full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren Sonesson: Tro ger liv

by Radio Tio | apr 14, 2016

Hej kära vänner : )

Skriver med en glädje i mitt inre över att Gud hör bön!

Gud är din och min Far när vi har blivit födda på nytt och han älskar oss mer än en jordisk far kan älska sitt barn.

För några dagar sedan så bad jag min himmelske Far om ett ord. Jag hade några bekymmer och jag sa till Fader Gud att jag behöver ett ord att stå på. Guds ord är ju den fasta klippan som vi kan stå på när det blåser runt omkring oss.

Jag fickett ord. Det står i Johannesevangeliets 20:e kapitel vers 31. ”Men dessa har blivit nerskrivna, för att ni ska tro att Jesus är Messias, Guds Son och för att ni genom tron ska ha LIV i hans namn!!!”

I morse ringde en vän som jag inte har hört av på 2 år. Hennes dotter har blivit frälst och har överlevt en sjukdom som skulle varit hennes död för länge sedan. Läkarna fortsätter att tala ut att dottern kommer att dö vid en viss ålder. Den första åldern de talade ut har hon ju överlevt. Nu har de satt en annan ålder för hennes död. Då fick jag dela detta ord från Johannesevangeliet som talar om att Jesus kom för att ge oss liv.

Sen tänkte jag på Johannes, Jesu lärjunge som skrev denna versen. Han var den lärjunge som var närmast Jesus. Han om någon hade sett och hört och verkligen lärt känna Jesus. Han visste att det liv Jesus har att ge,besegrar döden!

Vi har ju nyss firat Livets största högtid. Det sjunger inom mej nu: ” Han är UPPSTÅNDEN HAN LEVER OCH GRAVEN DEN ÄR TOM!!

Forsättningen; Han är uppstånden , han lever och vi har själva sett honom. Jesus vår frälsare har gett oss evigt liv. Han vunnit seger över döden, Jesus har gjort allting NYTT. Han som var död han lever, han vann en evig seger! HAN LEVER !! (text o musik : Bo och Elsa Järpehag)

Stor Välsignelse önskar jag er alla från vår himmelske Far

/ Marie Lönngren Sonesson

Leave a comment