full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Vila i löftesord

by Radio Tio | mar 02, 2016

Jag planerar att så småningom ge ut en ny cd igen med sånger jag har fått genom åren. Musiken, sången och textskrivandet är en gåva jag har fått av Gud. Denna gåva vill jag ta vara på och ge tillbaka till Honom som har lagt sången i mitt hjärta.

Det må ju alltid till ekonomi också när en ny utgivning skall 'födas fram' och det är kanske något som jag och många med mig som sysslar med den skapande sidan av musik inte alltid tycker är den roliga biten att ta tag i. Jag är en bit på vägen ekonomiskt men har inte alla pengar än som behövs för ett helt album. 

När jag förstod att det behövdes mer pengar än det jag har idag på kontot så märkte jag en reaktion inom mig - en gammal känsla jag burit inom mig hela mitt liv flöt nu upp till ytan och ville hävda sitt 'gamla budskap' åter igen: " Du kommer bara att få ett nej såsom du alltid fick Ingalill. Varför skall du gå till Gud och be Honom om vad du behöver"? 

Det samma minnet från barndomens tidiga år gör sig påmind igen! Varje gång jag ville fråga min far om jag kunde få en krona eller en aldrig så liten 50 öring till godis - fick jag ett nej! Till slut gav jag upp med att fråga och retirerade in i en inre uppgivenhet att det var aldrig någon idé att be pappa om något alls! Jag började frukta för hans nej! 

Tänk att jag befinner mig här, vid just detta nej idag, mitt i den skapande och roliga processen som det är att planera för en ny cd. Är det nu gamla tankemönster och tankebyggnader som står i vägen skall rivas ner? Lögner som grott sig fast och blivit en del av mina inre föreställningar och emotionella uppfattningar om min himmelske Far, för inte att säga om hur jag ser på mig själv? 

Jodå - just här är det jag befinner mig när jag skriver detta. Är jag ledsen? Irriterat eller frustrerad eller stressad?  Inte alls. Veckor har gått och jag har funnit en djupare vila i de löftesord jag läser varje dag. Min längtan och önskan att se Guds Farshjärta för mig har vuxit sig djupare och starkare för varje dag. 

Denna sanning kan inte värderas i pengar - inte ens vad ett nytt album kostar att ge ut. Det är väl inga problem alls för Gud att få fram 150 000 kr till min cd? ( Lätt som en plätt för Honom ;) men jag anar att Han vill ge mig ett ännu värdefullare och rikare svar först: Vissheten om att min Far i himlen, i Jesus Kristus, har gett sitt JA och amen till alla löftena som också tillhör mig, här och nu, idag och till evig tid! 

När jag är ute och går varje dag och gör alla mina önskningar kända inför Gud så är det ofta där jag hamnar till slut: "Att lära känna Dig är min längtan att lära känna dig" ( Johnny Slottheden )

Detta kan inte enbart vara ord jag läser på sidorna i min Bibel utan må också bli en förvandlande kraft av mitt hjärta tankar. Det är då och endast då jag vet att Han är bara god - när mitt hjärtas ögon ser Honom som Han verkligen är 

”Överlämna din väg åt HERREN, förtrösta på honom, han skall göra det.”
‭‭Psaltaren‬ ‭37:5‬ ‭

Vem vet? Kanske det blir en ny sång av denna erfarenhet en dag. 

/Ingalill Vaim 

Leave a comment