full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren Sonnesson: Ett Guds under

by Radio Tio | feb 10, 2016

Vill börja med en vers i  Höga Visan som ju också tonsattes för några decennier sedan. ” Mitt hjärta flödar över , av sköna ord jag säger. Du är den skönaste av människors barn den skönaste. Min dikt gäller en konung , en konung gäller min dikt. Min dikt gäller en konung , en konung gäller min dikt”

Även om mitt liv inte alltid har varit så lätt så kan jag säga en sak: 
Jag har alltid, ända sen jag var barn, gått till Gud med mina svårigheter och jag har hela tiden sett honom göra mirakler i mitt liv.

Därför när jag tänker på honom så blir mitt hjärta alldeles varmt och jag kan inget annat göra än älska honom, tacka och prisa honom! Fadern Sonen och Den Helige Ande : )

Jag vill dela med mig av ett av dessa  mirakler här .

Det står ju i Apostlagärningarna :

” Vi för vår del kan inte låta bli, att tala om vad vi har sett och hört”(den strofen finns ju tonsatt. Sjöng den mycket speciellt på 70-talet)

Det är min dotter som berättar här nedanför i en intervju. Det var hundratals människor som bad för henne under denna tid när hon var sjuk. Hon berättar här med egna ord nu mer än 5 år efter att hon blev friskförklarad. Hennes man Mikael Wärnberg har tagit bilden. Vill bara först tillägga en sak till det hon berättar.

En tid innan hon blev sjuk satt Charlotte och jag i soffan hemma. Då hörde jag Gud viska inom mig: ” Du skall säga till Charlotte att hon inte ska ”Frukta för ont budskap”. Jag hade då absolut ingen aning om varför han sa så. Men jag sa till Charlotte : "Gud säger till mig att jag ska säga till dig att du inte skall frukta för ont budskap."

(Det lustiga var ju att det kom på gammal svenska.Troligtvis från bibel 1917 som jag läste när jag var yngre) Jag visste inte helt säkert men jag anade att det var en vers i bibeln. Det häftiga var att jag fick samma ord av 3 personer från helt olika sammanhang, efter denna händelse. En visste att det var en bibelvers som stod i psaltaren 112:7.

Charlotte fick leukemi när hon var 16 år gammal. Hon fick sedan vara med om ett mirakulöst tillfrisknande och är idag helt fri från cancern.  
– Läkarna kan inte förklara hur min sjuka lever blev frisk eller hur jag kunde återhämta mig så snabbt efter transplantationen av stamceller, säger hon.

Charlotte Wärnberg berättar hur hennes hals plötsligt svullnade upp i slutet av sommaren 2007 då hon var sexton år gammal och strax skulle börja andra året på gymnasiet. Halsen var enormt stor på grund av svullna körtlar och Charlotte sökte en specialistläkare i tro att det kunde vara halsfluss. Men proverna som togs visade att något betydligt allvarligare låg bakom symptomen. Hon fick en remiss till akuten och därefter gick allt fort.

Chockbesked om cancer
– Jag fick veta att jag hade cancer i blodet, så kallad leukemi. Det kändes overkligt och beskedet kom som en stor chock. ”Vad ska hända nu?”, tänkte jag och grät. 
Trots den svåra diagnosen kände Charlotte sig inte särskilt orolig när den värsta chocken lagt sig, berättar hon. 
– Även om det var ett tungt besked hämtade jag kraft i min tro på Gud. Jag kände mig trygg i tron på att Gud var med mig. Men det är klart att det var väldigt tufft flera gånger under behandlingen då jag var oerhört dålig.

Allvarligaste formen
Charlotte påbörjade en åtta månader intensiv cellgiftsbehandling eftersom hon hade den allvarligaste formen av leukemi. Hon gick bara till skolan ibland när hon orkade mellan behandlingarna då hon låg inne på barncanceravdelningen.
Charlottes mamma bodde hos henne under de perioder hon fick ligga inne på sjukhuset. Ibland var hon inlagd en vecka i taget och ibland bara några dagar. 
– Jag längtade tillbaka till skolan och mina kompisar på estetiska programmet med musik som inriktning. Mina vänner ställde verkligen upp för mig, kom hem till mig och fanns där för att stötta mig under den svåra perioden. 
Charlotte hade spelat mycket innebandy och tror att hon hade nytta av att vara vältränad. Hon kunde till och med vara med och träna innebandy ibland mellan behandlingarna och spelade två matcher, berättar hon leende.

