full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Vila i löftesord

by Radio Tio | mar 02, 2016

Jag planerar att så småningom ge ut en ny cd igen med sånger jag har fått genom åren. Musiken, sången och textskrivandet är en gåva jag har fått av Gud. Denna gåva vill jag ta vara på och ge tillbaka till Honom som har lagt sången i mitt hjärta.

Det må ju alltid till ekonomi också när en ny utgivning skall 'födas fram' och det är kanske något som jag och många med mig som sysslar med den skapande sidan av musik inte alltid tycker är den roliga biten att ta tag i. Jag är en bit på vägen ekonomiskt men har inte alla pengar än som behövs för ett helt album. 

När jag förstod att det behövdes mer pengar än det jag har idag på kontot så märkte jag en reaktion inom mig - en gammal känsla jag burit inom mig hela mitt liv flöt nu upp till ytan och ville hävda sitt 'gamla budskap' åter igen: " Du kommer bara att få ett nej såsom du alltid fick Ingalill. Varför skall du gå till Gud och be Honom om vad du behöver"? 

Det samma minnet från barndomens tidiga år gör sig påmind igen! Varje gång jag ville fråga min far om jag kunde få en krona eller en aldrig så liten 50 öring till godis - fick jag ett nej! Till slut gav jag upp med att fråga och retirerade in i en inre uppgivenhet att det var aldrig någon idé att be pappa om något alls! Jag började frukta för hans nej! 

Tänk att jag befinner mig här, vid just detta nej idag, mitt i den skapande och roliga processen som det är att planera för en ny cd. Är det nu gamla tankemönster och tankebyggnader som står i vägen skall rivas ner? Lögner som grott sig fast och blivit en del av mina inre föreställningar och emotionella uppfattningar om min himmelske Far, för inte att säga om hur jag ser på mig själv? 

Jodå - just här är det jag befinner mig när jag skriver detta. Är jag ledsen? Irriterat eller frustrerad eller stressad?  Inte alls. Veckor har gått och jag har funnit en djupare vila i de löftesord jag läser varje dag. Min längtan och önskan att se Guds Farshjärta för mig har vuxit sig djupare och starkare för varje dag. 

Denna sanning kan inte värderas i pengar - inte ens vad ett nytt album kostar att ge ut. Det är väl inga problem alls för Gud att få fram 150 000 kr till min cd? ( Lätt som en plätt för Honom ;) men jag anar att Han vill ge mig ett ännu värdefullare och rikare svar först: Vissheten om att min Far i himlen, i Jesus Kristus, har gett sitt JA och amen till alla löftena som också tillhör mig, här och nu, idag och till evig tid! 

När jag är ute och går varje dag och gör alla mina önskningar kända inför Gud så är det ofta där jag hamnar till slut: "Att lära känna Dig är min längtan att lära känna dig" ( Johnny Slottheden )

Detta kan inte enbart vara ord jag läser på sidorna i min Bibel utan må också bli en förvandlande kraft av mitt hjärta tankar. Det är då och endast då jag vet att Han är bara god - när mitt hjärtas ögon ser Honom som Han verkligen är 

”Överlämna din väg åt HERREN, förtrösta på honom, han skall göra det.”
‭‭Psaltaren‬ ‭37:5‬ ‭

Vem vet? Kanske det blir en ny sång av denna erfarenhet en dag. 

/Ingalill Vaim 

Leave a comment