full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren Sonesson - Sök först Guds rike

by Radio Tio | sep 28, 2016

Ofta blir inte livet som du tänkt dej...

Men med Jesus som din bästa vän ( låter ju som en slogan) = att du har en egen relation med honom, så finns det alltid en utväg i varje situation. Jesus säger själv i Johannes evangelium 14:6 :

”Jag är vägen” .Paulus skriver också i 1 Kor 10:13 :

”Inga andra frestelser har mött er än de som vanligen möter människor. Men Gud är trofast. När han tillåter frestelsen att komma skall han inte låta er bli frestade över er förmåga utan han ska bereda en utväg ur den."

Nyss läste jag om en kvinna som var häxa och hur hon mötte Jesus. Hennes vittnesbörd handlade om många olika svårigheter. Idag är hon istället en vittnande lärjunge till Jesus.

Det började med att hon fick personligen möta Jesus genom en öppen syn. Dessa människor har ju dessa gåvor redan innan de blir frälsta. De ser saker som många andra inte ser. Det sitter många människor på våra mentalsjukhus som  skulle vara  väktare på muren i Guds församling om de fick befrielse, helande och upprättelse genom Jesu Namn.

Denna kvinna som jag läste om hade inte heller varit där hon är idag utan andra kristna lärjungar, som vandrat på liknande vägar och därför kunde stötta och vara med, och i Jesu namn befria denna kvinna. 

Detta ledde till att hon började en bibelskola där hon fick en stadig grund i Guds Ord och där hon fick hjälp till fortsatt helande och befrielse.

När du tar Jesus på allvar så kommer han att ta dej på allvar.

Vad du än sysslar med i ditt liv. Om du som jag är sångare och musiker eller om du är ingengör så gäller detta ord:

”Sök Guds Rike först så skall du få allt annat" (Matteus 6:33)

Var välsignad på din väg 

/ Marie

Leave a comment