full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Alf Lax: Vad är musik?

by Radio Tio | nov 30, 2016
När jag tänker på musik, så hissnar min tanke! 
Vad är musik, kan jag förklara det? Måste erkänna, att det kan jag inte. Att förklara vad musik är, vore nästan detsamma som att jag skulle kunna förklara vem Gud är.

Nu tror jag mig veta vem Gud är, genom bibelns ord. Men aldrig har jag sett honom,aldrig har jag skakat hand med honom, aldrig har jag kramat honom. Ändå tror jag mig veta att han finns här mitt ibland oss.

Likaså är det med musiken för mig. Jag kan inte skaka hand med den, eller krama den i min famn rent fysiskt. Men jag kan känna den, uppleva dess kärlek och kraft! 

Jag tror att musik är en gåva från Gud, lika svår att förklara som Gud själv. Den förenar, styrker, blottar och leder oss in i sanningen om oss själva. Vi känner igen oss, vi kapitulerar och blir avklädda och framför allt: vi försonas med varandra. 

Det är klart att musiken kan missbrukas och skapa hat m.m eftersom den har en sådan dynamik i sig själv. Det beror på vem som håller i taktpinnen.

Men att musiken i sig själv, är en gåva från Gud, är för mig helt naturligt. Lika naturligt som att Näktergalen, Staren eller Lövsångaren sjunger sitt lov till Gud!

Musiken har varit och är en stor del av mitt liv. Den har följt mig sedan barnsben. Minns att jag rullade och sjöng mig själv till sömns, redan som treåring. När jag sjöng, gav det mig en slags trygghet som jag inte kan beskriva med ord.

En hel del forskning pekar på att klassisk musik kan till och med påverka fostret i moderlivet, på ett positivt sätt. Så frågan är, vad är musik?

För mig är musik ett oförklarligt begrepp. Som att försöka förklara hur ljudet uppkom. Ljud finns och örat finns, människans förmåga (såväl som djurens) att uppfatta ljud, har funnits ända från begynnelsen. 
Men vad är det som får människan att skilja på oväsen och musik? Vad är det som förhoppningsvis, får människan att tycka om Koltrastens sång, och inte kalla den för oväsen? En tjur som brölar, en Elefants trumpetstöt, ett lejons rytande. Varför tycker vi inte det är musik, jämfört med näktergalens sång osv?

Jag kan inte svaret. Men för mig är musik en gåva från Gud. Den har sitt eget väsen och liv. Men ändå får vi vara med och skapa den. Fantastiskt!

Vad är det då vi klassar som musik? En del gillar hårdrock, andra tycker bara att det är ett oväsen. Somliga gillar klassiskt, andra gillar jazz. Några gillar blues och andra country. Somliga tycker om "lovsång" medans andra gillar psalmsång.

Men en sak är säker, och det är att alla olika stilar är ett uttryck för musik. Musik som kan lyfta och förena människor oavsett tillhörighet. Musik som kan skapa atmosfär och inspirerar till gemenskap som bryter ner murar och hinder. Likväl som den kan ödelägga, om bitterhet, hat och hämnd får den i sina händer.

Men om den får bli ett uttryck för vår innersta längtan och passion. Då tror jag att musiken är en kraft som öppnar upp våra sinnen för det Gudomliga.

/ Alf Lax

Leave a comment