full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren Sonesson: Tro ger liv

by Radio Tio | apr 14, 2016

Hej kära vänner : )

Skriver med en glädje i mitt inre över att Gud hör bön!

Gud är din och min Far när vi har blivit födda på nytt och han älskar oss mer än en jordisk far kan älska sitt barn.

För några dagar sedan så bad jag min himmelske Far om ett ord. Jag hade några bekymmer och jag sa till Fader Gud att jag behöver ett ord att stå på. Guds ord är ju den fasta klippan som vi kan stå på när det blåser runt omkring oss.

Jag fickett ord. Det står i Johannesevangeliets 20:e kapitel vers 31. ”Men dessa har blivit nerskrivna, för att ni ska tro att Jesus är Messias, Guds Son och för att ni genom tron ska ha LIV i hans namn!!!”

I morse ringde en vän som jag inte har hört av på 2 år. Hennes dotter har blivit frälst och har överlevt en sjukdom som skulle varit hennes död för länge sedan. Läkarna fortsätter att tala ut att dottern kommer att dö vid en viss ålder. Den första åldern de talade ut har hon ju överlevt. Nu har de satt en annan ålder för hennes död. Då fick jag dela detta ord från Johannesevangeliet som talar om att Jesus kom för att ge oss liv.

Sen tänkte jag på Johannes, Jesu lärjunge som skrev denna versen. Han var den lärjunge som var närmast Jesus. Han om någon hade sett och hört och verkligen lärt känna Jesus. Han visste att det liv Jesus har att ge,besegrar döden!

Vi har ju nyss firat Livets största högtid. Det sjunger inom mej nu: ” Han är UPPSTÅNDEN HAN LEVER OCH GRAVEN DEN ÄR TOM!!

Forsättningen; Han är uppstånden , han lever och vi har själva sett honom. Jesus vår frälsare har gett oss evigt liv. Han vunnit seger över döden, Jesus har gjort allting NYTT. Han som var död han lever, han vann en evig seger! HAN LEVER !! (text o musik : Bo och Elsa Järpehag)

Stor Välsignelse önskar jag er alla från vår himmelske Far

/ Marie Lönngren Sonesson

Leave a comment