full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Omständigheter

by Radio Tio | mar 30, 2016

I skrivande stund sitter jag och min man på x2000, flera timmar försenade på grund av ett bombhot i en stad i mellan Sverige. Vi är helt i händerna på en omständighet vi inte kunnat förutse. Det är natt och vi vet inte när vi kommer att vara hemma. Kanske tidigt imorgon bitti. Många tankar rör sig inom mig. När kommer vi hem? Hur skall vi orka med vårt arbete imorgon? Varför just idag? Varför just vårt tåg? Frågor som om någon vecka inte känns så viktiga längre. Då kommer vi att kunna se tillbaka och ha perspektiv. Nu rör sig allting runt det som händer i stunden och hur vi påverkas av av det som händer just nu.

Idag är det första dagen i påskhelgen, skärtorsdag. Hela påskhelgen ligger framför och budskapet om Jesu död och uppståndelse är mera aktuellt än någonsin. Kanske var det så för lärjungarna att situationen Jesus hamnat i framstod som en omständighet. Han hade varit tydlig och talat om sin död och uppståndelse men ingen av dom var beredd på att Jesus skulle fängslas, dömas och straffas med döden. Allt hände så fort, plötsligt var Jesus och lärjungarna fast in en obehaglig och hotfull situation dom inte kunde styra över. Jesu vänner flydde och lämnade honom att ensam konfronteras med det religiösa och politiska ledarskapet. För dom som levt nära Jesus och som trott att han kom
för att stanna blev frågorna många. Var han verkligen Guds Son? Skulle han inte ta över det politiska herraväldet och bli Kung över Israel? Varför döden? Hur skall det bli med oss? Lärjungarna hade inte perspektiv på händelsen de just tog del av. För dom var Jesu död en katastrof och ett misslyckande. Dom förstod inte vikten av det som hände eftersom dom inte hade perspektiv.

Jesus död såg ut som ett nederlag, men uppståndelsens konsekvens är oerhörd. Lärjungarnas förvåning och tvivel över att graven var tom blev ännu en omständighet att bearbeta. En del trodde men en del tvivlade. Kan det vara sant? Hur kan en person som utstått detta lidande levande lämna sin grav? Var är han nu? Kan kvinnorna sett rätt när de såg honom levande? Frågor som säkert rörde sig inom Jesu närmaste vänner. Efter några dagar mötes Jesus lärjungarna levande uppstånden. Allt förändras och nu ser vi perspektivet på denna katastrof. Vi har en Jesus som inte är död han lever. Han har besegrat dödens makt och ger evigt liv till den som tror. Den omständighet Jesus hamnade i har fått konsekvens för hela världen. Världens viktigaste händelse fick världens viktigaste konsekvens.

Att sjunga om denna händelse och om det blodet som rann från Jesus kropp. Ett blod som blev betalningen för dig och mig är de starkaste och mest verksamma sångerna. Dom berör mitt hjärta och förvandlar mitt perspektiv. Plötsligt ser jag mig själv och mina omständigheter på ett nytt sätt jag får perspektiv.

Leave a comment