full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Johanna Högberg - Lovsången öppnar vägen

by Radio Tio | jun 01, 2016

Jag heter Johanna och är gästbloggare på Radio10s Musikblogg, och vill dela med mig av vad Herren har lagt på mitt hjärta.

Jag är en vardagsmusiker som njuter och uppskattar den mesta musiken. Detta konstverk av harmonier, toner och ackord som når in i själens djupaste rum och berör i en våglängd av våra liv som inget annat har förmåga till. Men den musik som tilltalar mig mest är den musik som för mig närmare Pappa Gud i himlen, som tar mig inför hans tron, in i det allra heligaste.

Jag är en hängiven och överlåten lovsångare. För mig finns få saker som är bättre än sann hängiven tillbedjan och lovprisning inför den levande Guden. Jag står ofta i gudstjänster och sjunger lovsång och känner att ”här vill jag stanna, här vill jag bygga mig en hydda.” För Herrens ande är så starkt utgjuten i dessa tillfällen, men frågan är varför?

I helgen när jag var med och ledde lovsång i min församling så hörde jag ett ord som bultade i mitt hjärta. ” Pursue, pursue, pursue” Alltså vi skall jaga, sträva efter, anstränga oss, ägna oss åt att söka Herren. Vi skall ha Jesus för våra ögon, det är bland det viktigaste vi kan ägna oss åt, för här öppnas en dörr, en väg rakt upp till tronen.

En morgon för några år sedan när jag läst min dagliga andaktsbok ”Daglig Kraft från Ovan”, talade Herren till mig om just detta. I texten stod det ungefär så här; ” Gud vill bli dyrkad, men inte bara för sin egen skull, utan för att han vet att när vår kärlek flödar ut mot honom, så kan människan uppnå det renaste och bästa av sitt väsen”. Herren sa till mig att så är det med lovsången och tillbedjan, när ni, mitt folk, står inför mig i lovsång och i tillbedjan, inför mig och bara har mig för era ögon, då är ni som renast.

Lovsången i sig är inte det som gör oss rena utan kärleken till Honom. Men lovsången hjälper oss att fokusera på honom och släppa taget om allt annat för en stund. Varför säger jag nu detta? Jo för jag vill uppmuntra dig, att nästa gång du står i en gudstjänst och sjunger sånger till Herren; släpp allt annat runt omkring, fokusera på Jesus, dra dig närmare honom, och vet att då finns en renhet över dig, du står inför Guds tron i himmelen.

Jag vill upphöja dig min Gud, du konung, och lova ditt namn alltid och för evigt. Jag vill dagligen lova dig och prisa ditt namn alltid och för evigt. ” Ps 145:1-2

Guds frid och välsignelse önskar jag er.

Leave a comment