Trodde på helande
– Men jag kände mig mycket tröttare när jag fick cellgifter. En gång fick jag jätteont i magen och kände att nu dör jag. Det var fruktansvärt.
– Jag fick även en infektion som gjorde att mitt ansikte svullnade upp jättemycket. Jag hade väldigt ont och hade dessutom tappat allt hår, vilket gjorde att jag knappt ville se mig själv i spegeln. Jag kände inte igen mig själv och det var psykiskt jobbigt. 
– Mitt mål var hela tiden att bli frisk från cancern. Jag såg framför mig att Gud skulle hela mig till slut. Men de stunder jag mådde som sämst bara grät och grät jag och kände att nu orkade jag inte mer.

Levern blev skadad
Läkarna gav henne från början 50 procents chans att överleva. Men hennes lever tog stryk av cellgifterna efter ett tag och läkarna visste inte om levern skulle klara behandlingen. 
– Det var många som bad för mig, både i församlingen Livets Ord som jag och min familj tillhörde då och på deras bibelskola. Även världen över bad människor om att jag skulle bli helad. Min mamma skickade ut mejl och det spred sig som en löpeld till bland annat Kina och Indien och USA. 
– Några dagar senare visade nya prover att levern var helt frisk. Läkarna kunde inte förklara hur det gått till. En av läkarna sa att det måste vara något övernaturligt som skett, minns Charlotte.

Benmärgstransplantation
Efter den avslutade cellgiftsbehandlingen behövde hon en benmärgstransplantation för att inte riskera att cancern skulle komma tillbaka snart igen, sa läkarna. 
Sökandet efter en benmärgsdonator visade sig bli svårt. Trots att tusentals personer testades för att se om de var lämpliga hittades ingen donator. Många människor iförsamlingen men även månnga andra som fick höra om detta, gick och testade sig för att se om de kunde bli donatorer, men ingen matchade henne. 
– Även om jag var lite orolig ibland, försökte jag fokusera på att det skulle lösa sig till slut, säger Charlotte.
Lösningen blev en navelsträng från Belgien. Den tredje april 2008 fick Charlotte nya stamceller från navelsträngens blod insprutade genom en slang. 
– Jag blev väldigt trött efter transplantationen och orkade knappt gå tio meter de första dagarna. Jag var tvungen att vistas i ett isolerat rum på sjukhuset för att minska den överhängande risken att få infektioner.

Mirakulös återhämtning
Det är vanligt med olika komplikationer efter en transplantation; till exempel feber och lunginflammation. Charlotte fick höra att hon skulle räkna med att vara isolerad i en månad.
– Men jag tillfrisknade så snabbt att jag fick komma ut ur isoleringen efter två och en halv vecka. Min kropp återhämtade sig mycket snabbare än väntat och jag fick inga komplikationer.
– En av sjuksköterskorna sa att hon aldrig varit med om en patient som inte ens fått feber efteråt. När jag skrevs ut sa överläkaren: ”Vi kan inte riktigt förstå det här. Det måste vara en annan kraft inblandad.”

Tacksam för livet
Charlotte säger att hennes tro på Gud har blivit mycket starkare av det hon gått igenom. 
– Jag klarade mig oerhört bra genom hela behandlingen och är i dag helt frisk. Jag är så tacksam till Gud för att jag lever. I dag känns det overkligt att tänka tillbaka på allt jag var med om. Det var flera andra patienter som inte överlevde under tiden jag var på barncanceravdelningen. Jag har fått en ny syn på livet och tar inte saker för givet på samma sätt som tidigare.

 Gud är densamme idag som han var på den tiden Nya Testamentet skrevs! Så var uppmuntrad att alltid hålla fast vid Guds ord och vet att han vill alltid göra mirakler i ditt liv.

/ Marie Lönngren Sonesson

Leave a comment