full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklund: Herre jag älskar din boning den plats där din härlighet bor

by Radio Tio | jul 27, 2016
Idag är det riktigt varmt. Lite svårt att vara på topp i tanken. Jag valde ändå att ta en stund med min bibel och fokusera på ordet. Vissa dagar speciellt då jag släpper taget om det vardagliga får bli som dom blir. Jag talar stilla med Herren dessa dagar och låter tankarna få flyga. Ganska snart kommer längtan och jag vill bestämma möte med Herren och fokusera en stund. Tacksam för det behovet.

Idag hamnade jag i Psaltaren och läste några psalmer av David. Ofta lyser längtan igenom till platsen där Herrens härlighet bor i Davids sånger och texter. Någonting måste ha hänt i hans hjärta under mötet med Gud. David beskriver sin gudsfruktan och sitt behov av att uppleva och känna Guds närvaro i sitt liv. Under tider av felsteg och misstag blir hans bön intensiv ” Rena mig Herre och tag inte din helige Ande ifrån mig”.

David fick i sina psalmer se Messias profetiskt men fick aldrig möta honom personligen, varken fysiskt eller andligt. Trots det var hans största och starkaste längtan att fä vara i Herrens närvaro och skåda Hans tempel. Jag kan i Davids texter läsa profetiska ord som stärker min förundran över Guds planer och den röda Messias tråd som sträcker sig genom hela Gamla Testamentet.

David fick vara ett viktigt redskap genom många profetiska ord om Messias som han fick förmedla under sin livstid. Vissa av hans psalmer innehåller förutsägelser som nästan ordagrant uppfylldes när Messias kom och blev världens frälsare Jesus är verklig för mig. Det han gjorde och vann för mig är grunden för min lovprisning och tillbedjan. Den gudsfruktan David representerar inspirerar mig och jag önskar att bli en guds människa som han. En person som ödmjukar mig under Herren mäktiga hand och är villig att bli ett redskap som Gud kan använda. En människa som är känslig inför det som är orent, erkänner sin synd och vars enda längtan är att ära Herren med hela sitt liv. Jag har funderat på varför mitt behov av att stämma möta med Jesus är så stort. Mitt enda svar på den frågan är att mötet med Herren har satt djupa spår och hans närvaro är oerhört dyrbar för mig.

Därför återvänder jag om och om igen till ”platsen där Guds härlighet bor”. Platsen där jag fokuserar och öppnar mig för det Herren vill uppenbara. Mitt i allt vi uppslukas av i det dagliga livet finns en plats där allt är stilla. En plats där hjärtat får vederkvickelse och bilden av Jesus blir klarare. Ur det hjärtat flödar lovsången.

Sommar Välsignelser

Eva Marklund

Leave a comment