full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: På starka örnavingar

by Radio Tio | aug 31, 2016

Att sjunga, spela och skapa musik har varit en naturlig del av hela mitt liv. Som näst yngst i en syskonskara om sju, där alla på olika sätt sjungit och spelat så har det liksom funnits med sedan vaggan.

Att dessutom fått växa upp i en församling där jag redan i barndomen fick sjunga och spela för och med människor, som ger en förtroende och ständigt uppmuntrar, är en välsignelse som inte är alla förunnat.

Församlingsmusik med betoning på körmusik och lovsång är det som upptagit det mesta av mitt musikutövande, oftast som ackompanjatör men på senare år allt oftare som arrangör och kompositör.

När Märtha-Greta Halldorf blev min svärmor fick jag tidigt  ta del av hennes dikter, ofta med en önskan att någon gång sätta melodier till desamma. Det skulle dröja drygt tio år innan den första dikten blev tonsatt.

Året var 2012, jag skulle fylla fyrtio. Vi hade nyligen flyttat från Göteborg till Mullsjö. Jag hade ett nytt jobb och tog på mig alldeles för många ansvarsuppgifter. Kort sagt, många faktorer ledde till att jag blev sjukskriven en tid för utbränningsymtom. Sjukskrivningsperioden blev en tid för djup självrannsakan.

Jag påbörjade ett rensningsarbete,  av allt onödigt i mitt liv, som pågått fram till denna dag. Själen började sjunga igen på ett sätt som jag inte upplevt sedan innan vuxenlivet började. Melodier och sånger liksom rann ur mig likt smältvatten en vårdag. Jag tog mig också tid att titta på svärmors dikter och tonsättningarna infann sig med  en självklarhet jag inte upplevt tidigare. De liksom sjöng sig själva… Märtha-Greta har en naturlig musikalitet som präglar hennes dikter och som gör dem tacksamma att tonsätta.

Tjugo av dessa tonsatta texter gavs i veckan ut på Tomsing förlag under titeln "På starka örnavingar". En blandning av solosånger, duetter och fyrstämmiga körarr med traditionella kristna texter. Att samarbeta med svärmor har varit spännande och lärorikt. Jag har också insett behovet svensk kristenhet har av att sjunga nyskrivna texter från de lite äldre människorna i våra gemenskaper. Vi behöver de äldres erfarenheter och syn på vad det innebär att vara kristen i våra gemenskaper. De flesta nya sångtexter vi sjunger är skrivna av betydligt yngre...

En personlig favorit bland svärmors dikter är just dikten ”På starka örnavingar”. Det är så jag upplever det att vara kristen många gånger, att liksom vara buren på starka örnavingar.

”På starka örnavingar jag lyfter genom tro,
därunder ser jag världen som saknar rast och ro.
Min oro känner ingen, men den som ser och vet
skall bära mig på vingen för tid och evighet”

Magnus Brengesjö den 28/8 2016

Leave a comment