full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren Sonesson - Sök först Guds rike

by Radio Tio | sep 28, 2016

Ofta blir inte livet som du tänkt dej...

Men med Jesus som din bästa vän ( låter ju som en slogan) = att du har en egen relation med honom, så finns det alltid en utväg i varje situation. Jesus säger själv i Johannes evangelium 14:6 :

”Jag är vägen” .Paulus skriver också i 1 Kor 10:13 :

”Inga andra frestelser har mött er än de som vanligen möter människor. Men Gud är trofast. När han tillåter frestelsen att komma skall han inte låta er bli frestade över er förmåga utan han ska bereda en utväg ur den."

Nyss läste jag om en kvinna som var häxa och hur hon mötte Jesus. Hennes vittnesbörd handlade om många olika svårigheter. Idag är hon istället en vittnande lärjunge till Jesus.

Det började med att hon fick personligen möta Jesus genom en öppen syn. Dessa människor har ju dessa gåvor redan innan de blir frälsta. De ser saker som många andra inte ser. Det sitter många människor på våra mentalsjukhus som  skulle vara  väktare på muren i Guds församling om de fick befrielse, helande och upprättelse genom Jesu Namn.

Denna kvinna som jag läste om hade inte heller varit där hon är idag utan andra kristna lärjungar, som vandrat på liknande vägar och därför kunde stötta och vara med, och i Jesu namn befria denna kvinna. 

Detta ledde till att hon började en bibelskola där hon fick en stadig grund i Guds Ord och där hon fick hjälp till fortsatt helande och befrielse.

När du tar Jesus på allvar så kommer han att ta dej på allvar.

Vad du än sysslar med i ditt liv. Om du som jag är sångare och musiker eller om du är ingengör så gäller detta ord:

”Sök Guds Rike först så skall du få allt annat" (Matteus 6:33)

Var välsignad på din väg 

/ Marie

Leave a comment