för över tjugofem år sedan som en överraskning från himlen. Guds Ande tog mig in i en dimension jag inte kände till att jag hade.

Jag är en lovsångare och sångerna som föds är lovsånger till Fadern, Sonen och Anden. Mitt födande har varit intensivt under vissa tider och under långa perioder har det varit helt tyst. Det jag kan konstatera när jag tittar tillbaka och summerar, är att kärleken till Jesus påverkar sångflödet ur mitt hjärta.

Tider då jag stannar upp, vänder om och tar mig tillbaka till förundrans plats som är fokusering på bön och meditation över ordet, ökar kärleken till Jesus.

Följden blir att beundran och tillbedjan till honom kommer tillbaka och plötsligt börjar det flöda ur mitt inre igen.

Kärleken till Jesus är en viktig grund för hela mitt liv, mitt födande av sånger och mitt tjänande i stort. Han är ämnet för vår lovsång och kommer alltid att vara centralgestalten, den vi lever för.

Jag vill tillbaka till hjärtats lovsång...Det handlar om dig Jesus. En sångstrof vi sjöng ofta för ett antal år sedan. Denna sång (eng. Heart of worship), sätter ord på att hjärtats lovsång mer än allt vi kan skapa och genom vår musikaliska förmåga.

Musiken som också är ett verktyg att tillbe kan ibland dränka oss i ljud och vi tappar hjärtat. 
Kärleken och beundran av honom måste alltid vara ”drivet” i vår tillbedjan. Gudsrelationen handlar först och främst om hjärtat.


Eva Marklund

Leave a comment