full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Alf Lax: Sång för oss samman

by Radio Tio | feb 03, 2016
Frid vänner!

Sverige är ett sjungande land, särskilt när det gäller körsång. Det är få länder som kan visa upp ett mer aktivt sång och körliv, än det vi utövat och präglats av i flera generationer. Här har kyrkan med sin allsång och sin körsång, haft ett stort inflytande. I stort sett, fanns det en kyrkokör i varje kyrka, från början av 1900-talet. Denna körsång har satt sina spår. Inte sällan hör man än idag. "Jag är med i en kör,vi har körövning då och då", osv.

Slavarna i USA och i flera andra länder började sjunga ut sin längtan,dom sjöng i kör, tillsammans. Sverige var fattigt på 1800-talet. Men vi sjöng tillsammans.

Jag har ingen klar analys om detta, vad det kunde betyda för dessa människor då.
Men idag vet vi att sången frigör människan. Att få sjunga tillsammans, i kör eller i allsång skapar en tillhörighet, en trygghet som bryter känslan av utanförskap.

Så vänner låt oss sjunga tillsammans,där vi alla får vara med i gemensam kör. Låt oss samtidigt även njuta av den bearbetade körsången. Där de olika stämmorna ljuder i samklang, allt från bas-stämma, till tenor. Sluta inte sjunga vänner. Tvärtom, låt sången ljuda så som stora vattenfall!

Vi hade en kanonkonsert på Brinkeberg anstalten den 26 dec. Jag och fängelsepastorn Anders Norlander plus två av de intagna killarna, som genomgått säsongens gitarrkurs uppträdde tillsammans. Så vi var alltså 4 st med var sin gitarr i matsalen på Brinkan. Det kom ca 25 st killar för att lyssna till vårt framträdande. Det var höga visslingar och stora applåder när vi spelade och sjöng. Killarna sjöng egna låtar plus Jimmi Hendriks och Fogerthy, Bob Dyland m.m.
Snacka om succé! Det blir absolut en ny gitarrkurs nu till våren.

/ Alf

Leave a comment