full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lena Andersson Hubbard: Guds Ande i församlingen

by Radio Tio | maj 04, 2016

Jag berättade förut att vi har hittat en ny församling här i Phoenix. Den första av alla vi varit med i som talar om väckelse. Jag tror att vi som svenskar har mer av en väckelsemedvetenhet. Beroende på var man är med förstås, men vi har ett väckelsearv i Sverige som mitt i allt det utpräglat sekulära lever vidare och har skapat starka kristna.

Vi har inte gått in här med hull och hår ännu och det beror väl på att vi kanske är lite kyrktrötta som Eleonora skrev om förut. Också beroende på att dom år, min man och jag  har haft, där vi varit involverade i ministry, min man som barnpastor, och jag i lovsångstjänst har varit väldigt intensiva. Samtidigt har vi då slungats in i gemenskapen på ett speciellt sätt där vi snabbt lärt känna alla. Lite svårare nu när ingen vet vilka vi är. Hur kommer man in?

I söndags bad jag Gud att hjälpa mej att inte jämföra med det jag varit med om tidigare. Det är så lätt att bli präglad av det sammanhang där man först lärde känna Jesus och kristen tro. Jag minns hur Lester Sumrall en gång sa att de flesta inte kommer längre än till sin första uppenbarelse. Vet inte om det var det här han menade.

Den här nya församlingen är väldigt seriösa. Musiken är jättestark och speciellt pastorsfrun är väldigt eldig och profetisk. Jag gillar det, och jag har väldigt lätt för att hoppa in och be i tungor så det slår gnistor. Men ibland undrar jag, var är humorn och glädjen? Jag har lärt känna Gud som kärleken naturligtvis, men jag har också upplevt så mycket humor och skratt och total frihet i den helige Ande. Det blir så ansträngande när man måste ta i och anstränga sej så mycket hela tiden. Jag kanske har fel. Kanske är det åldern som tar ut sin rätt. Men jag tänker, om inte människor får uppleva Guds nåd och hur befriande Guds Ande är, vad ska vi då gå ut och dela till människor?

En fördel vi har i Sverige är att när Gud börjar verka så märks det verkligen. Här i USA finns så många kyrkor och det kan vara svårt att märkas i mängden. Jag hoppas innerligt att vår nya församling ska nå ut och göra skillnad här i Phoenix.  Jag bara efterfrågar lite mer förtröstan kanske och tro på att Gud verkar även när vi inte tar i så mycket. Och jag kanske fortfarande bara tittar in utan att egentligen ha trätt in eftersom vi är mer av besökare än medlemmar.

Jag ber att Gud ska inlemma oss i en verklig gemenskap som vi så innerligt behöver. Speciellt i den tid vi lever i.

Leave a comment