full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Alf Lax: Sång för oss samman

by Radio Tio | feb 03, 2016
Frid vänner!

Sverige är ett sjungande land, särskilt när det gäller körsång. Det är få länder som kan visa upp ett mer aktivt sång och körliv, än det vi utövat och präglats av i flera generationer. Här har kyrkan med sin allsång och sin körsång, haft ett stort inflytande. I stort sett, fanns det en kyrkokör i varje kyrka, från början av 1900-talet. Denna körsång har satt sina spår. Inte sällan hör man än idag. "Jag är med i en kör,vi har körövning då och då", osv.

Slavarna i USA och i flera andra länder började sjunga ut sin längtan,dom sjöng i kör, tillsammans. Sverige var fattigt på 1800-talet. Men vi sjöng tillsammans.

Jag har ingen klar analys om detta, vad det kunde betyda för dessa människor då.
Men idag vet vi att sången frigör människan. Att få sjunga tillsammans, i kör eller i allsång skapar en tillhörighet, en trygghet som bryter känslan av utanförskap.

Så vänner låt oss sjunga tillsammans,där vi alla får vara med i gemensam kör. Låt oss samtidigt även njuta av den bearbetade körsången. Där de olika stämmorna ljuder i samklang, allt från bas-stämma, till tenor. Sluta inte sjunga vänner. Tvärtom, låt sången ljuda så som stora vattenfall!

Vi hade en kanonkonsert på Brinkeberg anstalten den 26 dec. Jag och fängelsepastorn Anders Norlander plus två av de intagna killarna, som genomgått säsongens gitarrkurs uppträdde tillsammans. Så vi var alltså 4 st med var sin gitarr i matsalen på Brinkan. Det kom ca 25 st killar för att lyssna till vårt framträdande. Det var höga visslingar och stora applåder när vi spelade och sjöng. Killarna sjöng egna låtar plus Jimmi Hendriks och Fogerthy, Bob Dyland m.m.
Snacka om succé! Det blir absolut en ny gitarrkurs nu till våren.

/ Alf

Leave a comment